Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Brexit og britisk topfodbold

Vi kommer ikke uden om det. I denne uge har Storbritannien stemt sig ud af det europæiske fællesskab. Og tro det eller ej, der er faktisk en rigtig fin kobling mellem europæisk storpolitik og engelsk topfodbold – faktisk større korrelation, end jeg selv lige havde tænkt på. Det er muligvis første gang, jeg blander politik og fodbold her på bloggen, men det er i virkeligheden noget jeg ofte tænker over. 

Man kan undre sig over, hvorfor man skal bringe sådan et halvpolitisk indlæg midt i en EM-slutrunde - men det siger måske mere om slutrunden end så meget andet... 

Nu har briterne sagt A og nu må de i den grad også sige B. I denne blog vil jeg komme lidt ind på, hvilke konsekvenser øgruppens valg har for fodbolden derovre. Hvilke fordele og hvilke ulemper giver det potentielt?

På kort sigt, tror jeg personligt ikke på de helt store konsekvenser. Jeg tror ikke, det får nogen betydning her de første 6 måneder efter folkeafstemningen. Formelt er Storbritannien stadig en del af EU indtil man får meldt sig ud og får forhandlet eventuelle aftaler med hvert enkelt medlemsland i Europa (og resten af verden).
Og netop forhandle er et nøgleord. For ét af EU's største aktiver er EEA (European Economic Area), der netop står for samhandelsaftaler mellem interne og eksterne parter i EU. Er man ikke medlem heraf, kan det blive utroligt svært at få de samme fordele, som man hidtil havde.

Måske kan der endda gå op til et par år, før vi ser de helt store effekter på britisk topfodbold. Men man kan jo bare rette blikket til eksempelvis Schweitz og Norge – hvor mange udlændinge spiller i disse to lande? Det er jo ikke ligefrem fordi det flyder med spillere fra andre lande til disse lande. For uanset om nationerne er med i EEA eller ej, er det usandsynligt at man får adgang til afgiftsfrie handler med lande indenfor denne aftale.

Noget helt andet er, hvorledes spillernes løn bliver, når de spiller for en britisk klub. Man må bare anerkende, hvorvidt man vil det eller ej, at topspillere sammenligner deres løn i euro. Er du ansat i en britisk klub, fik du en væsentlig lønreduktion fredag. Her faldt pundet i forhold til euroen drastisk. Og står du som spiller og skal forhandle en ny kontrakt, vil du helt sikkert skulle tage med i overvejelserne, om du bliver betalt i pund eller i euro – eller sagt på en anden måde: vil du spille i Storbritannien eller i et andet europæisk land!

Hvis det både bliver sværere at tiltrække nye spillere til området på grund af handelsaftaler, told- og afgiftsmurer og på grund af effektive lønnedgange, må det alt andet lige også betyde, at man i stedet skal opfostre sine egne spillere. Dette er ikke nødvendigvis entydigt godt eller skidt. Det er nok lidt hen af begge dele.

Det er decideret forbudt ved lov (som jeg har skrevet om for nogle år siden her på siden) at handle ”minors” mellem lande, der ikke er medlem af EU eller EEA. Dette ville betyde at handler som Adnan Januzaj ikke ville være kommet til Manchester United og Cesc Fabregas aldrig var kommet til Arsenal fra Barcelona. Med det britiske ”nej” til EU og EEA, må de først skrive under med spillere, når de er fyldt 18 år.

Nu har jeg opridset de ligefremme og umiddelbare konsekvenser af briternes ”nej” til EU. Men alt dette kan være lige meget, såfremt Storbritannien får forhandlet en aftale hjem med EEA. Alternativt kan man søge om lempelse for de arbejdsmarkedsregulativer, som briterne nu har fravalgt ved at fravælge EU.

⏰ Næste
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️