Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Turneringsstrukturen og nytænkning

Turneringsstrukturen i de danske ligaer bør ændres, da antallet af ligakampe for ligaspillerne i de danske topklubber er for stort. Summen af kampe pr. spiller er steget voldsomt pga. finanskrise og heraf følgende trimning af spillertrupper i de danske klubber.

Ligegyldige kampe
Men man vælger, at undlade at tænke ud af boksen for om man kunne løse udfordringerne med manglende TV dækning og tilskuer interesse, der delvist kan tilskrives mængden af ligegyldige kampe i ligaerne.

De forskellige forslag der er blevet diskuteret den sidste tid, bygger på variationer over et puljespil kombineret med nedrykningsspil og slutspil kombineret med en pokalturnering. Største gennemgående forandring til i dag er en reduktion af antallet af hold i puljen/ligaen, hvilket dog er en ganske fornuftig tanke.

Der er tilsyneladende ingen, der stille spørgsmålstegn ved, om der er alternativer til den nuværende pulje struktur. Verden og medie billedet er forandret. Man vil have vigtige kampe, hvor der er noget på spil. Ikke om man kan få en fremtidig teoretisk fordel ved at få en bestemt placering frem for en anden. Det er ganske simpelt for abstrakt.

Nedlæg pokal turneringen
Til at starte med, kan man overveje, hvorfor der overhovedet skal være en pokalturnering? Argumentet er som regel, at vi gerne vil høre om det undertippede hold, der går hele vejen til finalen. Men pokal turneringen har stort set ingen mediedækning frem til semifinalerne, hvor de lavere rangerende hold som regel er blevet elimineret.

Går man 25 år tilbage, har kun et hold fra andre rækker end de bedste har klaret sig til finalen. Det var i sæsonen 1989/1990 hvor Ikasts damer vandt, selvom de kun spillede i den næstbedste række (de rykkede op efter sæsonen). Hertil er kvalitets forskellen fra den bedste til de næstbedste rækker er blevet for stor.

Jeg mener, at uden nævneværdig mediedækning og manglende overraskelser, så er det svært, at argumentere for, at turneringen skal spilles med en EHF turnering som gulerod i enden.

I stedet kunne man tænke den ind i en sammenhæng med den "almindelig" turnering og et setup, hvor hold der bliver slået ud af guldkampen overgår til pokalturingen.

Kik på andre sportsgrene
Kikker man på andre sportsgrene, mener jeg man kan finde alternativer til den almindelige turnering i sportsgrene som f.eks. NFL.

Velvidende at netop dette eksempler bygger på økonomiske forudsætninger, der ikke umiddelbart kan trækkes over i håndbold verdenen, mener jeg dog alligevel man bør kunne lade sig inspirere. Hvorfor ikke dele puljen i to, tre eller fire mindre puljer.

Puljerne kunne evt. være mere eller mindre geografisk opdelt, som man ser det i f.eks. NFL og kan spille mod hinanden på kryds og tværs. Herefter går de to bedste fra hver pulje i slutspil mens de nederste 2 går i nedrykningsspil. Her kan man så evt. tænke pokalturneringen ind i billedet, så de der først bliver slået ud af slutspil eller nedrykningsspil ryger over i pokalturneringen og fortsætter her.

Det vil reducere antallet af kampe betydeligt. Ligenu er grundspillet på 26 kampe. Herefter kommer der slutspil/nedrykningsspil og pokalturnering. Dvs. manges spillere kommer langt over 30 kampe på en sæson. Og hertil skal der lægges Europa cup kampe, landskampe (husk at der i håndbold er årlige slutrunder) og træningskampe.

Det er et enorm fysisk slid på de bedste spillere og hermed også medfølgende slidskader. En anden ide, der kunne overvejes, var at man i højere grad brugte stævne formen, hvor holdene mødes og spiller mini stævner mod hinanden. Inspirationen kunne hentes i "10.000 til håndbold", der blev testet i for et par år siden.

Det koncept, der er ganske simpelt og firkantet, så det kan passes ind i en moderne super hurtig medie verden, hvor tingene skal passe ind imellem reklame blokkene, resultatet gerne skal være enten godt/dårlig eller sort/hvidt og være brugbart på mange kommunikations platforme. Og så vil det være relativt billigt at producere TV fra, da man har flere hold og kampe på samme sted, så der skal "kun" bruges 1 produktionshold.

Stævne formatet kan selvfølgelig også indarbejdes i de fleste turneringsformer, som et gimmick for at tiltrække opmærksomhed. Man kunne muligvis også hente inspiration i f.eks. tennis eller golf, hvor man bruger rangliste principperne. Måske kunne det indarbejdes i en holdsports verden.

Formålet
Man skal tilstræbe en turneringsstruktur, der passer til et moderne medie billede og som gør det attraktivt for tilskuerne, at besøge de danske haller. AG København beviste, at med det rigtige setup, medie omtale, prissætning og PR apparat, kan man fylde hallerne i Danmark. Både hjemme og ude.

Man kan ikke forvente, at tilskuere i dag strømmer til, for at støtte deres lokale helte. Fritidstilbudene er for mange og mængden af sport i TV er for stor, til man kan forvente at de strømmer ud af hjemme og ind i hallerne.

Turneringsformen bør derfor være delt op i kortere og intensive forløb, så tilskuere og TV seere kan forholde sig til den umiddelbare konsekvens af sejr eller nederlag. Se blot på Brøndby IF's situation a fodbold ligaen.

Her er det ganske simpelt givet, at de skal vinde deres kampe ellers rykker de ned. Konsekvensen af en sejr eller nederlag kan øjeblikkeligt aflæses i tabellen. Det er en og simpel historie, der nemt kan præsenteres i korte korte et kort nyhedsoverblik. Det giver omtale, tv tid osv. Brøndby er det hold, der har fået mest tv tid og medieomtale siden jul, selvom det er et bundhold.

Min pointe er blot: ingenting behøves at være givet, blot fordi det "altid" har været sådan.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvor besøger du sofabold.dk fra?
København
Øvrig Sjælland
Fyn
Nordjylland
Midtjylland
Vestjylland
Sønderjylland
Bornholm
Øvrige øer
Uge 40
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
FC Bayern München
A.C. Milan
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
Primo Tours Ligaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF European League (H)
EHF EURO (K)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️