Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Forudindtagede journalister

Superligaen 2013-2014 er i fuld gang, og har været det i nogle uger. Jeg har egentligt ikke behandlet den her i starten, eller lavet en optakt, som nogle gør. Det er sådan set helt bevidst. Hvorfor? Ja, det får du svar på her i denne uges blog.

Jeg vil behandle starten af Superligaen 2013-2014 gennem andres fejltagelser. Og gennem det sociale medie Twitter.

Det er en fornøjelse, at journalister, mediefolk, studieværter, såkaldte ”eksperter” og almindelige mennesker kan interagere med hinanden – og så hurtigt – fra deres smartphone, tablet eller computer. Twitter er kommet for at blive. Lad os slå det helt fast.

Denne uges blog tager sit udgangspunkt i ovenstående. Journalister og andre mediefolk, der i her i begyndelsen af Superligaen har taget så grueligt fejl. Og ikke mindst, konkluderer hvorledes en hel sæson kommer til at forløbe, baseret på 1, 2 eller 3 spillede runder. Ud af 33 (!!!).

Inden jeg kommer til min konklusion, vil jeg starte et lidt andet sted. Ikke med at kommentere på konkrete kampe, spillere eller hændelser i de første runder, men blot ved at perspektivere tingene en smule.

Som de fleste efterhånden ved, havde FC Nordsjælland kun 1 enkelt point efter 3 kampe, i Superligasæsonen 2011-2012, da man vandt det danske mesterskab. I år havde FCN det samme antal point efter 3 kampe.

Aldrig før er det sket, at et hold har vundet Superligaen (og dermed det danske mesterskab: DM), efter at have tabt de to første kampe.

Er de to tilfælde ikke det samme? Nej, slet ikke. Men analogien kan man vel sagtens finde, hvis man søger den tilstrækkeligt.

FC København har efter 3 kampe 0 point, og er således placeret på en øjeblikkelig 12. plads i ligaen. Lad os tage den med det samme; Vinder FC København guld i år? ”Ja da”, er min personlige holdning/spådom.

Jeg er ikke selv den store gambler, men kigger man på bettingselskabernes spådomme, ser man, at FC København stadig er klare favoritter til at tage titlen (igen) i år. Her er oddset omkring 1,83, mens næste kombattant er FC Midtjylland til odds 6,0. FC Københavns odds er kun steget med 0,3-0,4 siden Superligaens begyndelse, ifølge Oddschecker.dk.

 

Nå, tilbage til de kære mediefolk.

Jeg er kæmpe fan, af at kunne følge med i nyhedsstrømmen på Twitter, blandt journalister, og jeg mener, at de gør fodboldtilværelsen en del mere spændende. Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen.

Efter første runde af denne sæsons Superliga, da der stadig manglede 97 % af alle Superligarunder (!), var mange hurtige til at konkludere, hvorledes Superligaen ville ende om godt 10-11 måneder.

Her kunne man læse noget som: ”Det bliver bare vildt tæt i år, og meget uforudsigeligt”, og ”Superligaen bliver helt utilregnelig”.
Heldigvis blev der også taget forbehold for, at vi ikke var så langt henne endnu. Dette skulle dog ændre sig.

Efter anden runde lige så, og efter tredje runde (sidste weekend), var mange klar med dødsdommen over FCK og var ved at fejre FC Midtjylland som danske mestre.

Jeg er med på, at man kan blive grebet af stemningen og tænker: ”Jeg vil også give min mening et skud”, mens man læser igennem sit eget Twitterfeed. Men nogle gange, skal man bare tænke sig lidt bedre om.

For mig ryger respekten ved første sekund, når jeg læser sådan noget, fra en ellers respekteret og anderkendt journalist. Jeg nævner ingen navne, da det ikke gavner nogle, men konstaterer blot, at dumhed aldrig fornægter sig.

Til gengæld har jeg enorm respekt for de journalist-typer, der blot kan sidde stille i sofaen/stolen og kigge på kampen, mens man tænker sit. Tænker over spillet. Tænker over kampen. Tænker på, hvorledes det ser ud nu, og hvorledes dette kan se ud om nogle uger, og måske endda måneder. Prøver at analysere spillet.

Denne mening undrer dig måske ikke, hvis du har læst med på bloggen tidligere.

Lige præcis med Superligaen, synes jeg, at man skal være meget, meget varsom. Som jeg har skrevet om før, er Superligaen den mest stressede lige i hele Europa (i hvert fald i Vest-/Syd-/Nordeuropa), og dette bevirker, at man ikke blot kan spille frit. Der skal vindes, og der skal vindes næsten hver gang – også mere end i andre ligaer.

Kan et hold som Midtjylland holde skansen hele vejen, i 30 runder endnu? Og så endda i en tid, hvor der er en lille måned til at transferperioden lukker? Kan et hold som Sønderjyske, med en meget smal trup, præstere så stabilt i gennem 30 runder?

Kan et hold som Brøndby, som virkelig ikke har fået gang i pointhøsten, lukrere på, at hold som FCK og FCN er dårligere? Nej, nej og nej!

--- Man kunne selv fortsætte ---

 

Hvor vil jeg så hen med alt det her? Hvad er moralen, eller hvad burde den være?

Man skal nok tænke en gang eller to over, hvad man skriver på sociale medier (det kan altid findes igen), og måske tænke over hvornår man skriver konkluderende udsagn.

 

Skrevet Fredag den 9/8

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️