Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Hvad man kan forvente af en træner

Den dårlige træner er uengageret og umotiveret. Det er i al fald den almindelige opfattelse og det gængse svar. Men er absolut ikke konkret og nemt at ændre. Prøv at definere "engagement" og "motivation" og tænk på, hvad det betyder for dig og du kan finde universelle definitioner på dette.

Forventninger til trænerrollen
Ligesom der findes dygtige og mindre dygtige mennesker inden for alle andre af livets aspekter hvad enten det tømreren eller lægen, så findes der også dygtige og mindre dygtige trænere. Dette er særligt tilfældet i ungdomsrækkerne, hvor det ofte er en mere eller mindre tilfældig forældre, der står på sidelinien under kampen og som med tilfældige lege og måske få øvelser, som vedkommende kan huske fra sin egen aktive tid, prøver at lave noget der skal ligne træningen.

Problemet er, som oftest, ikke mangel på motivation eller engagement fra forældrerens/trænerens side. Som regel simpel mangel på viden og uddannelse. Når man får en forældre til, at træne børnenes hold skyldes det, at ikke ligefrem er fordi de frivillige står i kø for at melde sig. At det bliver mere eller mindre tilfældige forældre der træder til som trænere i mangel af bedre, øger kravet til klubberne om uddannelse og forventningsafstemning. Noget der i høj grad bliver forsømt.

Hvad kan spillerne forvente af træneren
Spillere på alle niveauer bør med rimelighed kunne forvente, at træneren som minimum er engageret, motiveret og forberedt. Helt lav praktisk betyder det, at man må forvente at træneren møder i god tid til træninger og kampe og at træneren har en plan for træningen både med indhold og formål. 

Men for at planlægge en træning, skal man have en værktøjskasse med øvelser, deres formål, udførelse krav til fundamentale færdigheder. Det er præcis her, at klubberne forsømmer deres pligt. Hvordan skal en forældre kunne planlægge en træning, hvis ingen har fortalt dem hvordan. Jeg mener ikke, at de skal sendes på de store forkromede weekend kurser, men der udbydes mange gode, billige og relevante kurser i både DHF og DGI regi. Alternativt kunne klubben involvere egne erfarne trænere, der kunne afholde f.eks. mini kurser eller komme som gæstetræner. Ofte øges trænerens engagement og motivation gennem kurser, hvilket kun gavner spillere og klub.

På seniorsiden er svaret mere broget, da trænerens succes ofte er givet gennem kemien spillere og træner imellem. Det vil ofte være et spørgsmål om, at have den rigtige træner på det rigtige tidspunkt. Dog er den klassiske faldgrube, at man forventer at den dygtige spiller også er en dygtig træner. Men hvem har set "den gode hest blive en dygtig jockey"? som vores assisterende landstræner for fodboldlandsholdet har spurgt. Spiller erfaring kan være en fordel for en træner, men er absolut ikke et krav og slet ikke en garanti for succes. 

Fordelen kan selvfølgelig være, at såfremt det er en spiller fra egne rækker, kan sikre at foreningskultur og værdier viderebringes, men oftest vil det være en ulempe over tid, da man forhindrer udvikling og forandring. Men igen, hvordan skal den gode spiller gøre andet, end at overdrage egne erfaringer, hvis man aldrig er blevet præsenteret for alternative værdier, spil tilgange og tanker.

Løsningen
Løsningen vil altid være, at uddanne trænere, afstemme forventninger og definere roller. Samtidig bør klubber og foreninger sikre overdragelse af viden fra træner til træner internt i klubben, så man får en rød tråd i spillestil, kompetencer og viden. Hvorfor skal den erfarnesenior trænerr ikke kunne bidrage med viden til U8 eller U10 træneren øvelser, udviklingspunkter og træningsplaner? Kære forening og klub: brug den viden der er tilstede bedre! Uddan jeres trænere! Det vil med stor sandsynlighed motivere en del af de "tilfældige"  trænere til, at blive i klubben og fortsætte deres træner karriere ud over børnenes hold, da det frivillige arbejde er både sjovt og givende. Noget jeg ved efter mange års trænergerning som jeg til enhver tid vil anbefale til alle.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️