Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få Premier League 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: SÅ LUK DOG LUFTEN UD AF BOLDENE!

Når kampene skal fløjtes op, beder vi børnespillere om at gå til midten og vælge bold. De mærker, kikker og vælger så den der hopper højest når de studser den i gulvet. Det er selvfølgelig den, som er pumpet med mest luft der altid hopper højest. Det er så også den, som børnene vælger. Den øvelse gentager de hver weekend i tilstrækkeligt mange år, til at de tror at den bedste bold er den som hopper højest.

Men set fra et spil- og spiller udviklende perspektiv er det himmelråbende forkert. Vi vil gerne lære børn- og unge at have et fast greb om bolden. Det kan de bare ikke, når bolden er blæst fuldstændig op så den er kuglerund. Samtidigt bliver læderkuglerne reduceret hoppebolde, hvor der ikke bliver kontrol over spil, opspring og driblinger. Hårde bolde favoriserer de tidligst udviklede børn, som har lidt større hænder med mere kraft end de øvrige. Det betyder også, at sporten potentielt mister en masse børn og unge, da der ikke er meget sjovt ved at spille håndbold hvis man ikke kan holde om bolden og dermed aldrig opnår en succesoplevelse. Det er ikke børnene der skal vælge bolden. Det må være trænerne som kan gennemskue, hvad en god bold er og hvorfor.

Som målvogter har jeg ligeledes personlige erfaringer med at der er forskel på at blive ramt af en hård og en blød bold. Den stenhårde kanonkugle af læder, giver ikke efter. Den rammer med 100 km/t og overfører mest mulig af skuddets energi til den del af kroppen som bliver ramt. Den bløde giver efter og absorberer en del af energien på samme måde som deformationszoner gør det i moderne sikre biler.

Det vil være nærliggende at undersøge sammenhængen mellem hårdt pumpede bolde og det voldsomme antal hjernerystelser vi ser hos målvogtere i disse år. Dertil skal lægges slagskader hos målvogtere i børn- og unge rækkerne. I denne sæson har jeg selv været vidne til 2 børn, der er blevet skadet med små forstuvninger. De stod begge i mål og blev ramt af et hårdt skud med et hård bold. Skader jeg mener ville være undgået, havde der været mindre luft i boldene. Vil vi kunne rekruttere og fastholde målvogtere og samtidigt undgå de mange hovedskader, så har vi et fælles ansvar for, at få lukket luften ud af boldene.

TV2 kunne dokumentere, at vi I Danmark har haft 11 hovedskader på målvogtere siden august 2015, har der i alt været 2 i Norge og Sverige mens der ikke har været en eneste i Tyskland i samme periode. Det er slående når, Kasper Søndergaard og Bjarte Myrhol tager kontakt til DHF og gør opmærksom på, at vi I Danmark spille med markant hårdere bolde end andre steder. De to herrer ved hvad de snakker om. De har prøvet det på egen krop. Både i udenlandske ligaer, europæiske klubturneringer, OL, landskampe og mesterskaber. Første svar fra DHF var bekymring om boldenes størrelse. Et tyndt argument, da boldene dels er de samme i det meste af håndboldverdenen dels er der ikke centimeters forskel mellem en hård og en blød bold.

Det vil derfor være til stor glæde for alle, hvis vi stopper med at tro, at vi kan spille ordentlig håndbold med harpiks-indsmurte-kanonkugler. Bløde bolde giver bedre greb og dermed flere succesoplevelser. For børn, unge og breddespillere betyder det udvikling, rekruttering af nye medlemmer og fastholdelse af de eksisterende, da de vil få flere succeser. For elitespillere betyder det, at de får de bedste betingelser for at udføre og udvikle sig teknisk og gøre sporten endnu mere tv venligt. Ulempen? jeg kan ikke se den! Derfor er det bare om, at trænere og spillere nu går i gang med, at lukke luften ud af boldene allerede fra i dag.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️