Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få Premier League 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

HÅNDBOLD: HOLD DOG K*FT!

Jeg står tit og bliver flov på andre forældre og træneres vegne. Hvordan har de tænkt sig, at børnene skal blive bedre håndboldspillere og lære at nyde spillet, når der står en flok franske klovne klædt ud som voksne og råber, dirigerer og på alle måder forsøger at presse ethvert element af leg ud af spillet. Vi fjerner enhver motivation hos børnene til, at afprøve egne evner, forsøge noget nyt og derigennem løfte niveauet. Tænk sig, at vi ikke er kommer længere 20 år efter, at Anja Andersen startede håndboldskolerne med præcis det mantra, at håndbold skal være sjovt og at leg kombineret med seriøs træning udvikler både spillere og spillet, da det skaber motivation, kreativitet og selvtillid.

Jeg har set børn, der til træning er dygtige håndboldspillere, konsekvent spille dårligt når velmenende forældre overværede kampen og med tilråb som: “SKYD”, “TACKLE HAM” osv. Trænerne står ved siden af og dirigerer spillerne med: “SPIL HAM”, “PRES PÅ” og “KOM NU FORFANDEN”. Og klassikeren kan også snige sig ind, når træneren råber: “NU GIDER JEG FANDME IKKE SE DET PIS MERE!”. Altsammen overhørt til U10 og U12 kampe ved et af sæsonens afslutningsstævner. Guderne skal vide, at jeg selv har siddet som forælder og dirregeret fra tilskuerrækkerne. Men heldigvis kan jeg pudse glorien og sige: “jeg er kommet videre”.

For hvordan har vi tænkt os, at børnene skal blive bedre til at spille håndbold, når vi tvinger dem til at tænke på alle deres fejl. Børnene bliver ikke bedre, når de tvinges til at kigge på måltavlen frem og frygte for konsekvenserne af egne fejl, frem at fokusere på bolden og muligheder i spillet. Jeg har set U10 spillere pludselig, og uden andre spillere i nærheden, smide sig og skrige, som var de blevet pisket og var i stor smerte. Men det eneste som var sket, var at de havde tabt bolden i en åben målchance og nu skal de lade som om, de er blevet slået og har ondt for ikke at få træneren og forældrene på nakken. Jeg har også set børn, sparke en modstander ned i frustration over, ikke at være i stand til at tackle vedkommende, da de hele tiden havde 15-20 forældre og et par trænere, der råbte af dem at nu skulle modstanderne “FANDME STOPPES”.

Man har lyst til at råbe dem ind i hovedet: “SÅ HOLD DOG KÆFT OG LAD BØRNENE SPILLE”. Det er i træningen du skal give dem redskaberne. Du lærer ikke en spiller at lave en finte, presspil, skud eller noget som helst andet midt i en kamp. Få børnene til at fokusere på at udvikle sig i stedet for resultatet. Den feedback du skal give som træner, skal rettes på de elementer i spillet, som der er fokus på. Som forældre skal du støtte dit barn med: “var det sjovt?”, “flot mål”, “god tackling” osv. Børn er så fantaktisk indrettet, at de ønsker at gøre de voksne tilfredse. Det betyder, at den værdi og vægt DU tillægger et resultat vil børnene overtage. Som U10/U12 for lærer DU ikke børnene at vinde. DU er heller ikke (med 99% sikkerhed) træner for- eller forælder til-  en kommende landsholdsspiller. Men du er med 100% sikkerhed med et barn at gøre, som synes det er sjovt at spille håndbold og som gerne vil lære nyt. DIN opgave er derfor, at understøtte dette, ved at bygge på det enkelte barn og lære dem, at håndboldspillet er sjovt. Det gælder såvel træning som kamp.

Jeg har haft flere spillere, som til træning har været ekstremt stærke i vurderinger og alle spillets faser. Men til kamp er de pludselig blevet forvandlet til boldflyttere. De indeholder et kæmpe potentiale, som man som træner og forælder skal forløse frem for at tabe. Men det sker sjældent ved at sætte krav, træne mere eller hårdt arbejde. Det sker ved, at skabe et miljø hvor spillerne tør træde frem og være en éner.

Næste gang du som træner, forælder eller tilskuer er i hallen, så prøv at lære dig denne sætning: “UANSET HVAD BØRNENE GØR KAN DE IKKE GØRE NOGET FORKERT, SÅ LÆNGE DE IKKE ER TIL FARE FOR HVERKEN SIG SELV ELLER ANDRE”. Det betyder, at de kan gøre nogle ting bedre. Men de kan ikke lave en fejl. Konket betyder det, at selvom de tager et skud fra en håbløs position er det ikke en fejl. Du må ikke kritisere dem, da du ALDRIG må fratage dem modet til at tage en chance. I stedet skal du rose de tør skyde og guide dem til, at komme i en bedre afslutningsposition. Du skal rose hvert eneste forsøg på at trude frem fra gennemsnittet ved at blive målscorer, tackle, frispilning eller lignende og stoppe med, at fokusere på det negative, på dommerne og på hvad modstanderne gør eller ikke gør. Først der skaber du et miljø, hvor der kan vokse en stjerne frem og du pludselig kan stå med en kommende landsholdsspiller.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️