Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Testimonial eller PR-stunt

Denne uges blogindlæg kommer til at handle om ”Testimonialkampe”. I denne uge blev den længe ventede, for nogle, testimonialkamp for Peter Graulund spillet. Det har givet anledning til nogle tanker.

Følger man mig på det sociale medie Twitter, ved man, at jeg ikke var begejstret for kampen i torsdags. Jeg proklamerede, at det var et PR-stunt, mere end det var en regulær hyldestkamp til ære for Peter Graulund.

Da Peter Graulund stoppede som aktiv professionel fodboldspiller i AGF i November 2012, arrangerede klubben og sportschef Brian Steen Nielsen en testimonialkamp til ære for manden. Det skal siges, at jeg ikke så kampen, men jeg har fulgt interessen og omtalen af kampen tæt. Og det er netop dét jeg vil sætte ord på.

Slår man ordet ”testimonial” op på Gyldendals verificerede leksikon, Denstoredanske.dk, får man følgende definition:

”Annonce, hvori den reklamerede vare anbefales af en person, der er alment kendt el. har faglig indsigt på det pågældende område”.

Her snakkes der naturligvis ikke om fodboldkampe, men om, hvad ordet betyder generelt. Er der en kobling til denne uges kamp? Ikke rigtigt – og dog alligevel.

Er der andre danskere der har fået sådan en kamp?

Ja, det er der. Men det er et klart, klart fåtal. På dansk grund er det (af hvad jeg kunne finde) kun Per Nielsen (Brøndby IF, 2008) og Lars Høgh (OB, 2008).

Derudover har Ebbe Sand fået en testimonialkamp i Schalke 04 i 2006. Dengang var det i øvrigt indskrevet i hans kontrakt…

Tilbage til den aktuelle sag.
Peter Graulund blev, straks efter sit stop, ansat som ”ekspert” på TV3 SPORT – det rundede jeg i sidste uge. Kampen i denne uge blev vist på TV3 SPORT 1.

Til kampen havde TV3 SPORT-kanalerne reklameret i flere uger op til kampen; man havde afsat Live Tv-tid til kampen; Graulund havde selv sat holdende (fair nok); og man havde næsten samtlige mand på kampen.

Hvem tror du betaler for gildet?... Ja, du gættede rigtigt: dig!

Uden sammenligning i øvrigt, synes jeg helt personligt ikke, at Peter Graulund skulle have haft så meget omtale.

Prøv at tænk på dette: Hvad, hvis Peter Graulund ikke var ansat hos TV3 SPORT? Havde man så sat så mange mand på sagen; sendt kampen på den største kanal i bedste sendetid; haft hele redaktionen, produktionsfolk og journalister på kampen; og ikke mindst al den omtale? Jeg kunne godt have min tvivl.

Der er kun 1 ting, der har fået mere omtale på TV3 SPORT-kanalerne i de sidste uger/måneder: en slåskamp i London i går. Og det var ikke den på Wembley!

Som relativt neutral fodboldiagttager, med lidt mere perspektiv og fodboldfagligt råderum end de fleste, må jeg indrømme, at jeg bliver en smule harm. Det kan sagtens være, at jeg har fået for lidt ”undervisning” i Peter Graulund, men var han så stor og vigtig spiller, som mange gerne vil gøre ham til? Jovist, han har spillet 219 kampe og har scoret 100 mål – men hvor meget har klubben vundet, mens han var i klubben?

Jeg kan helt ærligt ikke se, at han nogensinde skal komme op på samme niveau som Per Nielsen, Lars Høgh og Ebbe Sand. Man har rykket overliggeren nedad, ved at give ham denne opmærksomhed – og jeg er jo selv med til det nu, vil nogle mene.

Man skal enten være rød(hvid)-glødende AGF-fan eller være Århusianer, for at kunne retfærdiggøre denne kamp og alt hvad den har kostet i ressourcer, personale osv., holdt op imod hvem der betaler gildet, og hvad der skal betales for.

Aarhus – Tillykke med PR-stuntet. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️