Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Nuancer af grå

Hvorfor skal håndbolden være en grå og trist taktisk ørkenvandring. Det er gråt med små nuance forskelle. Når bølgerne går højt tager man målvogteren ud til fordel for en ekstra markspiller eller der laves en mandsopdækning. Særligt i herrehåndbolden er det småt med de taktiske nytænkninger. Det handler om duelspil, hvor man forsøger at matche spillerne, så ens egne vil vinde de fleste dueller. Det er præmisserne i de fleste kampe. Men hvorfor ikke forsøge at ændre præmisserne i kampe, hvor resultatet ellers vil være forudsigeligt?

Bedste eksempel er DM finalerne mellem Skjern og KIF Kolding København (KIF KK). Kampene blev spillet på KIF KKs præmisser. To 6-0 forsvar og angrebsspil, der skulle udfordre 4’er blokken i forsvarene. Dvs. presspil der gik fra backs mod midten. Under disse præmisser vil KIF KK altid vinde.

Hvorfor forsøger undertippede hold ikke, at ændre præmisserne for kamp forløbet. Sporten har udviklet sig enormt de seneste 15 år. Men taktisk er det gået tilbage, siden Jackson Richardson som en enlig ulv jagtede modstanderne i Frankrigs offensive 5-1 forsvar ved VM i Sverige i 1993. Forsvaret var et modsvar på den svensk/russiske dominans med store bagspillere og 6-0 forsvar med stødende 3’ere. Frankrig fik sølv ved den lejlighed, men forandrede spillets præmisser og banede vejen for det moderne håndbold spil. Når der virkelig tænkes ud af boksen, skiftes en målvogter med en hjælpeløs markspiller, man vælger at lave “hurtig midte” eller man går op i en personlig opdækning. Tiltag oftest smides ind i kampen som en anden lotto kupon: de afledte effekter overvejes ikke men man håber at det vil have en afgørende indflydelse. Det har fra tid til anden en positiv effekt, men oftest har det ingen eller direkte negativ effekt.

Jeg savner der tænkes ud af boksen. F.eks. alle spillets 4 faser (forsvar, kontra, angreb og returløb) udnyttes. I dag har alle travlt med at løbe retur og lukke for modstandernes kontra. Hvis modstanderne tager sig ekstra tid til at etablere et angreb, accepteres dette ved at man stiller sig på egen 6 meter linje og venter. Hvorfor bruges fløjspillerne i returløbsfasen ikke til, at forsøge at erobre bolden i stedet for “blot”, at forsøge at afværge en kontra scoring af modstanderne? Man kan ikke gøre det i 60 min. i hver eneste kamp, da modstanderne gradvist vil indstille sig på det, men det vil kunne bruges i perioder af kampene eller i enkelte hele kampe.

Vi træner vores ungdomsspillere i duelspil og vurderingsspil. Men vi fejler, når vi skal udstyre dem med redskaberne til at udnytte potentialet i disse evner, da vi falder tilbage til de almindelig spilkoncepter og idéer som vi selv er blevet trænet i. Vi optimerer spillerne fysisk og teknisk. Men taktisk trænes spillerne ud fra samme principper, som når vi skal lære nye sprog. Når vi skal lære et nyt sprog starter vi med den mest almindelige og nødvendige ord (mad, drikke osv.). På samme måde træner vi taktik. Hovedvægten i træningen lægges på variationer af 6-0 forsvar og modtræk hertil.

Men hvad sker der, når spillerne pludselig står overfor et 3-3 forsvar? så lader vi vores fløje løbe overgange, præcis som modstanderne gerne vil have. Hvad skal en fløjspiller gøre ved et midterforsvar? Hvorfor skal spillet klumpes sammen om midten? Var det ikke bedre at prøve en anden kombinationer eller i det mindste lade en fysisk stærk spiller løbe overgangen?

Kom nu ud af busken og træn de unge spillere i simple situationer som 3 mod 2 og 2 mod 1  og hvordan man skaber disse. Gerne inden der overhovedet tænker på løbebaner.

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️