Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Anmeldelse: De Orange Danskere

Den hollandske sportsjournalist Wiep Idzenga har været fascineret af danske fodboldspillere siden han i 1977 så den danske spiller Kristen Nygaard spille for AZ Alkmaar. Han brugte sommeren 2015 på at rejse Danmark rundt for at finde ud af hvorfor de danske spillere der i dag skifter til Holland og Æresdivisionen ikke har nær så stor succes som deres forgængere, der satte Æresdivisionen i brand i 1970'erne og 1980'erne. 

Den rundrejse i Danmark, der blandt andet byder på besøg hos både Christian Eriksens far og mor  i Middelfart og et møde med Jeppe Curth i Viborg, er der kommet en regulær fodboldbog ud af. Den byder på et hav af kendte og ukendte anekdoter om danske spillere der har haft et møde med hollandsk fodbold på både godt og ondt. Forordet er reserveret til en af de største danske spillere der har optrådt i Æresdivisionen, nemlig Frank Arnesen, der med en god portion ærlighed fortæller om sit møde med den hollandske fodboldkultur. Herefter tager Wiep Idzenga selv over, og han starter hvor Arnesen slap. Idzenga går i dybden med Søren Lerby og Frank Arnesens ophold i Æresdivisionen, men han runder også Ajax' køb af Jan Mølby, Jesper Olsen og Henning Jensen.

Når jeg skriver at De Orange Danskere er en regulær fodboldbog er det fordi Wiep Idzenga ikke lader strukturen i bogen stoppe en god historie. Derfor kommer man let ud af en, eller flere, tangenter i bogen, men det er faktisk en del af bogens styrke og charme. Et eksempel på dette er når Idzenga, under et interview med Christian Eriksens far, hæfter sig ved det faktum at Eriksen i en samtale med faderen har kritiseret Morten Olsens spillestil som dansk landstræner. Det har absolut intet med Eriksens udvikling i Ajax at gøre, men en fin sidehistorie er det uden tvivl. 

Bogen rummer også den rørende historie om den danske offensivspiller John Eriksens alt for korte liv, og Idzengas møde med Eriksens bror, far og mor bliver serveret med en værdighed, der sætter fodbolden i relief. Der er en grund til at at Wiep Idzenga har fået kåret sine sportsbøger til årets sportsbog i Holland ved tre lejligheder, for han kan fortælle historier. Både de der lugter af græs og de mere følsomme af slagsen, som historien om John Eriksen så absolut tilhører. 

Rundturen rundt i Danmark berører dog ikke blot historien om de orange danske fodboldlegionærer. Den berører også historier om den danske kultur, det danske folk og vores specielle forhold til hinanden, til mad og ikke mindst til janteloven. Ind imellem sidder man og bliver helt pinlig over hvor præcist en udlænding kan ramme os danskere og vores folkesjæl. Det gælder alt fra vores dyre forbindelse over Storebælt til vores forhold til Nicklas Bendtner. 

Alt i alt har jeg følt mig i virkelig godt selskab med De Orange Danskere som får de varmeste anbefalinger med på vejen herfra. Jeg har sjældent læst en bedre fodboldbog. Den er virkelig god underholdning og man kommer til at tænke tilbage på en lang række spillere man egentlig havde glemt, som eksempelvis Kristen Nygaard og ikke mindst Hans Aabech om hvem Wiep Idzenga skriver at man nu om dage har størst chance for at finde på Piccadilly Pub i Lyngby Storcenter. Denne lille anekdote viser også to ting om Idzengas tur rundt i Danmark. For det første at ikke alle klarede eventyret i Holland lige så godt som andre, og at danskerne er et folkefærd der sætter pris på gode historier samt en kold fadøl. De gode historier sørger De Orange Danskere for, øllen må man selv medbringe, men det gør formentligt kun Wiep Idzengas rundrejse endnu bedre.  

 

De Orange Danskere af Wiep Idzenga er udkommet på Gads Forlag den 2. juni 2016. 

⏰ Næste
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️