Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Monopolistiske tilstande i Europas eliteungdom

NextGen Series. Eller bare NextGen.

Dette turneringsnavn er nok noget, de fleste fodboldinteresserede har stødt på før. Og de fleste ved, hvad det i bund og grund er. Men denne unikke skabning af en fodboldturnering, var enestående af sin art, og var den, som klubberne virkelig elskede at deltage i.

Turneringen NextGen Series blev, i mange medier både i Danmark og udlandet, betragtet som ”Ungdommens Champions League”. Og dette er ikke så forkert igen. Vi tager en præcisering:

Grundlæggende er NextGen Series en fodboldturnering for fodboldhold med U/20-spillere. Den var oprindeligt etableret for at de bedste spillere, og hold, i Europa kunne konkurrere mod hinanden i en kontinental turnering. Dette ville skabe et kompetitivt frodigt miljø – sådan lidt ud fra devisen om ”at lige børn leger bedst”. Den blev oprettet i år 2011, og startede således med første turneringssæson i sæsonen 2011/2012.

I mange år havde de bedste ungdomshold og akademier selv arrangeret turneringer mod hinanden, men man ønskede et mere professionelt format og en mere professionel afvikling af kampene.

Det helt overordnede mål var, udover at skabe det kompetitivt attraktive miljø, at skabe nogle rammer, der mindede om seniorernes UEFA Champions League.

Firmaet bag NextGen Series valgte i November 2010 at sende invitationer ud til forskellige klubber i Europa. Før turneringsstart i 2011, havde man arrangeret 16 hold, som alle var klar til at deltage i den første udgave af NextGen Series.

Holdene var Aston Villa, Liverpool, Man City, Tottenham, Wolfsburg, Inter Milan, Marseille, Ajax, Eindhoven, Molde, Rosenborg, Sporting, Celtic, Barcelona, Basel og Fenerbahçe.

Inter Milan vandt første udgave, hvor man i finalen mødte Ajax (2011/2012), mens Aston Villa vandt over Chelsea i anden udgave af turneringen (2012/2013).

Anden udgave af turneringen var med 24 deltagende hold, hvor man i første udgave kun havde 16. Succesen var voksende!

Klubberne elskede NextGen. Jeg har via min egen korte træner”karriere” været i Ajax 4 gange. En af gangene talte vi om NextGen Series og betydningen af denne turnering. Man har ellevild med konceptet. En turnering, hvor man kunne prøve sig selv af mod Europas – ja måske hele Verdens – bedste ungdomsakademier. Jeg kunne føle på personalet i Ajax, at det betød lige så meget som deres A-holds præstationer i Champions League. Man prioriterede det voldsomt højt.

Omvendt, satte etableringen af en kontinental turnering også store krav til klubberne. Både økonomisk, men også mandskabsmæssigt. Hvor man normalt konkurrerede i en national turnering, og måske en cupturnering, havde man nu også en kontinental turnering at tage højde for.

Hvis du stadig læser med, har du sikkert bemærket, at jeg indtil videre har skrevet i datid i hele denne blog. Det er fuldtud bevidst.

For NextGen Series er fortid. I hvert fald for nu. Baggrunden kommer her.

NextGen var en kæmpe succes, som jeg allerede har været inde på. Dette opsnapper UEFA. De ser en økonomisk, og prestigemæssig, gevinst i NextGen og hele konceptet med en ”Ungdommens Champions League”.

I december 2012 offentliggjorde UEFA, at man ville afholde en ”UEFA Youth League”. En turnering, der skulle følge seniorholdenes udgave af Champions League. Samme kampdage, samme hold, samme turneringsstruktur og –format.

Dvs. har Manchester United kvalificeret sig til UEFA Champions League (Senior), har Manchester Uniteds U/20-hold også kvalificeret sig til UEFA Youth League.

NextGen er privatejet. Dvs. at man ikke har et forbund, en union eller andre støttekroner i ryggen. Man skal altså ud og finde sponsorer hvert år, for at turneringen kan køre rundt. Klubberne har selv betalt udgifterne til rejser og andre omkostninger, mens dommere og andre officials blev betalt af NextGen.

Den officielle grund til at britiskejede NextGen Series er lukket (eller suspenderet, som de selv har udtalt), er, at ”man ikke har kunnet finde tilstrækkelige sponsorer og sponsorkroner til at køre turneringen videre”. Engelske medier hævder dog, med god grund i mistanken, at UEFA er bange for NextGen Series’ stigende udbredelse og succes, som man har oplevet i de første to, og hidtil eneste, sæsoner.

UEFA, derimod, har oceaner af penge, har allerede etablerede græsgange og har et kæmpe netværk at trække på.

UEFA Youth League er en realitet. Første udgave af turneringen afholdes fra og med sæsonen 2013/2014 (Altså nu!).

Men denne køres kun som ”forsøgsbasis” i år.

Dvs. at ingen aner, om UEFA jokker i spinaten og dropper turneringen igen til næste år – eller måske endda til vinter.

Dropper UEFA turneringen, lad os sige til vinter, har klubberne lige pludseligt ingen at gå til. Den Europæiske Union har trukket stikket, den oprindelige udbyder er lukket. Og hvad gør man så?

Det ville være en kæææææmpe katastrofe, hvis det attraktive produkt falder til jorden, hvis det elitære miljø lukkes og hvis den sportsligt unikke udvikling fastfryses.

Mit eget personlige gæt er, at UEFA Youth League fortsætter i nogle år endnu. Hvad der derefter sker er uklart. Men, hvad jeg personligt håber på, er, at UEFA opgiver håbet om at presse NextGen ud af markedet, og lader dem overtage styringen, og måske endda med økonomisk støtte fra UEFA.

Monopoler er sjælendt godt. Og i fodboldens verden er det aldrig godt. Heller ikke her. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️