Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Definitionen af en god spiller

At kåre verdens bedste spiller tangerer et reality program. Det er mere en popularitets måling og PR stunt, end det er en reel afstemning. Selvfølgelig er Mikkel Hansen og Daniel Narcisse vanvittigt dygtige spiller, der tilfører spillet utroligt meget og kan lave fantastiske ting på en håndboldbane. Men Mikkel Hansen var ikke blevet verdens bedste, hvis ikke han havde haft et fantastisk hold bag sig, både i AGK og på landsholdet. Diskussionen er aktuel her i slutningen af vintersæsonen, hvor forældre, trænere og tilskuere generelt evaluerer sæsonen. Hvem har været gode og hvem har været mindre gode.

Diskussionerne er mange rundt om på træbænkene i de danske haller. Jeg har også selv lagt øre til nogle af dem. Både som træner og som forældre.

Hvad gør en spiller god
Hvilke kriterier skal afgøre om en spiller er god eller mindre god. Vi kan alle se det åbentlyse. Altså om en spiller kan gribe, kaste, finte osv. Her bliver de først sorteret fra, men det er meget få. Men herfra bliver det afgørende, hvilket hold man spiller på og hvilke modstandere man møder. En spiller der på det ene hold er fantastisk kan på et andet være et hul i jorden. Det kan være fordi han/hun er for langsom, lille, stor osv. i fht. det hold, som han eller hun spiller på ligenu, modstandere og en lille millard andre faktorer.

Viljen
For mig er det viljen, der gør en spiller god. Det er udstrålingen under en kamp, viljen til at træne hårdt, der vil score målene, tør tage chancerne, tage tacklingerne, løbe kontraen eller retur løbet, møder op når det går dårligt og i det hele taget tager initiativ til at blive bedre. Både individuelt og som holdspiller. Jeg har tit og ofte med den forsømte talent. Dvs spilleren med det store talent, der aldrig kom videre. Det er mange gange ham (de fleste er nu drenge, men jeg har også mødt piger i denne kategori), som var klubbens store stjerne i ungdomsrækkerne. Men som aldrig rigtig kom videre.

For skal man omsætte talent til evner, kræver det selvfølgelig et fornuftigt basalt teknisk fundament. Men det kræver også vilje. Hvis viljen skal være der, kræver det at man synes det er sjovt. Både at træne, spille kamp og alt det andet der følger med. Den spiller, der har et stort teknisk fundament, men som ikke synes det er sjovt at træne, bliver overhalet af alle de andre. Så alt i alt kan definitionen på en god spiller koges ned til, at det er den, der har gode tekniske færdigheder og som synes det er sjovt at spille. Det er i sidste ende legen i spillet der er det vigtigste. Og det er uanset niveau.

Så på Mikkel Hansen før og efter AGK. Det er to forskellige spillere og mennesker. Den ene spillede på et hold han ville væk fra i Barcelona. Den anden var kommet tilbage til trygge rammer og havde fundet glæden ved spillet igen.

Pligterne
Så når I står ude i hallerne som tilskuer, forældre, træner eller spiller, så prøv at gøre det sjovt. Skab en stemning, der fremmer legen, glæden og alt det, der gør det sjovt at spille. Minimer den stille stående træning. Jeg har aldrig forstået, hvorfor børn der bare vil lege med en bold, skal tvinges til at stå time efter time i kø, for at få lov at kaste med en bold 1 gang. Så henter de bolden igen, stiller sig i kø og gentager det samme.

Jeg er også træner og ved, at nogle gange er det svært at undgå. Men det er bare din forbandede pligt at forsøge at gøre træningen intensiv og dynamisk. Ikke langsom og stillestående. Den slags træning skal minimeres. Som tilskuer og forældre er det din pligt at støtte. At klappe og komme med positive tilråb. Ikke tilråb til dommeren, modstanderen eller være retvisende på nogen måde.

Så går du fra at være støttende til bare at være pinlig. Som spiller er det din pligt at fejre når du gør noget godt. Alle har hver sin måde at fejre det på. Men du skal nyde den boblende fornemmelse man får i maven, når man ved man har gjort noget godt. Det er din pligt at nyde det. Det er sådan, at vi atter udvikler spillet, spillere og sporten.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️