Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
Klik på kampe/events for mere info
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
NHL 2022/2023 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Talent arbejdets frugt

Der bliver år efter år arbejdet hårdt  med U14 talenterne rundt om i de danske håndbold haller. Såvel i klub som i forbundsregi. Min personlige holdning vil dog altid være, at decideret struktureret talentarbejde i U14 rækkerne ikke sker af hensyn til spillernes og heller ikke gavner sporten som helhed. Det sker oftets med en ambition om, at skabe resultater for klubben, holdet og træneren fremfor at udvikle spilleren og spillet. I sidste ende koster der spillere, der stopper pga. ensformig træning, manglende spilletid eller at "stjernerne"/talenterne pludselig bliver ordinære, når de rykkes op.

Dette understøttes tildels af et par simple undersøgelser, som  U19 (herre) landstræner Claus Hansen lavede i 2012. Her kikkede han i to omgange på, dels hvor mange af spillerne på de respektive U14 DM vindere, der i dag spiller på højeste niveau (1. div., liga eller prof. i udlandet), dels hvilket niveau herre spillerne på OL2012 landsholdet  spillede på som U14.

Han kommer selv til den konklusion i et senere indlæg, at det ikke er afgørende, om man spiller i ligaen som ungdomsspiller. Det vigtigste er tæningsmiljøet og dagligdagen. Dermed også sagt, at den lille klub i en lavere række, KAN have et lige så godt træningsmiljø som ligaklubberne.

Dette understøttes af den triste læsning i hans undersøgelse af, hvor spillerne på U14 mesterholdende er i dag. Flere at spillerne er stoppet med at dyrke sporten inden de fylder 21 år. I enkelte tilfælde er hele hold stoppet. Kikker man på den anden undersøgelse, slår det ud, at nogle spillere “kun” spillede i A-rækken som U14 og for Hans Lindbergs vedkommende startede han først med at spille som 2. års U14. Ellers spillede han fodbold.

 

Hold fokus på processen ikke på resultatet
Min pointe er ikke, at man skal lade være med, at lave talenttræning. Men træningen skal ikke være resultatorienteret. I stedet skal den være proces- og udviklingsorienteret. Der skal ikke være fokus på, at vinde U14 rækken eller skulle kvalificere sig til en bestemt række. Det skal reelt være en sidegevinst til, at udvikle spillerne og holdet samt sikre at spillernes basis kundskaber er på plads. I bund og grund skal spillerne synes, at det er sjovt. Også de mindre gode spillere. U14 spillerne i ikke færdigt udviklede fysisk eller teknisk. Så de mindre gode kan gå hen og blive store stjerner men det omvendte kan også ske.

I stedet for at have fokus på, at arbejde med enkelte spillers spidskompetencer, som f.eks. at en meget hårdtskydende spiller, skal komme til skud hen over midten af forsvaret, skal man også sikre at udvikle både de gode og mindre gode, så den hårdtskydende spiller også lærer at lave gennembrug, udspil til fløj eller indspil til streg, da det giver mere plads til hans/hendes skud, når de kommer i U16, U18 og seniorrækkerne. Der forsvinder mange spillere, når de pludselig går fra at være talentfulde og markante spillere i børne- og ungdomsrækkerne til at være en (i bedste fald) middelmådig U18 og seniorspiller. Ofte bliver de kun 3. eller 4. valg på en specifik position og derfor pludselig kun er bænkevarmer. Et skifte der er kæmpe stort for en ungdomsstjerne.

 

Fokus på trænings- og socialtmiljø
Her bliver det vigtigt, at træningsmiljøet er godt. At der er dygtige og engagerede trænere og at der er plads til at rumme den enkelte spiller. Uanset niveau. Mindre klubber skal lære at sige til de spillere der måtte have ambition om at spille i en liga, at det kan klubben ikke tilbyde. De kan derimod tilbyde andre ting som f.eks. socialt sammenhold, dygtige trænere, rummelighed og en lokal forankring. Men ligahåndbold kan man bare ikke tilbyde, hvis ikke man har et 2. hold til de, der har lyst til at spille men ikke har niveau til liga. Hvis spillerne gerne vil derover og afprøve talentet, så ved man hvad der sker.

Forudsat at der findes dygtige trænere, tilstrækkeligt træningstid og udstyr, så kan træningen i den lille lokale klub være lige så udviklende som i den store. Simpelthen fordi, at der er mange andre faktorer der spiller ind i det store regnskab. Faktorer som socialt miljø, kultur og sammenhæng med andre sportsgrene, skole osv. tæller mere end træningen. Hvis spillerne ikke er motiverede fordi, de f.eks. ikke fungerer socialt, er de ikke mentalt i stand til at modtage træning og instruktioner.

 

Tiden skal bruges på individuelle kompetencer
Derfor skal vi som trænere sikre, at det er sjovt at spille håndbold, at træningen holder en vis standard og det sociale miljø fungerer. Træningen skal være både være kort og langsigtet. Dvs. spillerne skal ikke stå timevis og øve angrebssystemer og løbebaner. På et seminar med Olafur Stefansson, var en af hans mantraer, at 40-50% af hver eneste træning skal bruges på at udvikle individuelle kompetencer. Det giver ingen værdi, at spillerne lærer at bringe sig i fordelagtige situationer gennem systemer og løbemønstre, hvis de ikke har færdighederne til at vurdere og agere i situationen ved f.eks. at spille stregen, lave back-back aflevering osv. Ud fra Olafurs tankegang vil det betyde, at efter man har trukket tid til opvarmning fra, så bliver der 20-30 min. til taktisk træning ud af en 90 min. træning. 70 min. skal bruges på at udvikle den enkelte spiller teknisk og fysisk. Ikke omvendt som det sker i mange haller i dag.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️