Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Sporten er afhængig af tilskuere

Økonomien i håndboldsporten, eller mangel på samme, hos såvel herrer som damer er blevet gjort tydelig den sidste tid. I første omgang valgt to damehold at takke nej til deltagelse i EHF cuppen og dernæst valgte Viborg HK at trække sit herrehold fra ligaen hvilket efterlod en ledig plads, der ikke var så ligetil, at få afsat, da de klubber der blev tilbudt den ledige plads havde tilpasset trup og økonomi til en sæson i 1. division.

Reaktionerne var prompte i diverse medier. Særligt omkring fravalget af europæiske turneringer, var både kommentatorer, eksperter og landstræner ude og begræde og kritisere. Valide argumenter omkring spillernes motivation, manglende internationale erfaringer osv. Men kun et enkelt sted fandt jeg, at man inddrog de mange konkurser og klubber med dårlig økonomi, der har været i håndboldsporten i debatten. Det var i “Ankerdal på News” at Trine Nielsen fik indført det som en skyndsom sidebemærkning i slutningen af indslaget.

Jan Pytlicks opgave er som landstræner, at sikre vi kan stille det bedst mulige landshold og den fortsatte udvikling af dansk håndbold. Selvfølgelig er han skuffet. Det er også hans opgave, at kritisere klubbernes fravalg af EHF cuppen, da det frarøver de danske spillere mulighed for, at få erfaringer på en større scene end det den danske liga kan præsentere. Gjorde han andet ville jeg finde det på grænsen til det mystiske. Men at ekspertkommentatorer ikke er i stand til at nuancere debatten finder jeg voldsomt kritisabelt. Hvis de skal have nogen værdi i mediebilledet, bør det være at skabe en mange sidet og nuanceret debat.

Befriende at lederne tager økonomisk ansvar

Personligt er jeg enig med alle argumenterne og erfaringer osv. Men jeg finder det ufatteligt positivt, at klubberne er begyndt at tænke økonomisk rationelt. Når jeg ikke ser, træner, læser om eller på anden vis følger håndbold, så arbejder jeg også med økonomistyring som fuldtids erhverv. Med den baggrund finder jeg det fantastisk, at klubberne nu begynder at arbejde som professionelt styrede organisationer! At de tager ansvar for de medarbejdere, der baserer deres økonomi på klubbens fortsatte eksistens. 

Det er spillere, der bruger deres sport til at få mad på bordet, betale husleje osv. Set i den sammenhæng har jeg fundet det pinligt for sporten som helhed, at klubber som eksempelvis Slagelse FH og AG København går konkurs, da det ikke sket pga væsentlige fundamentale i forudsætningerne for klubbens økonomi, men derimod en ganske simpelt sker fordi de overvurderer deres egen økonomiske formåen i forhold til at opnå sportslige resultater. 

For stor fokusering på TV produktet

I en klassisk tankegang fokuserer man på det sportslige og så skal økonomien som nok følge med. Det er sekundært. Men i en professionel verden, bliver man nødt at inddrage økonomien som en faktor, når man fastsætter de sportslige målsætninger. Der skal være sammenhæng. En opgave, som de færreste ledere i idrætsverdenen har været i stand til at løfte. Det ses også i fodbold, hvor Brøndby IF nok er det mest spetakulære eksempel, men eksemplerne findes overalt i landet indenfor fodbold, tiltrods for økonomien indenfor denne sport er mange gange større end den er i håndbold.

Begge sportsgrene har gået samme fejl. Man har jagtet de store penge her og nu. Her tænker jeg primært på DBU, der har udviklet TV konceptet på baggrund af store og lukrative TV aftaler. Men udviklingen er sket på bekostning af udvikling af tilskuer konceptet. Nu står man pludselig tilbage med tilskuer tal, der vare mere passende til Svebølle stadion, som ville blive fyldt, end til Ålborg stadion der fremstod gabende tomt. Samme udvikling ses i superligaen og i særdeleshed i damehåndbold ligaen. Årsagen er simpel: indtægterne fra TV aftaler var større end entréindtægterne fra fansene. TV oplevelsen er blevet optimeret mens fan oplevelsen har været stort set uforandret de sidste 15 år. Groft sagt har der ikke været væsentlige landvindinger i “live” oplevelsen siden der blev indført digitale resultattavler/ure samt monteret storskærme på stadion. Der er selvfølgelig også lagt varme i banerne og bedre lyst i projektørerne. Men dette blev ikke gjort for at fornøje tilskuerne, der faktisk orkede at bevæge sig til stadion, men blev indført som en del af den vare, som TV selskaberne køber.

Sport som total underholdning

På godt og ondt dukkede AG København på håndboldsportens landkort. Meget skidt kan siges og er blevet sagt om projektet og Jesper Nielsens person. Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er han stadig den eneste, der har været istand til at redefinere og udvikle tilskuer oplevelsen til en total underholdningsoplevelse. Han mente at håndbold kan blive den største indendørssport i Europa og den næststørste generelt. Men det skulle bygges ved at lave attraktiv vare, der var bygget på en stærk fan kultur. Ligesom Brøndby IF var indenfor fodbold i 90’erne. 

Det er en lærdom, som DBU kunne tage til sig for fodboldlandsholdet, men som håndboldsporten generelt og kvindehåndbolden i særdeleshed, kan tage til sig. Det giver sig selv, at kvindehåndbold ikke kan overleve, når en slutspilskamp mellem Randers HK og FCM ikke tilnærmelsesvist kan fylde ELRO Arena i Randers. Uden at jeg ved ret meget om Randers’ markedsføring af sådanne kampe, vil jeg alligevel gamble med at påstå, at den lod meget tilbage i forhold til, at skabe en total oplevelse for fansene på linie med AG Københavns produkt. Men konklusionen er dog stadig, at produktet skal gøres mere tiltrækkende. 

TV skal være med til at skabe udviklingen

Men indsatsen skal ikke komme fra klubber og forbund alene. TV selskaberne skal være med. De har købt et produkt, som de selv er med til at underminere. Det er bare ikke interessant at se damehåndbold spillet i en halvtom hal eller dårlige fodbold landskampe på tomme stadions. Samtidig udvaskes fankulturen og seerne forsvinder. I sidste ende betyder det, at produktet bliver værdiløst. Så kom nu ud ad starthullerne. 

Skab et kvalitets underholdningsprodukt der tiltrækker fans og sikrer, at proffesionel fodbold og håndbold har en fremtid i Danmark. Det kan eventuelt gøres ved, at antallet af europæiske håndbold turneringer hos damerne skal reduceres og der skal indføres seedning. I ligaerne skal antallet af ligegyldige kampe reduceres ved en ændring af turneringsstrukturen. Hvis man husker tilbage på AG København, så var de i stand til, at fylde Brøndby hallen til fuldstændigt ligegyldige kampe, hvor resultatet var givet på forhånd. Selvom der var mange ting, der var helt skæve i det projekt, så kunne de trække tilskuere og inkludere dem, som det hverken er set før eller siden i Danmark. Alternativet er ellers, at vi returnerer til de glade amatør dage, hvilket hverken ville tilfredsstille et publikum, udøvere eller medier, der har let adgang til topsport og underholdning.

⏰ Næste
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️