Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

NHL 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Anmeldelse: John Eriksen - Angriberen der glemte

En bog skrevet med respekt for personen, og spilleren, John Eriksen. Således kan man kort og præcist formulere journalisten Lars Finks bog om angriberen John Eriksen, der er udkommet på Forlaget Turbine.

Lars Fink, der ligesom John Eriksen selv, kommer fra Svendborg har lavet en gennemført research for at komme tæt på, rundt om og ikke mindst ind i personen John Eriksen.  Bogen fortæller om fodboldspilleren John Eriksen, der trods et hav af mål for udenlandske klubber som Roda JC, Feyenoord, Servette og Luzern, samt ophold i Svendborg forenede Boldklubber og OB, aldrig formåede at træde ud af skyggen fra Preben Elkjær, Frank Arnesen og Michael Laudrup. Han opnår sit højdepunkt på landsholdet i 1986, hvor han med sin scoring til 2-0 sikrer en dansk sejr over Vesttyskland ved VM i Mexico.

Men fortællingen om Eriksen er ikke bare en fortælling om en dansk angriber med mål i støvlerne. Det er samtidigt en gribende fortælling om en person, der i en ung alder bliver ramt af demens. Sygdommen overtager langsomt, men sikkert kontrollen over Eriksen, der til sidst dør på et plejehjem i Svendborg i en alder af blot 44 år.

Bogen er, som nævnt længere oppe, skrevet med en tydelig respekt for, ja nærmest kærlig fascination til John Eriksen, men Lars Fink er en dygtig fortæller, der sammen med historien om Eriksen får fortalt historien om dansk fodbold i 1980’erne. Han slipper aldrig fokus på John Eriksen og fortællingen om den introverte angriber bliver levende og meget læseværdig gennem interviews med de folk der var tæt på ham. Både med- og modspillere giver deres besyv med i bogen, men det lykkes også for Fink for eksempel at få plads til Ivan Nielsen og Morten Olsens holdninger til Danmarks slutrunde i 1986, og det synes jeg er ganske befriende. Især fordi historien om Eriksen jo hele tiden har en trist skygge; man ved godt at dette ikke er en lykkelig historie. Akkurat som når man læser Ronald Rengs Et alt kort liv virker det befriende, at der også er blevet plads til sidehistorier, uden at man på noget tidspunkt mister fokus på den egentlige historie.

Bogen bliver mere gribende i takt med at Eriksen får det stadigt værre. Allerede i prologen lader Fink dygtigt læseren vide at skæbnen er ond ved Eriksen. I et festligt selskab fortæller Gert Eriksen, Johns bror at broderen har demens. Det er i 1997. Så er man klar over hvordan bogen ender. Og det giver resten af bogen et trist skær, men også et nødvendigt skær.

Med bogen skriver Lars Fink sig for alvor ind i toppen af danske fodboldbøger. Det er godt håndværk der ydmygt men reelt fortæller om en stor sportsperson som desværre blev glemt i både samtiden, men egentligt også i eftertiden. Til begravelsen i Svendborg kom blot to af Eriksens landsholdskammerater, nemlig Ivan Nielsen og Lars Høgh. Men takket være Lars Finks fremragende bog er mindet om skarpretteren Eriksen sikret mange år frem i tiden. Det fortjener han for hans meritter på de europæiske fodboldbaner taler for sig selv. Skal man blot læse en enkelt fodboldbog i år, så er John Eriksen - Angriberen der glemte sig selv  et godt bud, for det er en glimrende fortælling. 

 John Eriksen - Angriberen der glemte sig selv er skrevet af Lars Fink og udkommet på Forlaget Turbine. 

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️