Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få VM 2022 kampene i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Anmeldelse: Straffe!

Bogen Straffe! - Historien om straffesparket, myterne, legenderne og de største helte er skrevet af debutanten Henrik Busborg, der med bogen har præsteret en ganske udemærket debutbog indenfor genren af fodboldbøger. 

Bogen tager udgangspunkt i straffesparket  som fænomen og forordet bliver præsenteret af en dansk målmandslegende, Lars Høgh, der selv kommer med sit synspunkt på straffesparket som sportsligt  fænomen. Busborg har valgt at indlede bogen med et kort kapitel om straffesparkets historie og med afsæt i det hopper han videre til to kapitler, hvor han med hjælp fra statistikere der har studeret straffespark- og straffesparkskonkurrencer, går i dybden med en række fascinerende fakta. Denne del af bogen er yderst interessant læsning. For eksempel dvæler bogen ved det faktum at der statistisk set er belæg for at attituden udvist af spillerne under selve straffesparkskonkurrencen har en beviselig effekt på udfaldet af konkurrencen. Jubler en spiller efter en scoring er der altså, bedømt ud fra statistikken, en stor sandsynlighed for at næste sparker, fra modstanderholdet, vil brænde sit spark. Det interessante ved de to statistiske kapitler er at de er fordelt således at kapitlerne behandler sparket ud fra målmandens synspunkt og ud fra sparkerens synspunkt. På den måde lykkes det for forfatteren at skabe et godt overblik over de mange tal og faktabokse, der er medtaget i bogen. 

Busborgs bog er dog ikke kun statistik. Bogen indeholder nemlig også duften af græs, som en rigtig fodboldbog skal. Gennem bogens resterende 12 kapitler kommer vi på en tur down memomry lane og Henrik Busborg tager os gennem mange af historiens vigtigste, mest omdiskuterede og fascinerende spark fra 11-meterpletten. Vi hører om Elkjærs famøse spark ved EM 1984, om Panenka og om den rolige Andreas Brehme samt utallige andre straffespark gennem tiden. Men det der virkelig gør bogen stærk er at det ikke kun er straffesparkene der bliver fortalt om. Men med straffesparket som omdrejningspunkt fortæller forfatteren historien om den pågældende slutrunde, turnering eller kamp og dermed kommer man til at genopleve en lang række gyldne øjeblikke fra fodboldens historie. 

Straffe! - Historien om straffesparket, myterne, legenderne og de største helte fortæller ikke noget som de fleste fodboldfans over en vis alder ikke allerede ved, men derfor er bogen stadig læseværdig. For der er da ganske givet også læsere, der måske ikke lige kender Danmarks vej til EM 1984 eller generelt ved at det var den skotske målmand William McCrum der fik ideen til straffesparket, så selvfølgelig kan man fornøje sig med at læse Busborgs bog. 

Bogen lider dog under en ting, som jeg fandt dybt frustrerende som læser. Bogen er inddelt i små afsnit med overskrifter, hvilket gør læsningen opbrudt. Her havde jeg ønsket at forfatteren havde valgt at skrive i længere sammenhængende afsnit i stedet for hele tiden at afbryde læsningen ved at skrive en ny overskrift. Man sidder derfor ind imellem med fornemmelsen af at det er en artikel, og ikke en bog man sidder og læser, hvilket er irriterende, i hvert fald for undertegnede. 

Dette kritikpunkt er dog ikke noget der ligger til hinder for at man kan nyde Henrik Busborgs bog som en god, underholdende bog, med en række kuriøse statistikker til at krydre læsningen med. Oveni de allerede omtalte statistikker og fakta omkring rednigngs- og scoringsprocenter osv. så fornøjede jeg mig også med at læse de citater, der indleder hvert kapitel. Forfatteren har nemlig valgt at lade citater fra personer udenfor sportens verden indlede hvert kapitel. Således finder man sjove citater fra bl.a. Winston Churchill, Eminem og Sir Francis Bacon indlede kapitlerne. Som historiker fandt jeg dette ret skægt, omend det hverken gør til eller fra i forhold til bogens holdbarhed som fodboldlitteratur. Det klarer bogen fint selv og den kan anbefales herfra. God fornøjelse med Straffe! - Historien om straffesparket, myterne, legenderne og de største helte. 

Straffe!Bogen Straffe! - Historien om straffesparket, myterne, legenderne og de største helte er skrevet af Henrik Busborg og udkommer 30. maj på Forlaget Turbine

 

 

 

 

 

 

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️