Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kaldere - tilføj kampe med ét klik

Disciplinærinstansens Europamesterskaber

Ud over at en EM-slutrunde for mig altid er sidestillet med godt vejr, lange sommeraftener og godt selskab, så har jeg faktisk været rigtig, rigtig skuffet på et højere niveau efter to runder af gruppekampene ved denne EM-slutrunde.

Kampene i sig selv har været fremragende, og kun en enkelt gang eller to, har jeg tænkt: ”Okay, dér kunne man godt se, at der nu er 24 hold med…”. Jeg må indrømme, at jeg inden slutrunden var rigtig skeptisk overfor udvidelsen, med udgangspunkt i faktummet, at UEFA har 55 medlemslande og 24 af dem er med til mesterskaberne. Det er en stigning på 13 procentpoint i forhold til formatet med 16 hold, hvilken jeg finder relativ signifikant.

Jeg skulle selv have været i Marseilles to gange i løbet af slutrunden. Mens turene til Sydfrankrigs kyst er aflyste, var jeg først meget skuffet i starten. Jeg var i Nice en uges tid før slutrunden startede – allerede dér kunne man mærke, hvordan EM-feberen havde bredt sig. Jeg ville meget gerne opleve stemningen i et værtsland under en slutrunde. Noget jeg stadig har til gode.
På den anden side, er jeg lidt glad for at turene derned blev aflyst. Især under urolighederne mellem England og Rusland – noget jeg vender tilbage til om lidt.

Jeg er lidt mere rolig omkring at misse EM-feberen nu, hvor det har vist sig, vi er vidne til en tossefest for folk, der kalder sig selv ”fans” og i virkeligheden blot er utilpassede mennesker, der kun er ude på at forvolde andre personer eller fysiske genstande skade.

Smutter man en kort tur forbi UEFA.org (selve UEFA-organisationens site, og ikke den fodboldmæssige del, man finder på UEFA.com), og klikker man ind på seneste nyheder om disciplinærsager, er listen fra denne EM-slutrunde lang!

Vi snakker om, at på dette tidspunkt har slutrunden været i gang i godt 10 dage, og listen tæller lørdag morgen 5 disciplinærsager (og ét hasteindkaldt møde i UEFAs disciplinærudvalg grundet England-Rusland-kampen) – og dette er uden den forventelige sanktion imod Kroatien, hvis fans åbenbart er helt umulige, da det ikke var første gang ved denne slutrunde, at de gik amok på og uden for stadion.

(Søndag 12. juni) Hele urolighedsbølgen startede ved England-Rusland-kampen, som jeg beskrev før. Jeg tror vi alle husker billederne af urolighederne og de forvoldte skader. Her blev Rusland set som sorteper, og de blev straffet for 3 overtrædelser af UEFAs disciplinære regulativer – uroligheder, racisme og for fyrværkeri. Sagen blev taget op på et hasteindkaldt møde den 14. juni, hvor Rusland jo som bekendt blev truet med udelukkelse, skulle det gentage sig. Derudover fik det russiske fodboldforbund en bøde på € 150.000

(Søndag 12. juni) Kampen mellem Albanien og Schweitz viste sig også at være en højrisikokamp – åbenbart. Her blev Albanien (eller rettere fodboldforbundet i Albanien) straffet for et ulovligt banner og fyrværkeri under kampen. Sagen bliver behandlet endeligt på næste ordinære møde i UEFAs disciplinærudvalg 21. juli.

(Mandag 13. juni) Dette var så første gang Kroatien var i problemer i kampen mellem Tyrkiet og Kroatien i Paris. Selvom Kroatien var foran, ville deres fans gøre alt for at det skulle gå deres hold dårligt… Det kroatiske forbund blev tiltalt for fyrværkeribrug og baneinvasion fra fansnes side. Tyrkiet blev også tiltalt for fyrværkeri og for at kaste objekter på banen under kampen. Også denne kamp tages op den 21. juli.

(Torsdag 16. juni) Østrig-Ungarn, samt Rumænien-Schweitz, var også noget af kattepiner for UEFA. I førstnævnte kamp blev det ungarske fodboldforbund straffet for fyrværkeribrug. Det samme gjorde Rumænien i kampen mod Schweitz.

(Fredag 17. juni) Her bliver der åbnet en sag mod Kroatien fra deres kamp imod Tjekkiet (dette er bekræftet af UEFA, de venter blot på Mark Clattenburgs officielle kamprapport). Det var nogle voldsomme scener fra disse optøjer. Udover det nærmest på dette tidlige stadie i turneringen ”normale” fyrværkeribrug, var der også kanonslag på banen tæt på spillere og dommer Mark Clattenburg, hvilket i sig selv er fuldstændig sindssygt. Derudover var der også slåskampe på stadion. Hvis man vil se lidt mere til urolighederne, og få et dybere perspektiv, kan jeg anbefale Daily Mails artikel: http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3647205/Croatia-fans-fight-throw-flares-pitch-Euro-2016-clash-Czech-Republic.html 

 

Det er jo fuldstændig forrykt. Altså som i ubegribeligt. Det er et ord, der bliver brugt for meget i dag, men denne gang passer det!

Tænk, hvis man havde taget sine børn eller sine nærmeste med ind og se nogle af disse kampe? Det ville for børnene næppe være spillet på banen, de husker om 10 år, når de husker tilbage på slutrunden. Men hvad skal man egentligt gøre ved problemet? Er det en løsning at forbyde alkohol før, under og måske efter kampen på og omkring stadion? Ja, det er det muligvis – men det er i praksis umuligt at regulere. Så vidt jeg husker prøvede UEFA at forbyde al alkoholudskænkning i Marseille efter England-Rusland-kampen – hvordan det egentligt endte, ved jeg faktisk ikke. 

Det er en meget kedelig udvikling, og under kommenteringen af gårsdagens kampe på de danske kanaler, blev det også flere gange bemærket, at det er en skuffende tendens at tilskueruroligheder fylder så meget under denne slutrunde. Lad det endeligt stoppe nu!

⏰ Næste
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Viaplay
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️