Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Klik på kampe/events for mere info
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Smid løbeskoene og spil bold i stedet

Skolernes sommerferie er slut og de fleste steder er det ensbetydende med, at træningen i de danske håndboldhaller starter op igen. Mange steder betyder træningsopstart også, at løbeskoene skal snøres og der skal nogle kilometer i benene. Spillerne skal jo i form og der skal bygges en grundform.

Det virker nærmest som en masse psykose eller perspektivløs reflekshandling blandt trænerne. Uden jeg nogensinde har forstået idéen med, at lade spillere, der møder op for, at lege med en bold, dyrke en holdsport og konkurrere på 20 gange 40 meter, spilde deres tid med at slide asfalterede landeveje tynd, løbesko og deres knæ og ankler unødigt.

Udnødvendig stor belastning
For fakta er løb , er en stor belastning for særligt knæ og hofter. Led som så rigeligt bliver belastet gennem en lang håndboldsæson. Desuden bliver spillerne sjældent instrueret i korrekt løbeteknik inden de sendes afsted, hvilket unødvendigt øger belastningen på deres fysik. Jeg har utrolig svært ved, at forstå hvorfor spillerne skal slides på denne måde. Jeg har endnu ikke se håndboldspiller, der i løbet af en kamp løber 5 eller 10 km i moderat tempo og uden pause. Håndbold er (ligesom så mange andre boldspil) karakteriseret ved korte perioder med intensivt arbejde, masser af forskellige bevægelser, spring og tacklinger. Altså små intensive energiudladninger der varer typisk 5-10 sekunder, hvor musklerne skal trække på de energiressourcer de har indbygget (herefter pause der varer et sted mellem 5 og 2 minutter), fremfor en kontinuerlig forbrænding, hvor kroppen langsomt drænes for energi. Dvs. det som korrekt hedder anaerob og aerob forbrænding.

Hvor eksempelvis cykling og langdistanceløb er ren aerob forbrænding, hvor (i en meget forsimplet men nok ikke helt videnskabelig korrekt forklaring) musklerne bliver tilført energi i samme takt som de forbrænder, så er håndbold en blanding men med anaerob forbrænding som den væsentligste faktor, hvor musklerne forbrænder energi hurtigere end kroppen kan tilføre ny, så man reelt tærer på den energi der er lagret i muskelerne.

Brug andre alterntiver der er mere relevante
Jeg medgiver dog, at løbetræningen KAN have et formål. Det kan være fremragende opvarmning, hvis haltiden er begrænset, distancerne holdes på 2-3 km og spillerne instrueres i korrekt løbeteknik. Min første handling som ny træner i en klub, har altid vare, at  jeg som det første gjort løbetræningen frivillig. De der faktisk synes det er sjovt selvfølgelig skal have lov, men at jeg i øvrigt kan gøre træningen både hård og relevant i forhold til, at træne de fysiologiske parametre der skal bruges i sporten gennem diverse øvelser med bold.

Hvis spillerne bevistløst sendes på løbeture, vidner det ofte om mangel på viden og inspiration fra trænerens side, fremfor at det egentlig er et tegn på, at træneren har en plan og et formål med træningen. Selvfølgelig er der, særligt i de bedste rækker, undtagelser til denne generalisering, men jeg vil ønske at spillerne ville sætte spørgsmålstegn ved formålet med løbetræning og Coopertests.

Aerob træning har bestemt et formål indenfor håndbold. Men at effekten af en træning i høj grad afhænger af spillernes motivation, skal træneren være i stand til at gøre træningen relevant og vedkommende. Det er væsentligt sværere at styre intensitet og udbytte ved træning med bold, ligesom det kræver meget af spillernes disciplin. Men al træning, herunder løbetræning, er afhængig af, at spillerne rent faktisk gider at deltage. Jeg vil til enhver tid påstå, at såfremt man er i stand til at variere træningen, kan eksempelvis forskellige variationer af “basisbold” hvor spillerne engagerer sig, vil give mindst ligeså gode resultater, som løbetræning spillerne blot ser som et nødvendigt onde.

Selvtræning
Da det tager længere tid, at opnå effekter med aerob træning, bør man i fasen efter sommerferien prioritere det højt. For at for et forspring i denne fase opfordrer mange trænere til, at spillerne selvtræner i løbet af sommerferien. Nogle laver endda et løbeprogram, hvor spillerne rigtigt kan slide deres knæ og løbesko. Hvorfor ikke lade dem cykle eller svømme, der slider mindre på de vitale knæ og hofteled? Lad dog de stakkels knæ få en pause og opfordre dem i stedet til at tage cyklen frem, instruer dem i, hvordan man cykler uden at belaste knæene og kombiner det med diverse “knæøvelser”, der kan forebygge de alvorlige knæskader der stadig er mange af indenfor håndbold.

Uddannelse af trænere
De manglende alternativer til løbetræningen hænger ofte sammen med manglende uddannelse af træneren, hvilket betyder at træneren bruger samme metoder og gentager de forkerte konklusion som vedkommende selv var udsat for. De sidder fast som urokkelige religiøse mantraer. Dette gælder også den anaerobe træning. Hvorfor kan intervaltræningen ikke laves MED bold og skud/tacklinger? der er ikke nogen logisk grund til, at holde bolden ude af træningen. Særligt indenfor breddeidrætten. Derfor skal dette indlæg slutte med et opråb til trænerne, når nu de går i gang med sæsonen: tænk ud af boksen. Viden og inspiration til øvelser kan hurtigt hentes ved nogle få klik på internettet! Kik evt. på andre sportsgrene og søg inspiration her. Brug gerne jeres netværk indenfor andre idrætsgrene til at hente viden og øvelser fra eksempel fitness, cykling, løbetræning osv.

Trænere: tænk ud af boksen og moderniser jer!

Spillere: stil spørgsmål og krav til jeres trænere!

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
lozad
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️