Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Kongen abdicerer

I denne uge, blev de mange rygter bekræftet.

Rygterne omkring Sir Alex Fergusons tilbagetrædelse som manager for Manchester United F.C.

Denne blogpost bliver 100 % dedikeret til en af verdenshistoriens største karakterer. Ikke bare i sportstermonologien, men i verdenshistorien generelt. Indiskutabelt.

Manchester United meddelte onsdag d. 8. maj 2013, at klubbens manager igennem 27 år stopper ved udgangen af denne sæson. Kigger vi blot på hans præstationer, i form af vundne trofæer, står det klart, at han er en af de mest succesfulde trænere nogensinde - og han er det afgjort i nyere tid. For at summere det op, har SAF (Sir Alex Ferguson) vundet følgende: 

Kigger man på år 1999, springer dette specielt i øjnene. Året hvor Manchester United vandt "the treble". Kun 7 hold i hele Europa har formået dette, og i nyere tid er det kun F.C. Barcelona og F.C. Internazionale Milano, der har gjort det samme. En helt igennem fantastisk præstation. 

Mit eget personlige kendskab til manden er sparsomt. Dog, er han iblandt trænere - og andre fagfolk - kendt for at få det bedste i af sine spillere. I ALLE 90 minutter. Til dette benyttede han sig især af små "mind games". 
F.eks. som dengang han stillede to hold mod hinanden på træningsbanen. Han havde et sæt spillekort i lommen, hvori der kun var kort med lave cifre. Hvert hold trak ét kort. Dét antal cifre kortet viste, var holdet målscore ved kickoff. (Trak Hold A kort nummer 2, havde Hold A 2 scorede mål, så snart kampen begyndte). Hvad holdende i midlertid ikke vidste var, at der jo kun var lave cifre. Så da Hold B trækker endnu et lavt kort, tror de jo, at Hold A har fået et rigtig godt kort. 
Dette tvang spillerne til at give sig fuldt ud. I alle 2 x 45 minutter. Man skulle jo spille sig på holdet. 

Denne historie er 100% sandfærdig. Fantastisk mandskabspleje, uden at stille nogle dårligere. Helt unikt. 

At Manchester United giver sig fuldt ud i kampene ses blandt andet af en statistik, jeg fremviste før i år, som viser, at Manchester United er det holdt (i særklasse!), der har kommet tilbage og vundet kampen, hvor man har været bagud med 1 mål eller mere. Tror antallet af gangen var 27, inden for en sæson. 

Alexander Chapman "Alex" Ferguson (som han retteligt hedder), der blev vraget skotske Saint Mirren Football Club d. 31 maj 1978, blev udnævnt til "Officer of the Order of the British Empire" i 1983, og senere forfremmet til "Commander of the Order of the British Empire" i 1995. Disse titler (samt en masse andre fredninger og hæderspriser), indikerer hvilket ikon han er. En 3 meter høj statue, af ham selv, blev rejst i efteråret 2012 foran/på Old Trafford - Manchester Uniteds hjemmebane.

... En legende. 

Jeg kunne blive ved. Personligt, har han været en kæmpe inspirator for mig. En forgangsmand for det ædle, for det iltre, for det ambitiøse og for det målbevidste - i én og samme omgang. 
En karakter, og et idol, for mig som træner og som fodboldkyndig. Og han vil utvivlsomt være det i alle mine fremtidige år. Både på, men også uden for banen. 

Uanset klubtilhørsforhold, må man bare erkende, at det ikke fås større. Personligt tvivler jeg på om der nogensinde kommer en manager, der kan skabe de samme resultater over så mange år, i en grad som man ser Messi og Ronaldo (måske) overstråler Diego Maradonas fantastiske bedrifter i 70'erne og 80'erne. 

 


Dette er ikke en nekrolog, men blot en lille fortælling i den roman, der samler billedet om én af de mest karismatiske managers i fodboldens historie. Ja, måske i Verdenshistorien. Jeg kunne sagtens gentage alt det der står skrevet i medierne, foruden dét jeg allerede har, men man må kende sine begrænsninger. 

Kvalitet, frem for kvantitet. Et ordsprog Sir Alexander Chapman Ferguson også benytter. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️