Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Anmeldelse: Europas Arenaer

Europas Arenaer - Fortællinger fra fodboldens katedraler er en samling af fortællinger, der tager afsæt i nogle af Europas største eller mest ikoniske stadions. Bogen er redigeret af Asker Hedegaard Boye og der er bidrag fra en række dygtige fodboldjournalister og fagfolk som blandt andre Fritz Ahlstrøm, Niels Christian Frederiksen og Morten Glinvad. 

Bogen er klogt opbygget med fortællinger, der centrerer sig om historien om stadionet frem for klubben, byen eller ligaen som det pågældende stadion knytter sig til. Alligevel kommer man som læser også godt ind under huden på den klub eller det land som knytter sig til stadion. For eksempel fortæller Fritz Ahlstrøm på en fornem måde om FC Barcelona og Catalonien i kapitlet der centrerer rundt om Camp Nous historier. Ahlstrøm forklarer sammenhængen mellem det gamle Les Corts og det nye Camp Nou og sætter det ind i en helt up to date kontekst. 

Mit favoritkapitel er dog Niels Idskovs kapitel om De Kuip i Rotterdam. Dels fordi dette stadion, muligvis med undtagelse af Luzjniki, er det mindst kendte af de stadions der er medtaget i bogen. Men det skyldes også at Idskov virkelig formår at sætte stadionhistorien ind i en fortælling om Hollands historie og om forholdet mellem arbejderbyen Rotterdam og storbyen Amsterdam. Dette gør Idskov på en så fornem vis at det kan betragtes som mere end blot en fodboldhistorie. Forfatteren til dette kaitel gør også læseren klog på historiske personer som Coen Moulijn, en af Feyenoords store skikkelser i 1970'erne.

Redaktøren Asker Hedegaard Boye har beskæftiget sig med fodbold i mange afskygninger, ikke mindst italiensk Serie A, og det er næppe tilfældigt at han selv tager sig af fortællingen om San Siro i Milano. Ligesom de øvrige kapitler tager Hedegaard Boye læseren med ind i historien og fortæller om tiden før San Siro og sætter dermed historien om dette ikoniske bygningsværk ind i en historisk kontekst, hvilket gør sig gældende i alle kapitler i bogen.

Bogen er et anderledes værk indenfor fodboldlitteraturen og den gør det på en fin måde fordi man har valgt at tage de kendte stadions, såsom Anfield, Wembley, Camp Nou og Old Trafford med i fortællingen, men også finder plads til de stadions som jeg personligt synes rummer en mere interessant historie som for eksempel Luzjniki i Moskva og Olympiastadion i Berlin. Her kommer fortællingen om stadion nemlig også til at rumme historien om Den Kolde Krig og om nazismens storhedstid i Tyskland i 1930'erne.  Dermed bliver bogen faktisk også interessant for andre læsere end den typiske læser af fodboldlitteratur. 

Kan man opstille et kritikpunkt overfor bogen så er det at man også forfalder til lidt letkøbte anekdoter der for de fleste fodboldfans er kendt. For eksempel får man i kapitlet om Camp Nou også fortalt historien om Kubalas vej til spansk fodbold, og selvom det er en fin historie kunne pladsen dog være brugt på en mere stadionrelevant fortælling. Men jeg ved godt at man som redaktør på antologier som denne også skal kunne ramme bredt og også kunne bibringe noget til læsere, der ikke kender så meget til fodboldhistorien. 

Jeg synes at Europas Arenaer - fortællinger fra fodboldens katedraler er ganske underholdende læsning som kan anbefales til de der gerne vil have en anderledes fortælling om fodbold i Europa. 

Europas Arenaer - Fortællinger fra fodboldens katedraler
er skrevet af Asker Hedegaard Boye (red.) og er  
udgivet af Turbineforlaget og kan købes i handelen.  

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️