Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndboldnørderier

Nyheder til håndboldnørderier
Så er der endeligt kommet en kommet en statistik side, for os der kan lide at nørde lidt om håndbold. I mange mange år har vi med kæmpe misundelse, måttet sidde og kikke på fodboldens ditto. Men på DFHs statistik side, kan vi endelig få lidt fakta. Dog skal man altid huske at kampene bliver afgjort på gulvet - ikke i tabeller!

Forståelse af tallene
Men tallene giver et rigtigt godt udgangspunkt til, at forstå hvorfor hold under-/overpræsterer eller at forstå et holds spille koncept. I alle sportsgrene hvor man tæller mål kikker man også på topscorrere. Dette er dog en voldsomt simplificering af virkeligheden. Herreligaens topscorer er lige nu Rune Ohm fra Århus Håndbold, der har scoret 22 mål på 3 kampe. Det er lidt mere end 7 i snit, hvilket umiddelbart må ses som godkendt. Men statistikken viser også, at han kun scorer på ca. en tredjedel af sine regulære skud. En udnyttelsesgrad, der er typisk for holdets bagspillere og som derfor er mere sigende, om holdets spilkoncept end den enkelte spiller.

Århus har efter tre kampe 2 sejre, 1 nederlag og en målscore på 79-79. Mens de vandt klart over TTH i den første kamp, fik de en smal sejr over MTH og tilsidst et stort nederlag på hjemmebane mod GOG. Århus vil altid få det svært mod GOG så længe de ikke har mere kvalitet i afslutningerne, da sidstnævnte er voldsomt god på kontra. Det afspejles også i holdets overordnede statistik, hvor modstanderne får mange afslutninger fra kort afstand og målvogterne har relativ lave redningsprocenter. I forhold til deres normale niveau i al fald.

Hvad kan man så bruge det til
Som almindelig tilskuer er det ret uinteressant. Men som træner, håndbold-nørd og passioneret fan af sporten i almindelighed og specifikke spilsystemer og hold i særdeleshed, så er det ekstremt interessant. Det fortæller en masse om succesraten for f.eks. GOG’s 6-0 forsvar og kontra filosofi. For trænerne er der stor værdi i, at finde fællestræk for de mest succesfulde hold.

En hurtig sammenligning mellem KIFKBH, GOG og Skjern (nr. 1, 2 og 3) på den ene side med Aalborg på den anden, viser at  Aalborg (nr. 5) scorer i gennemsnit ca. lige så mange mål som de tre øvrige, men tillader modstanderne at score flere. Særligt tillader Aalborg mange afslutninger fra midten/stregen, hvor de nr. 1, 2 og 3 skubber en stor andel af modstandernes afslutninger ved fra midten af banen. Det vil være en generelt tendens sæsonen igennem, at modstandernes afslutninger skal flyttes væk fra midten af banen. Det giver (generelt) målmændene flere redninger, hvilket som regel kan omsættes til flere kontra og efterfølgende scoringer. Sæsonen skrider frem, vil tallene dog justere sig for de enkelte hold, således at Aalborgs statistikker vil komme til at ligne de 3 øvrige.

Jeg håber håndbold folket generelt vil være modent til en side som denne, da sporten kan bruge det til at udvikle sig. Der mangles stadig en del statistikker om f.eks. kontra, mere detaljeret afslutnings statistik og f.eks. antal meter løbet af hver enkelt spiller i løbet af en kamp. Men det er dog en side med en stor mængde indhold af høj kvalitet, som man kan sidde og rode med i en ledig stund.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️