Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
NHL 2022/2023 kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

FCK-duoen er ikke den bedste, Kent Nielsen

I denne uge udtalte OB-træner Kent Nielsen, at ”FCK-duoen Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney er vel nok ligaens bedste”. Når jeg ser sådan noget, uden der er dokumentation bag udsagnet, bliver jeg utroligt provokeret til selv at undersøge fakta, og ikke stole på én mands subjektive holdning.

Så det er dét, indlægget i dag handler om. Hvor god er Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney egentligt på deres respektive positioner? Al data i indlægget her er fra superliga.dk, superligaens officielle statistikcenter.

Lad os allerførst kigge på dét en angriber i klassisk forstand er sat i verden for at udføre: score mål.
Kigger man på øjeblikkets topscoreliste er AaB’s Lukas Spalvis milevidt foran nummer to på listen, men dette siger ikke ret meget. Det er mere retvisende (og mere interessant) at se på antal mål scoret pr. kamp.

Nedenfor ses netop dette. Her finder man Nicolai Jørgensen på en sjetteplads. Han er altså ikke ligaens bedste angriber målt på hverken antallet af scorede mål eller mål pr. kamp (ej heller mål pr. minut, da han er den angriber, der har spillet næst flest minutter i ligaen, kun overgået af Teemu Pukki, BIF).

Endda ligger Bruninho, tidl. FCN, som ikke har været at finde i ligaen siden vinter, langt foran Nicolai Jørgensen på dette punkt – Lukas Spalvis er ligaens bedste angriber målt på antallet af scorede mål, totalt, pr. minut og pr. kamp.

Man må dog give Nicolai Jørgensen så meget, at han er den tredje mest afslutningsivrige, der afslutter flest gange mod modstanderens mål pr. kamp. Dette taler dog ikke udelukkende til hans fordel, da det kun siger noget om, hvor lidt han scorer pr. afslutning.

Okay, en anden vigtig ting en angriber skal kunne, er at kunne lægge op: hvis han ikke selv kan score, kan han altid aflevere videre til en anden, der kan.  Men hvordan gør Nicolai Jørgensen sig egentligt her?

Nedenfor ses antallet af assist pr. kamp. Det er langt fra hver kamp, at spillerne her laver en assist (og de er endda ligaens bedste til det!).

Her finder vi Nicolai Jørgensen på en femtendeplads – dog stadig blandt ligaens tyve bedste til at assistere.

Det er dog bemærkelsesværdigt, hvor god en spiller som Oliver Lund, OB og Marc Pedersen, SJE, er til at assistere målscorere, taget deres positioner på banen i betragtning.

En sidste statistik omkring Nicolai Jørgensen kommer jeg tilbage til senere.

Nu skal det handle lidt om den anden mand i udsagnet, som Kent Nielsen kom med; Thomas Delaney. Midtbaneterrieren skal i mine øjne være god til blandt andet at aflevere. Nedenfor har jeg dog kun sat det gennemsnitlige antal succesfulde afleveringer pr. kamp ind. Jeg er dog personligt ikke helt tilfreds med denne statistik – for det siger intet om afstanden til afleveringsmodtageren eller i hvilken retning afleveringen er sendt (fremad, bagud eller sidelæns). Men mon ikke nedenstående er relativt repræsentativt?

Her ses det i hvert fald, at Thomas Delaney er den ottendebedste spiller til at aflevere bolden til en medspiller i ligaen. Det er måske lidt misvisende, at Christian Køhler, FCN, er den bedste, da han kun har spillet én kamp i ligaen, hvor han havde mange afleveringer til en medspiller. Men uanset hvad, er det en relativt interessant statistik. Jeg savner dog stadig en statistik på retningen af afleveringerne.

Et andet parameter, det er fair at vurdere en midtbaneslider som Thomas Delaney er på antallet af tacklinger pr. kamp. Her kunne man godt forestille sig, at en type som Thomas Delaney ville excellere – og det gør han næsten også.

(Læg i øvrigt mærke til, at 16 ud af de 20 bedste til at tackle en modstander i hele ligaen er midtbanespillere. Det er faktisk ret signifikant!)

Målt på antallet af tacklinger pr. kamp er Thomas Delaney den femtebedste i ligaen. (Igen kan man diskutere om Christian Køhler, FCN, skal inddrages i statistikken, da han kun har spillet én kamp).

Næste parameter, som både Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney, som typer og ud fra FCK’s spillestil, sagtens kan måles på er antallet af vundne luftdueller. (Sidenote: jeg kommer til at tænke på kampfly under Anden Verdenskrig, når jeg hører termen ”luftdueller”. Personligt kan jeg bedre lide ”hovedstødsdueller”, men det er nu engang ”luftdueller”, der bruges på superliga.dk).
På grund af Nicolai Jørgensens højde og fysik kunne man sagtens argumentere for, at han skulle være blandt ligaens 20 bedste headere. Thomas Delaneys tilstedeværelse på en sådan liste er selvsagt.

Tager vi et kig på figuren, står det klart, at kun Thomas Delaney er at finde her. Han er den sekstendebedste header, målt på antallet af vundne luftdueller pr. kamp. Hvor er Nicolai Jørgensen, spørger du nok? Jo, han er den 141’nde bedste header i ligaen (målt ud fra denne statistik). Han vinder i gennemsnit kun én luftduel for hver to kampe, han spiller.

Som en afrunding, kan man også inddrage en statistik som meter løbet pr. kamp. Men hvor relevant er denne egentligt? Ja, jeg ved det ikke – det kommer nok ned til personlig smag og preference. Som træner, har jeg det selv sådan, at hvis min spiller har en dårlig dag, kan han i det mindste kæmpe røven ud af bukserne, for at vise sit værd! Dét kan denne statistik måske bruges til.
Thomas Delaney løber 11.168 meter pr. kamp (femtendebedst i ligaen) og Nicolai Jørgensen løber 10.121 meter pr. kamp (51’nde bedst i ligaen).

Et lille indspark til al denne statistik: Det kan ikke fuldtud konkluderes, om hvorvidt Kent Nielsens udtalelse er korrekt eller ej. Jeg har prøvet at belyse hans udsagn med empiri – dét kan man ikke benægte, hvorimod man godt kan benægte et subjektivt udsagn. Man kunne inddrage et hav af andre statistikker i denne sammenhæng. Man kunne også kun kigge på de to spilleres respektive positioner og sammenholde deres perfomance dér – dette mener jeg dog giver et forkert, skævt og forvrænget billede!

Kent Nielsen, der måske bedre duoer i Superligaen end Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney, men at sige at denne duo netop er den bedste er misvisende. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️