Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Dommere bør kunne bruge video

I min aktive karriere som målvogter prøvede jeg ofte, at spillere landede i feltet inden de afsluttede. Noget der er tydeligt at se og fornemme som målvogter, men som er voldsomt svært at vurdere som dommer. Nu nåede jeg aldrig de store højder i min aktive karriere, men har set en stor mængde kampe i ligaer, champions league og diverse slutrunder hvor det sker. Også i afgørende situationer. Nogle spillere som f.eks. Luc Abalo udnytter direkte, at dommeren kun vanskeligt kan vurdere om der er kontakt til gulvet i et halvt sekund eller ej. Det er en mange andre situationer, hvor video gennemgang kunne hjælpe dommerne.

Det bør være muligt, at inddrage tv og video materiale til at assistere dommere i eksempelvis landskampe, internationale kampe og i ligaerne. I særdeleshed i kampe, hvor der allerede er tv dækning. Hvorfor skal dommeren være dårligere stillet end seerne hjemme i sofaen, når teknologien til rådighed. Jeg mener man som udgangspunkt bør lave et forsøg, hvor man enten giver dommeren mulighed for, at se tv billederne igennem inden vedkommende laver en kendelse. En diskussion som Mads Hansen, der er international dommer, også har lagt op til i spillerforeningens medlemsblad fra marts 2013.

Mulige metoder
Indenfor håndbold mener jeg, at man kan kikke på NFL eller på den danske ishockey liga. I NFL kan træneren lave en challenge af en specifik kendelse. Der bruges en timeout, som træneren får tilbage hvis han/hun får medhold. I håndbold skal man dog regulere antallet af gennemsyn til 1 gang pr hold pr kamp, hvor dommeren får 1 min. til at se video/tv materiale igennem.

Alternativt kunne man kikke på dansk ishockey. Her kan en situatiom på dommerens initiativ, gennemses af en video-måldommer, FØR før der laves en kendelse. Noget der faktisk skete i semifinalerne i den forgangne sæson. En fornuftig ordning, da en god dommer ved, hvornår en situation er afgørende og hvornår de er usikre på hvad de skal dømme. 

Afvejning mellem korrekte kendelser og flow i spillet
Jeg havde fornøjelse at diskutere emnet kort med Mads Hansen selv og Kenn Hansen (årets superliga dommer i fodbold) via twitter. De er principielt enige i, at man bør lave forsøget. I en eller anden form. Men som de begge påpegede, så kræver gennemsyn af video, at man stopper spillet og dermed bryder spillets naturlige flow.

Man kan komme tæt på, at få 100% korrekte dommerkendelser i alle kampe, såfremt man vælger at afbryde spille og gennem se alle kendelser. Dvs. så er man nærmer sig noget, der ligner amerikansk fodbold, hvor spillet stoppet efter hver sekvens. Håndboldspillets natur er dog, at det er hurtigt og flydende og ikke statisk og sekventielt og det vil derfor være, at bryde med spillets natur og formål

I dag er der allerede en del spilstop i en kamp. Timeouts, tørring af gulv osv. Dvs allerede i dag er der afbrydelser, som udnyttes af trænere og spillere rent taktisk. Dvs der gives beskeder, justeres formationer og ændres taktik. Hvorfor så ikke bruge forhåndenværende teknologi i afgørende til, at sikre korrekte kendelser? 

Når jeg fra tid til anden,  har dømt børne-/ungdomskampe samt enkelte senior kampe, har jeg erkendt, at det ikke er helt så enkelt at dømme, som det ser ud fra sidelinjen. Allerede i U10 rækkerne rammer man dilemmaet. Skal man fløjte for alt hvad man ser eller skal man lade spillet glide videre. Kampen vil blive ødelagt, hvis man fløjtede for alt. Et dilemma der kun bliver mange gange  større, når man kommer højere op i rækkerne. I seniorhåndbold, på serie niveau, er det konstant og hele tiden, at man skal lave vurderingen.

Giv kommentatorerne et dommerkursus
En af årsagerne til, at senior kampene er sværere at dømme er (udover selvfølge tempo, fysik osv), at spillerne mener de kan reglerne efter selv at have spillet i mange år, samtidigt med de har set en del kampe i tv. De kan garanteret også 90% reglerne, men der er en ting som de garanteret ikke kender. Det kan eksempelvis være korrekt screeningsspil, hvordan man faktisk må tackle en modstander eller der laves angrebsfejl.

Det ville være befriende, hvis spillere og trænere, som jeg selv, kunne blive oplyst gennem kampe i TV. Desværre sker det ofte, at kommentatoren kommer til at udtale sig fejlagtigt om regler og kendelser. Ikke af ond vilje, men ganske simpelt fordi de ikke ved bedre. Man bør kunne stille et krav om, at faste kommentatorer og eksperter, har gennemgået en indledende dommerkursus, så kommenteringen kunne ske på et oplyst grundlag. Det ville gavne både sporten og tv seerne.

Det ville også være befriende, hvis de danske ligadommere ville blive hørt oftere,i de brede TV udsendelser. Jeg mener det er utroligt positivt for dansk fodbold, at Kenn Hansen deltager i diskussioner i radio, tv og på twitter. Lad dog ham og gerne nogen af hans håndbold kolleger deltage i generelle og principielle diskussioner i TV. Standarten for håndboldkommentatorer i Danmark generelt er fagligt højt. Bare ikke når det kommer til regler og kendelser. 

Men det ville være fantastisk hvis de faste kommentatorer blev suppleret med eksperter indenfor regler og tolkning af disse. Dels for at have niveauet for de faglige diskussioner, men også for at sprede lidt stjernestøv ud over dommergerningen, så man måske kunne begynde at tiltrække flere nye unge dommere. 

Jeg tror ikke, at det er viljen hos dommerne, til at indgå i offentlige debatter i de brede medier, der mangles, men mere at det er tv producenternes valg, da det ikke til at være godt fjernsyn. Sådanne ting bliver udelukkende behandlet i forholdsvis smalle debatprogrammer. Jeg håber dog på, at de ændrer mening, da det vil højne sporten, dækningen og den offentlige debat.

I øvrigt: tusind tak til Mads Hansen og Kenn Hansen for info, holdninger og inspiration.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️