Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2020/2021 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Kvindelandsholdets lodtrækning, medier og danskhed

Så er vi der igen. Situationen, hvor alle, udenforstående, skyder UEFA ned, på grund af, at de ikke har samme holdning, som unionen selv. ”Diktaturet” imod befolkningen og folkestemningen. Vi kender alle situationen.

Det danske A-kvindelandshold, har brugt de sidste par år på at kvalificere sig til Europamesterskaberne i Sverige denne sommer. Hvem vidste overhovedet, at de skulle med til slutrunden for bare en måned siden? Sandsynligvis en forsvindende lille andel.

Grunden hertil? Ja, ét er selvfølgelig danskernes selvfedme, når det kommer til herre- kontra kvinde-fodbold, og ét er mediernes dækning – eller mangel på samme!

At disse to årsager er tilstedeværende, kan tydeligt ses i hvilke kanaler der sender slutrunden i TV. Kun Svensk TV4 og Eurosport 1 sender fra Europamesterskaberne i Sverige.

Eurosport har ikke engang sendt nogle værter, studiematerialer eller noget som helst med over. Og kampene (også Danmarks) kommenteres sandsynligvis ”off-tube” fra et studie i København. (Off-tube betyder, at man som kommentator kan sidde i et studie med lyden fra stadion, og kommentere kampen via dét signal seerne også får hjemme i stuen).

Det er jo grænsende til det useriøse!

Derimod: Hvor mange vidste, at Danmark kun kunne gå videre til kvartfinalerne, efter en lodtrækning havde fundet sted, natten til fredag? Rigtig mange!

Og netop her ligger hunden begravet: lodtrækningen.

Turneringssystemet til finalerunden (altså dét medier, osv., kalder for EM) er således, at der spilles i 3 puljer af 4 hold, hvorefter nummer 1 og 2 i hver pulje går direkte videre, mens de 2 bedste 3’ere, fra hver af de 3 puljer, går videre. I sig selv er systemet ret smart – når man nu kun skal have 12 hold med, og ikke 16 som i de kommende år – men problemet ligger blot i hvorledes der skelnes ved pointlighed.

Vi kender alle systemet med f.eks. bedste indbyrdes målscore, flest scoret mål, færrest scoret mål imod, antal gule og røde kort osv. På denne måde kan man afgøre, hvem der er bedst ”rent sportsligt”.
Men til kvindernes finalerunde (EM), afgøres det vha. lodtrækning. Og dét er ikke efter ovenstående model, men simpelthen kun ved lodtrækning.

I dette tilfælde var Danmark fra pulje A og Rusland fra pulje C placeret på en tredjeplads i begge respektive puljer. Island var allerede bedste 3’er, og dermed skulle der findes én mere, så man fik 8 hold med til kvartfinalerne.

Alt flaskede sig, og Danmark og Rusland ender begge med 2 point for 3 kampe. Danmark har dog en bedre målscore, da man har lukket 1 mål mindre ind, end Rusland har. Men dette ser man som sagt ikke på!

Torsdag aften klokken 23:30 foretager UEFA en lodtrækning. To hold ligger i bowlen. Danmark og Rusland.
Danmark ”vinder”, som alle nok ved nu.

Det mest mærkelige er dog, at Danmark kan gå videre til kvartfinalerne ved et Europamesterskab uden at have vundet én eneste kamp. 2 uafgjorte og 1 nederlag er det blevet til i gruppespillet.

Og dette fik mange til tasterne, både på Twitter og Facebook, kort efter lodtrækningen havde fundet sted.

På typisk dansk manér brokkede man sig over, at ”hvordan kan det nu gå til?” og ”det er da for dårligt!!!”. Håbløst...

I stedet kunne man også glæde sig over, at Danmarks kvindelandshold klarer sig MARKANT (!!!) bedre end Danmarks Herrelandshold i fodbold.

Nu hvor ”Hele Danmarks hjemmebane” (a.k.a. TV2) har mistet rettighederne til at sende Herrelandsholdets kvalifikationskampe til de næste par slutrunder (frem til 2018), kunne de i stedet købe billige rettigheder til Danmarks Kvindelandskampe… Der er i hvert fald mere succes at hente dér.

Og hvad så i fremtiden? Skal man lave reglerne om der? Næææh. For UEFA udvider blot turneringen til 16 hold, så man nu har 4 puljer med 4 hold, hvoraf de 2 bedste går videre – slut, færdigt. Det helt klassiske format.

Hvorfor har man så ikke 16 hold med i år? Ja, et svar kunne være, at kvindefodbolden i store dele af Europa (og især i verden, generelt) ikke er udviklet jævnt nok. Der er for store forskelle på f.eks. Tysklands- og Georgiens Kvindelandshold. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvor besøger du sofabold.dk fra?
København
Øvrig Sjælland
Fyn
Nordjylland
Midtjylland
Vestjylland
Sønderjylland
Bornholm
Øvrige øer
Uge 40
annonce
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
FC Bayern München
A.C. Milan
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
Primo Tours Ligaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF European League (H)
EHF EURO (K)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️