Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2020 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Ekspert på afveje

Lad os få det på plads med det samme; denne blog kommer til at handle om eksperter i fodboldverdenen. Ikke fodboldkommentatorer, men de med prædikatet "ekspert", der står i vores fjernsyn inden og efter samtlige fodboldkampe, der bliver sendt deri.

Det er et emne jeg længe har gået og spekuleret over, og i denne uge var der et tilfælde, hvorpå jeg bliver nødt til at kommentere. For det var grelt. Hvis man følger undertegnede på det sociale medie Twitter, vil man også vide, hvem der tales om. Dette kommer jeg tilbage til.

Eksperter i Tv er en fremragende idé. En helt igennem fantastisk opfindelse for de, der står uden for kridtstregerne, og som altid har gjort dette. Dem der måske ikke har verdens største viden omkring dette fantastiske spil, og for dem som gerne vil lære det. Eller en del af det.

Samtidig skal man passe på. Og lad mig springe til mit hovedargument med det samme. Et argument jeg selv lærte for nogle år siden, da jeg var i min spæde start af DBU’s og UEFA’s uddannelsessystemer (Dette er fra træneruddannelsen):

"Bare fordi man er på TV, og har en mikrofon tilknyttet, har man ikke nødvendigvis ret, i det man står og siger."

Generelt har jeg en kæmpe respekt for tidligere fodboldspillere der vælger at stille sig frem og kommentere på konkrete kampe og hændelser i nutidens kampe. Kampe hvor alting går hurtigere, er mere eksplosivt og meget mere intenst, end tilfældet var, dengang de selv var aktive! Min største respekt findes især for de, der faktisk har nogle sande og fagligt dygtige hoveder. Om spillet og om tilværelsen generelt.

Til gengæld slår det fuldstændig klik for mig, idet en såkaldt ”ekspert” udtaler sig om noget han slet ikke har forstand på!

Lad os bare tage fodboldloven som eksempel.

Og dette bringer mig frem til det konkrete eksempel, som jeg omtalte i min indledning.

I torsdagens hektiske Superligarunde, havde TV3 (på en af deres kanaler) en meget uheldig ”ekspert”. I forbindelse med en udvisning til en spiller, i kampen han kommenterede, blev han direkte sur og irriteret over dommerens gøren og laden, da han mente en spiller blev udvist uregelmæssigt. Han argumenterede for, at det kunne man ikke, for ”der står jo ikke noget sted i fodboldreglerne, at man kan få advarsel bare for at overtræde reglerne flere gange”…

Det var det han sagde. Husker det ret tydeligt, da det skar i mine øre.

Det må været tæt på danmarkshistoriens dummeste udtalelse – i hvert fald under en livekommentering af en så vigtig fodboldkamp (på det tidspunk i sæsonen).

I Fodboldlovens paragraf 12 (§ 12) om ”Utilladelig spillemåde”, står der:

 

”En spiller skal advares (tildeles gult kort), hvis han begår én af følgende 7 forseelser:

1. …

2. …

3. Gentagende gange overtræder spillets love

4. …”

 

Se eventuelt nedenstående billede:

Den såkaldte ”ekspert” var Peter Graulund. En eks-Superligaspiller der er æret og elsket af mange. Også uden for Aarhus’ grænser. En spiller, da han var aktiv, havde en meget stor karriere og som endda får sin egen ”memorial-kamp” i Juni, hvor han selv får lov til at bestemme holdende, Tv-station, sendetidspunkt (den bliver sendt direkte på en af Viasat-kanalerne) og meget, meget mere. Ja, Memorial-kampe kunne jeg sikkert skrive noget mere generelt om en anden gang.

Og det er her kernen ligger.

Det er her, at jeg mener, at man burde tænke sig godt og grueligt om som Tv-station. Klart, de skal sælge varen og dette indebærer nogle hurtige kommentatorer og nogle friske fyre, der tør at sige sin mening. Men idét sekund, at kommentarerne bliver fordummende og direkte usande, skal man virkelig passe på. Og det er her jeg mener, at Tv-stationerne har et problem.

Og her taler vi måske ikke nødvendigvis kun Peter Graulund. Men også ”ekspert”-begrebet generelt.

Jeg har virkelig stor respekt for mange såkaldte ”eksperter”. Og jeg mener også, at de retteligt kan kalde sig ekspert, så længe de snakker om noget, de rent faktisk ved noget om.

Når jeg snakker om dette, så falder det også i rigtig god tråd med det ”fodboldkompleks”, som jeg skrev om i mit allerførste blogindlæg her på Sofabold. (For efterhånden lang tid siden, men det gælder VIRKELIGT stadigvæk – og sådan, tror jeg desværre det vil være længe endnu).

Linket til det netop omtalte ”fodboldkompleks” kan findes her: http://sofabold.dk/4

Mit bedste blogindlæg, og det måske mest rammende fodboldindlæg, jeg har set meget længe. Har sågar fået en nuværende Superligadommer til at verificere det – og han erklærede sig MEGET enig i mine synspunkter. Så det er åbenbart ikke kun mig, der ser det således.

Og igen. Husk citatet, jeg skrev i starten. Det er en god sætning at have i baghovedet. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvor besøger du sofabold.dk fra?
København
Øvrig Sjælland
Fyn
Nordjylland
Midtjylland
Vestjylland
Sønderjylland
Bornholm
Øvrige øer
Uge 40
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
FC Bayern München
A.C. Milan
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
Primo Tours Ligaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF European League (H)
EHF EURO (K)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️