Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

UEFA Nations League - et spændende tiltag

UEFA og de 54 medlemslande har i denne uge, i Kasakhstan,  godkendt en skitse til Nations League.

Selve konceptet ligner følgende på nuværende tidspunkt:

Fra 2018 skal 54 A-landshold rundt om i Europa deles i 4 divisioner alt efter deres respektive placering på UEFA’s rangliste. I disse 4 divisioner skal der kunne rykkes op og ned fra, ligesom vi kender det fra de nationale ligaer. Det klare mål med Nations League er, at disse divisionskampe skal erstatte de mere eller mindre ligegyldige venskabskampe, der bliver spillet med dårligere og dårligere landshold, idet klubberne har mere brug for spillerne, i de perioder, der alligevel spilles ligegyldige venskabskampe.

Planerne med Nations League er ikke endelige, overhovedet ikke. Men indtil videre er det UEFA's hensigt at der også skal være kvalifikationspladser på spil i disse Nations League-kampe, til de hold der ikke kvalificerede sig via det traditionelle system. Derudover skal det så vidt vides blot afholdes hvert andet år, altså i de år, hvor minoriteten af kvalifikationskampene spilles i dag. Altså hovedsageligt i år, hvor der afholdes EM og VM. F.eks. har Danmark ikke spillet en betydende A-landsholdskamp siden vi missede kvalifikationen til sommerens VM i oktober måned 2013 – ligeledes for de hold, der skal til slutrunderne, er det god kamptræning i perioden ultimo 2013 til medio 2014 (lige godt 6-7 måneder).

Ligeledes er det meningen, at der skal introduceres et Nations League slutspil, som vi kender det med EM og VM nu… Men hvorvidt dette skal fungere i praksis (sammen med hele konceptet, som jeg vender tilbage til) er jeg usikker på.

Generalsekretær i FA, Alex Horne, har afsløret at FA sammen med andre UEFA-medlemslande har arbejdet mod denne skitse til Nations League i 18 måneder – altså siden slutningen af 2012. UEFA-præsident Michel Platini har selvfølgelig stor tiltro til konceptet og meddeler endda at ”systemet vil adoptere sig selv ind i FIFA’s kvalifikationsprogram til VM i 2022” (han siger samtidig, at han ikke aner, hvornår VM i Qatar i 2022 vil finde sted…).

Platini siger ligeledes, at der skulle findes en anden måde at afvikle venskabskampe. Det var et must for interessen for fodbold – og dette kan man vel kun være enig i…

Tilbage til formatet.
Nations League er projekteret til at skulle starte første gang i 2018. Samme år afholder Rusland Verdensmesterskaberne i fodbold. Hvordan dette i praksis skal fungere er jeg usikker på.

Skal man starte Nations League i Januar 2018, så landsholdene har betydende kampe fra Januar til Juni 2018?

Eller starter Nations League i eksempelvis August 2018, og så starter kvalifikationen til det kommende EM 2020 i Januar måned 2019? (EM 2020 har vi vendt før – det er dette EM, som skal afholdes i 13 forskellige lande for første gang nogensinde…).

Engelske SkySports beskriver at første omgang af Nations League vil starte efter VM 2018…

Da man i sin tid introducerede venskabskampe, var formålet givet; forskellige nationer skulle spille intensive kampe på højt niveau og der skulle skabes en interesse for fodbolden i lande, hvor fodbolden endnu ikke var så udbredt. I dag er venskabskampe intetsigende og totalt intensitetforladte – hverken spillere, trænere, (UEFA selv) og tilskuere gider ikke venskabskampe. Ingen vil spille en kamp for kampens skyld – der skal være noget på spil. Også for tilskuerne… Hvornår har Parken sidst være fyldt til en landskamp? Og har den nogensinde været fyldt til en venskabskamp?

Set fra et sportsligt synspunkt, og tager vi for givet at UEFA og FIFA kan få logistikken til at gå op, er jeg meget imponeret over tankegangen. Det er innovativt i mit hoved, at redefinere venskabskampe og redefinere ”ligegyldige” kampe for landshold. Med Nations League kan det endda være, at de store spillere i de større ligaer, som har meget travle programmer, faktisk vil deltage i landskampene. UEFA har i de sidste mange år forgæves forsøgt at få de store stjerne væk fra klubberne og ind på landsholdene i landskampspauserne. Dette er slet ikke lykkedes.

Men hvad med UEFA's Week of Football, som de introducerede for måneder tilbage? Det skal også erstattes, eller medimplementeres, i dette nye tiltag.

Vi Nordeuropæere ved hvor svært det kan være at starte en ny turnering op. Royal League startede i 2004 som en turnering for Sveriges, Norges og Danmarks bedste klubhold. I 2007 var turneringen død og begravet, da hverken klubber, fans eller især tv-stationerne gad turneringen. Med Nations League er situationen en helt anden. Selve setup’et er større idét man har med nationale fodboldforbund at gøre, og ikke blot 12 klubber, som udskiftes fra år til år.

Der er mange ting, som er usikre omkring Nations League. Men at UEFA og medlemslandene tænker i helt andre baner og gør træningskampe mere konkurrenceprægede er et stort skridt fremad.

Der kommer utvivlsomt til at ske mange spændende ting uden for kridtstregerne i de kommende 5-10 år i UEFA og FIFA, og dette tiltag er endnu et skridt i den retning. 

⏰ Næste
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️