Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Tour de France 2022 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Et fodboldkompleks

Jeg har igennem mit virke som licenstræner været i mange forskellige klubber. Breddeklubber og elitære klubber, hvis hold spiller i alt fra række 4 til landets bedste række. Jeg har arbejdet med mange forskellige årgange af fodboldspillere, helt fra U/13 til Seniorspillere. Jeg har arbejdet med både drenge og piger - både med de bedste og de der aldrig når hele vejen. De spillere som træner 1 gang om ugen, og de der træner 9-10 gange om ugen.

Og på trods af store niveauforskelle, i tanke og handling, hvad angår fodboldspillet, har de alle én ting til fælles: Meget, meget få af dem kender de regler, for det spil de alle elsker, og alle dyrker(!!!).

Og hvad med Tv-seerne? Det er vel i bund og grund dem der får det hele til at løbe rundt. Dem der betaler gildet. Både i breddeklubberne, men også i eliteklubberne i Danmark. Alle klubber er afhængige af indtægter. Enten i form af kontingenter og frivilligt arbejde. Eller i form af TV-indtægter og tilskuere på stadions. Begge grupper er dig! Du, der sidder derhjemme foran Tv'et og ser fodbold. Måske 1 gang om ugen? Måske 1 gang om dagen? Rigtig mange af de Tv-seere som betaler mange tusinder af kroner om året, for at få den store Tv-pakke, så de kan se alle kampene, kender slet ikke reglerne.

Det er da et kompleks(!).

Jeg har selv, igennem mine uddannelser hos DBU (& UEFA), fået en hel utrolig masse viden. Og jeg har fået en "wow-oplevelse" for livet. Den kom da jeg tog min dommeruddannelse.

Da jeg tog DBU dommerkort for nogle år siden, var jeg typen der stod på sidelinjen, søndag efter søndag, og råbte og skældte på ham i sort der løb inde på banen. Jeg var typen der råbte af tossekassen, hver weekend når ham den sort/gule mand inde på banen, dømte noget helt horribelt ? ifølge mig. Der ikke kendte spillets regler.

Jeg blev undervist i Fodboldloven af Flemming Linnemann. Han er tidligere FIFA-linjedommer, har dømt kampe i slutrunder i 80'erne og 90'erne, og var dengang formand for Frederiksborg Amts FodboldDommerklub (FAFDOM). Han sagde til mig: "Martin, hvordan kan du træne unge fodboldspillere, næsten dagligt ? stå på sidelinjen, weekend efter weekend - og ikke kende til reglerne?". Jeg blev i starten meget angst, og tænkte "Hvad bilder han sig ind?... Jeg kan da sagtens reglerne?" Det viste sig imidlertid, at han skulle få ganske ret.

Og jeg kan roligt sige, at jeg i dag er en helt anden person. Og mine fodboldinteresserede venner synes ikke jeg er spændende, at diskutere dommere i fodboldkampe med længere. De ved jeg har ret - uden at være belærende.

Mediernes betydning
For et par uger siden, rullede skandalen. I England, i Premier League. I et lokalopgør, og måske et af Englands største derbies. Kampen mellem Everton og Liverpool fik en dramatisk og meget definerende slutning. Kampens dommer Andre Marriner, FIFA-dommer siden 2009, valgte sammen med hans linjedommere at underkende Luis Suarez? mål i overtiden. Jeg tror alle kan huske dette.

Skandalen rullede i mere end en uge efter i England, og herhjemme fik det mange net-medier til at lave "Se de vildeste dommerkendelser"-historier osv.

Ligeledes fik kampen mellem Chelsea og Manchester United, dømt af Mark Clattenburg, FIFA-dommer siden 2006, et stort efterspil. Chelsea anklagede således Mark Clattenburg for racisme udtalelser under selve kampen. Det kom så vidt, så politiet i England valgte at efterforske sagen. Anklagen blev siden droppet.

6-eren, herhjemme i Danmark, valgte for nogle uger siden, at runde debatten én gang for alle. De havde inviteret Michael Johansen, talsmand for danske Superligadommere, samt John Faxe Jensen og Morten Bruun i studiet. Alle 3 med DBU Dommerkort i baglommen. Hele optakten til lørdagens første kamp, blev brugt til dommersnak. Noget man normalt ellers ikke ser herhjemme.

Og hvor vil jeg hen med dette?
Hvor mange af de journalister, der har skrevet om alt dette for nogle uger siden, har kendt til fodboldloven(?). Hvor mange af de danske journalister der skriver blogs, lange artikler og fodboldbøger om fodbolddommere og deres kendelser, kender fodboldloven(?).

Dette er næsten et større kompleks, da det er disse medier, der har det sidste ord. Altid. Det er dem befolkningen lytter til, det er deres artikler vi læser. Det er dem der er videreformidlerne.

Tankevækkende
Alt dette skal slet ikke ses som et opråb eller en bøn, til at alle skal tage en dommeruddannelse. Slet, slet ikke. Dette skal blot ses som en betragtning, og forhåbentligt en øjenåbner.

Dette indlæg er blot en lille brøkdel, af dét en dommer tænker når mediemaskinen buldrer derudaf. Og jeg har langt fra fået alle aspekter med - dette må komme på efterkrav.

Som en sidebemærkning, kan jeg oplyse om, at der er ca. 3000 aktive dommere herhjemme i Danmark. I Englands Premier League har man lavet en stor opgørelse fra OPTA SPORTS. Dette statistikbureau er kommet frem til at 93 % af dommernes kendelser er korrekte.

Men det må på alle måder være tankevækkende, at vi alle elsker spillet, dyrker spillet, taler om spillet, ser det hver weekend - måske hver dag. Og så ufatteligt få af os kender til spillets regler.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️