Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

DBU, A-landshold og folkestemning

Selvom sæsonerne er ovre i hele det mediedækkede fodboldeuropa, er der rigeligt at tage fat på. FIFA Confederations Cup startede i går, et transfervindue, der buldrer derudaf og ikke mindst et dansk A-landshold i kæmpe image- og interessemæssig krise – udover den sportslige fiasko vi står midt i.

Og netop A-landsholdet vil jeg vende i dag. Jeg vil komme med mit syn på landsholdets manglende folkelige opbakning, deres præstationer på banen og selvfølgelig vores landstræner.

Den folkelige opbakning er nærmest ikke-eksisterende. Den er måske dårligere end nogensinde før. Den er så markant manglende, at var A-landsholdet et kongehus, var de muligvis blevet afskaffet via en finanslovsændring.

Praktisk talt, var der kun lige godt 14.000 billetter solgt til landskampen i Parken, imod Armenien, på et stadion, der kunne rumme godt halvanden gang flere. Eller sagt på en anden måde, så var der kun en tredjedel fyldt. Til kampen oppe i Aalborg, imod Georgien, var der kun solgt 6.000 billetter, til et stadion hvor der kan være 10.500 til internationale kampe.

Især det første tal er et tegn på krise. Ikke siden 1980 har opbakningen været så elendig – og ikke siden 1980’erne har der været under 20.000 solgte billetter til en A-landskamp hjemme i Parken.

Hvad vil DBU så gøre? Jo, Lars Berendt, kommunikationschef i DBU, meddeler til Bold.dk, at man nu vil lave en større segmentering af tilskuerne. Altså, vil man nu til at opdele tilskuerne i flere segmenter/grupper. Dette vil få flere danskere på stadion til landskampe… Siger altså kommunikationschefen i Dansk Boldspil-Union. Altså, ham der skal/kan agere i medierne og få danskerne til at elske landsholdet. Sådan lidt forsimplet sagt.

Imageproblemet er enormt på det danske A-landshold. Og det har det måske været i mange, mange år. I 80’erne og 90’erne havde man Elkjær, Schmeichel og co. til at agere i medierne med en smøg i munden, og en øl i den anden hånd. Den var bestemt ikke gået i dag, men mon ikke vi skal derhen af? Lidt mere åbenhed er vel at foretrække.

Kigger vi på de danske håndboldlandshold, både hos herrer og damer, er åbenheden enorm: de tweeter under samlinger; de er tilgængelige næsten hele døgnet; styrer selv deres tid, når de ikke passer træningen osv.

Identifikation skaber et personligt kendskab til profilerne, og dermed skabes der sympati og opbakning. I stedet gør man netop det modsatte hos A-landsholdet – IKKE I DBU!

På U/19-landsholdet, der lige netop ikke klarede at kvalificere sig til sommerens UEFA Under-19 Championship (dét medierne kalder ”U/19-EM”), fik spillerne lov til at være unge mænd, som er i kontakt med omverdenen. Selvfølgelig under fælles bestemmelser, dét er klart.

Og hvorfor er det så ikke DBU, den er gal med? Jo, dette er fordi at DBU er fuldt ud klar over situationen. DBU, og landstrænergruppen, er fint klar over at, A-landsholdet er et lukket land, som nærmer sig Nordkoreanske tilstande (sammenlignet med andre landshold). DBU er også fint klar over, at f.eks. U/19-landsholdet er mere åbent.

Al sammen er del af deres strategi – og de gør det helt bevidst! Dette kunne man godt mistænke diverse medier for ikke at huske altid.

Og når vi snakker om ”åbenhed” og DBU, kommer der her en lille anekdote fra et Tv-program, der blev sendt i ugens løb:

Dansk Boldspil-Unions generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, var i torsdags i Ankerdal På News, hvor han sagde (ordret):

”Der er ikke noget landshold, der er mere åbent og kommunikerende, end vores er”

Den lader vi så lige stå…

Jeg orker næsten ikke at snakke om kampen imod Armenien – eller kampen imod Georgien for den sags/kamps skyld.

Konstaterer blot, at vi nu er ude af kampen om en VM-plads, i Brasilien i 2014,  selvom jeg for nogle måneder siden skrev, at det sagtens kunne lade sig gøre – det kunne det jo også, hvis vi havde vundet kampen imod Armenien.

I stedet vil jeg fokusere på vores landstræner.

Morten Olsen er for mig Danmarks eneste landstræner, hvis vi ser på træneremner, der er realistiske at få fat på. Netop nu er ingen af de oplagte kandidater klar til at løfte den enorme opgave det er, at stå i spidsen for et dansk A-landshold. Og er danskerne klar til det, trods meget hysteri om det? Næppe.

Morten Olsen har været landstræner siden år 2000. Altså snart 13 år.

I den tid, har han formået at kvalificere Danmark til 4 ud af 6 slutrunder. Nu snart 4 ud af 7. Uanset, om snakker en ”kvalifikationsrate” på 67 % eller 57 %, er det sindssygt imponerende. Lille Danmark har blot 5,5/5,6 millioner indbyggere og med denne lille befolkningsgruppe in mente, er det et imponerende resultat.

Ingen havde kunnet gøre dette bedre – den står for min regning.

Resultaterne tæller en ottendedelsfinale ved VM 2002 i Japan, kvartfinale ved EM 2004 i Portugal, deltagelse ved VM 2010 i Sydafrika og deltagelse ved EM 2012 i Polen/Ukraine.

I 2003-2004 satte Morten Olsen sig for at reformere dansk fodbold – fra bund til top! Her lavede man de indledende skabeloner til ”Den Røde Tråd” (et skriv/en tekst, som de fleste i fodbolddanmark ikke aner hvad er, inkl. diverse journalister, der hele tiden snakker om den!). I arbejdet var bl.a. Kasper Hjulmand og Keld Bordinggaard deltagende.

I 2005 blev Den Røde Tråd fuldt indfaset i hele DBU-systemet, og siden har man bygget på, bygget på og bygget på. Og det er mig en gåde, at man som videreformidlende person, beskæftiger sig professionelt med emnet, uden at vide hvad man snakker om. Ligger dén fejl hos DBU eller journalisterne selv? Jeg er oprigtigt talt i tvivl.

Selvfølgelig skal Morten Olsen ikke fyres – og derfor nævner jeg dette til slut. Morten Olsen har, som så mange andre, brug for en tænkepause oven på de elendige resultater og spillemæssige nedture. Morten Olsen kunne derimod sagtens vælge at gå selv, og sige: ”Tak for nu!”. Det kunne han meget vel. Især nu hvor VM-kvalifikationen kun er mulig på et teoretisk/matematisk plan.

Jeg tror vi alle bliver klogere i slut Juli-start August.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️