Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

NHL 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Nordsjælland mod Tønder

“Passivt spil:
7:11 Det er ikke tilladt at anvende passive spillemetoder uden at gøre noget synligt forsøg
på at angribe eller skyde på mål…”

“7:12 Når dommerne iagttager en mulig tendens til passivt spil, vises forvarselstegnet.. Under særlige omstændigheder (fx. bevidst at undlade at udnytte en oplagt målchance) kan dommerne også dømme frikast (passivt spil) mod holdet i boldbesiddelse uden noget forudgående forvarselstegn. “

Det er vel næppe nogen hemmelighed, at Nordsjælland røg ud af ligaen efter en kontroversiel kendelse, hvor dommerne valgte at fløjte for passivt spil uden at vise forvarselstegnet. Jeg har brugt nogle nogle nu, til at finde facts for at kunne vurdere situationen. Der er følgende faktorer jeg mener er relevante i vurderingen:

  1. Nordsjælland har erobret bolden med 13 sekunder tilbage af kampen og har mest interesse i, at stillingen ikke forandres.

  2. Tønder kommer med et fuldbanepres, men undgår tacklinger. Dvs. de er kun bolderobrende.

  3. I følge TV billederne er Anders Mose og Lasse Uth frie længere oppe på banen. Morten Thrane bemærker dette, har spilmuligheden med vælger alligevel først at drible mod eget mål og herefter spille egen målvogter (der er trådt ud af feltet).

Nordsjælland foretager sig dermed ingen synlige forsøg på at angribe eller skyde på mål. Derfor kommer vi pludselig ind under reglerne 7.11 og 7.12 samt fortolkningerne heraf. Dvs. Nordsjælland læner sig op ad en kendelse for passivtspil. Det er der næppe nogen, som kan have indvendinger imod.

Det som skaber ballade i håndboldkredse er, at dommerne vælger at fløjte for passivt spil uden forvarsling. Da jeg så situationen første gang så jeg en klokkeklar fejlkendelse. Ved nærmere omtanke erindrede jeg undtagelsen i regel 7.12 om, at dommerne kan vælge at undlade forvarsling under særlige omstændigheder. Efter at have tænkt over situationen og læst fortolkningerne af reglerne vil jeg mene, at dommerne faktisk håndterer situationen korrekt.

Det gør jeg ud fra følgende vurdering:

  1. I fortolkningerne bliver der specifikt nævnt, at dommerne skal være opmærksomme i situationer i slutningen af kampen, hvor det ene hold ikke ønsker at være målsøgende.

  2. Morten Thrane vælger (bedømt ud fra TV billederne), at undlade at spille bolden fremad og i stedet spiller han tilbage mod mål

  3. Havde han valgt, at spille en af de tilsyneladende frie spillere, havde han skabt en åben målchance. Alternativt kunne han have skudt på mål.

  4. I fortolkningerne står det specitifikt, at såfremt det forsvarende hold ikke laver forseelser, men kun afskærmer spilmuligheder, skal dette ikke forhindre en kendelse for passivt spil.

  5. Det er 13 sekunder tilbage. Ved at vælge at give forvarslingen, ville de give det angribende hold en væsentlig fordel.

Kendelsen for passivt spil vender kampen. Men den egentlige afgørende hændelse er dog, at Nordsjællands målmand vælger at smide bolden væk og dermed optræde usportsligt. Dette giver Nordsjælland straffekastet. Havde han undladt dette, ville Tønder have fået bolden i en mindre god position med 4 sekunder tilbage af kampen.

Vurderes kampen som helhed, bliver det afgørende at Nordsjælland ikke er i stand til at vinde overtals perioderne. Det er reelt disse perioder, der afgør kampen. Tønder kan dække fysisk og tage udvisninger relativt risikofrit.

De “regelkyndige” jeg har forespurgt omkring kendelsen er kommet med nogenlunde følgende svar: “passivspil kendelsen er korrekt i forhold til reglerne men er sjældent set”. De vil dog ikke svare på, om den er sjælden set fordi det man sjældent oplever situationen hvor det er fordelaftigt eller om det er fordi reglen er beregnet på meget specifikke og ekstreme situationer. Jeg så dog et enkelt sted, at den bliver brugt oftere i de Norske ligaer.

Efter at have overvejet situationen i nogle dage, læst regler, talt med dommere og lignende, har min vurdering af situationen ændret sig fra, at jeg syntes det var en klokkeklar fejlkendelse til, at jeg faktisk mener den er helt korrekt og i spillets ånd. Håndbold er et intensivt og hurtigt spil. Det er i spillets ånd, at der skal være flow og man skal være målsøgende. Vi skal ikke i retning af et fodboldspil, hvor kampe kan være dræbende kedelige, hvis det ene hold har fordel heraf.

Dommerne rammer Nordsjællands intension med spillet spot-on. De ønskede på ingen måde, at skabe noget der lignede en målchance. Morten Thrane havde alle muligheder for, at spille en fri spiller eller udfordre sin direkte modstander, men valgte i stedet at tilbage til sin målmand.

Så selvom dommere og spillere alle var tydeligt mærkede at kampensbetydning, var kendelsen korrekt i situationen. Mange har efterlyst mere specifikke regler, så en kendelse for f.eks. passivspil bliver mere objektiv. Jeg er dog modstander af dette og mener, at de som parlamenterer for specifikke regler ikke har fået dynamikken i spillet. Men det kommer der mere om i næste blogindlæg.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️