Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kaldere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

DBU modtog egen medicin - Dommerkonflikt afblæst

Som man sikkert har bemærket, hvis man er fast læser af foretagendet her, har dommerkonflikten mellem Dansk Boldspil-Union og Dansk Fodbolddommer Union optaget mig ganske meget. 

Og dette er ikke så meget på grund af konfliktens umiddelbare stridspunkt, nemlig økonomien, men mere de omkringliggende faktorer. Især retorikken og diverse mediers beskrivelse og dækning af konflikten. Eller mangel på samme.

For at opsummere konflikten kort: 
Grundet uenigheder imellem DBU og DFU omkring omstændighederne af kampafviklingen af alle fodboldkampe i Danmark, foruden (Senior-)Elite-kampene.
Majoriteten af danske medier fremhævede fejlagtigt, at det var økonomien der var hovedårsagen til konflikten. Der var i midlertid mange andre faktorer, som også kan læses i mit første indlæg om konflikten. Deriblandt nedlæggelsen af de nuværende lokale dommerklubber. 

Medierne
Jyllands-Posten skal roses. De er - så vidt jeg ved - det eneste landsdækkende medie, der har belyst hver en afkrog af konflikten. Både set fra DBUs og fra DFUs side. Ganske fremragende. 
De andre medier, som jeg har observeret gennem konflikten, har blot være medløbere. Eller sagt på en anden måde: de har blot skrevet citat-historier, som initialt er skrevet af et nyhedsbureau som f.eks. Ritzau.
Disse medløber-medier, som har skrevet om konflikten da den startede midt i marts, og til i fredags da den sluttede, er blandt andre, DR, TV2, sporten.dk, BT, Ekstra Bladet og bold.dk. 

Jo, der har været andre historier end de indledende og de afsluttende historier på de nævnte medier (i hvert fald nogle af dem), men her har det blot været komplet fordrejede sandheder, unuancerede citater, eller været et direkte forsvar af DBU. Eller af DFU. igen, Unuanceret. 

Hvis det havde handlet om deres børns skoler/pasnings-tilbud, og ikke deres fritidsaktiviteter, havde denne historie nok fået mere opmærksomhed.

Løsning fundet
Men til forskel fra konflikten mellem KL (Kommunernes Landsforening) og Danmarks Lærerforening, så har man altså fundet en løsning. En løsning til dem der ikke får løn - og hvis sag ikke har været vigtig nok til dansk presse. Åbenbart. 

Løsningen mellem DBU og DFU blev fundet fredag aften. Efter en lang række møder, som størstedelen af de lokale klubber rundt om i landet har taget initiativ til. Majoriteten af danske klubber har indkaldt deres respektive lokalunioner til møder, hvorefter DFU og DBUs hovedgrupper satte sig sammen fredag aften. Og fandt nøglen. 

Løsningen indebærer i alt 21 punkter som alle skal sikre, at DBU fortsat får hjælp ad DFU til at afvikle kampe i Danmark. 
I blandt de 21 punkter er der blandt andet aftaler om løn og lønregulering, om dommerklubbernes fortsatte eksistens og om uddannelse af dommere. 
Derudover nedsættes der en arbejdsgruppe i DBU om hvordan man optimerer den fortsatte udvikling af samarbejdet.

Lønnen, eller omkostningsgodtgørelsen som det ret beset er, reguleres til 207 kr. i 2013 og til 218 kr. i 2014. Herefter reguleres omkostningsgodtgørelsen efter Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks. Smart. Præcis som resten af samfundet. Smart, eller på tide? I hvert fald gammeldags, førhen. 
Her er der tale om 11-mandskampe. Indtil videre har omkostningsgodtgørelsen været på 200 kr. Og det har den været i mange, mange år. 

DBU, DBUs lokalunionerne og barnagtig retorik
Som man har kunnet fornemme i debatten - den smule der måske har været - og har læst i mine indlæg, har tonen været meget hård. Især fra DBU og i særdeleshed fra lokalunionerne. 
Dét mange ikke ved, er, at DBUs lokalunioner modtager ordre på at publicere ens tekster, eller så godt som. 
Derudover kan lokalunionerne selv publicere artikler og tekster, efter forgodtbefindende. 

Og her har især en lokalunion skilt sig ud. DBU Jylland. 
Dér har man kun skruet op på negativitets-barnagtigheds-småligheds-og-undermåler-knappen. 

Kigger man i de tekster de har publiceret på dbujylland.dk, kan man f.eks. finde overskrifterne: 
"Ingen respekt for strejke imod frivillige", "Ikke flere strejker imod frivillige", "Sammenhold sikrer kampafvikling" og "Dommernes fremtid ligger hos DBU"... 

Hvis man kunne indsætte en tænkepause, havde jeg indsat den her... 

Hvis der er nogle der er frivillige, så er det da dommerne! De får en timeløn der er nærmere de 50, end på 100. (Udregnet i sidste blogindlæg). De modtagere svinere hver eneste weekend. De løbetræner og styrketræner, for blot at få at vide der er elendige til deres arbejde/hobby. Og så videre. Parolen, har jeg afleveret før. 

Og nej. Dommernes fremtid lå så ikke hos DBU. Den ligger og vil altid ligge hos DFU. Som så hjælper DBU. 

Som jeg også tidligere har skrevet i et af de foregående blogindlæg, har DBU prøvet med utallige kampagner og reklamefremstød, at få rekrutteret dommere til "deres" nye system. 

Man har åbenbart erkendt, at man ikke har store nok muskler til at diktere hele fodbolddanmark, hvordan dette vidunderlige spil skal afvikles. Man har modtaget en ordentlig dosis af egen medicin, man har forhåbentlig lært at man ikke skal bruge denne form for aggressive retorik. Især når man finder dette citat (blandt mange andre) i 21-punktsplanen fra DBU (hovedorganisationen) om aftalen med DFU, fredag:

"DBU respekterer og anerkender dommernes ret til at organisere sig i DFU henholdsvis lokale dommerklubber. Selv om dommerne ikke har pligt til at være medlem af en dommerklub, opfordrer DBU dommerne til at være medlem af en dommerklub under DFU."

Videre sammen
Som man også har kunnet læse i rigtig mange af mine tidligere indlæg, er jeg fuldt ud neutral i mange af mine meninger og holdninger om DBU og organisationer og hold, generelt. 
Men det skal ske med en retfærdighed, hvor alle kan være med. 
Opleves dette ikke, kan man også mærke dette på mig. Med stort overlæg, og med stor bevidsthed. 

Nu gælder det om at komme videre samme, og fortsætte den gode udvikling DFU og DBU har haft i rigtig mange år. 

Fra DFUs tekst om den omfattende aftale: 

"Nu handler det om sammen at skabe de bedste fremtidige rammer, ikke om at rejse kritik eller bære nag. Sådan en konflikt lærer alle parter af."

For hele DBUs 21-punktsplan (og tekst om opnåelse af enighed): http://goo.gl/lxPSH
For hele DFUs tekst om opnåelse af enighed: http://goo.gl/sHQe9

⏰ Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️