Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Gennemgang af Danmarks OL-modstandere

I denne uge blev der trukket lod om grupperne til fodboldturneringen til sommerens Olympiske Lege, hvor Danmark jo er med. For de, der ikke kan huske det, eller ikke har læst det endnu, kom Danmark i Gruppe A sammen med Irak, Sydafrika og værtsnationen Brasilien.

I blogindlægget i dag, vil jeg forsøge at beskrive Danmarks potentielle modstandere, ud fra de trupper, der senest blev anvendt af de respektive hold, og hvem, der sandsynligvis kan komme med som én af de tre spillere over 23 år, som er tilladt ved OL-turneringen for herrer.

Trupperne gennemgås i kronologisk rækkefølge, efter hvornår Danmark møder dem i den indledende Gruppe A.

 

Irak, 4. August 2016, kl. 13.00, Mané Garrincha Stadium, Brasilia.

Irak kommer til OL som bronzevinder i den Asiatiske U/23 slutrunde/mesterskab her i begyndelsen af 2016. På deres vej slog de blandt andre Yemen, Uzbekistan. UAE og Qatar, mens de spillede 1-1 mod Sydkorea.

Langt, langt størstedelen af deres spillere spiller i den hjemlige Irakiske liga, mens der er enkelte spillere som Ali Adnan (Udinese), Ahmed Yasin (AIK Göteborg), Yaser Kasim (Swindon Town), Hawbir Mustafa (MVV Maastricht), der spiller ude for mellemøsten. Enkelte andre spillere, spiller i Saudiarabiske eller Tyrkiske klubber.

De mest prominente spillere på det irakiske landshold er nok forsvarsspilleren Mustafa Nadhim med 28 landskampe og 4 mål allerede. Derudover er Ali Adnan en stor stjerne i deres forsvar. På midtbanen er Madhi Kamel med sine 26 landskampe og 6 mål den store spiller, mens den unge Bashar Rasan puster ham i nakken med 12 landskampe allerede og 3 mål.
I angrebet er deres helt store es Mohannad Abdul-Raheem med sine 15 landskampe og 5 mål.

Til de asiatiske mesterskaber er der lidt andre regler i forhold til spillernes alder, end til OL, hvorfor man ikke kan antage, at den endelige trup til OL bliver 1-til-1, den de brugte ved AFC-mesterskaberne. Ved OL-slutrunden i 2004, hvor Irak sidste gang deltog, tog de 2 spillere med på 27 år fra den hjemlige liga. Dette sker dog nok ikke denne gang, da der er sket meget i irakisk fodbold siden for 12 år siden.

Spillere som Justin Meram, 27 år, Columbus Crew, og Yaser Kasim, 25 år (på OL-tidspunktet), Swindon Town, er dog gode bud på to af de tre over-aged spillere (beklager den manglende oversættelse, men hvad er det danske ord for ”over-aged”?!).

Fun fact: Irak og Danmark står til at spille den allerførste kamp ved OL-turneringen den 4. August 2016. Altså, får vi lov til at åbne hele festen (endda en dag før selve åbningsceremonien…).

 

Sydafrika, 7. August 2016, kl. 19.00, Mané Garrincha Stadium, Brasilia.

Sydafrika kommer til OL-turneringen som bronzevinder af de afrikanske U/23-mesterskaber, som blev afholdt i November/December 2015. Her møder man hold som Senegal, Tunesien og Zambia i gruppespillet og ender på en andenplads efter Senegal. I Semifinalen taber man til Algeriet og vinder derefter bronzekampen på straffesparksafgørelse mod den tidlere gruppevinder Senegal.

Truppen man anvendte ved de afrikanske U/23-mesterskaber var udelukkende fra den hjemlige sydafrikanske liga. Mange af spillerne spiller i hovedstadsklubberne i Cape Town. Lebogang Phiri fra Brøndby IF blev ikke løsladt af klubben til de afrikanske mesterskaber, da turneringen ikke lå på officielle FIFA-dage, hvorfor klubben ikke var forpligtet til at frigive ham. Samme problemstilling er jo også aktuel til den forestående OL-turnering.
Netop Lebogang Phiri fik sin U/23-debut for Sydafrika, da man i marts 2016 mødte netop Brasilien i en venskabskamp. Phiri blev indskiftet i pausen. I denne træningskamp viste Sydafrikas bedste spiller, angriberen Lebogang Mothiba også sin styrke.

Til de afrikanske U/23-mesterskaber er det ikke tilladt at bruge over-aged spillere, hvorfor jeg absolut ikke aner, hvem der kan tænkes at tage med til OL for Sydafrika som de tre spillere over 23 år.

Dog har cheftræneren Own da Gama udtalt, at man ikke nødvendigvis udtager over-aged spillere. Han hylder fællesskabet og siger, at det er de unge drenge under 23 år, der har fået dem så langt, så hvorfor ikke fortsætte med disse spillere.

 

Brasilien, 10. August 2016, kl. 22.00, Fonte Nova Arena, Salvador.

Brasilien har siden 2014 spillet et hav af venskabskampe, idet man som værtsnation allerede var kvalificeret til OL-slutrunden. Cheftræner Rogério Micale har haft enormt fokus på at gøre holdet og nationen klar til denne hjemlige OL-turnering. Der venter et helt enormt præstationspres på de unge brasilianere.

Man har siden 2014 spillet hele 12 venskabskampe og kun tabt én (mod Nigeria, 0-1) og ellers vundet hele 9 af dem. Og det har ikke været kedelige kampe, for man har scoret hele 34 mål i disse 12 kampe! Næsten 3 i gennemsnit! Man har blandt andet spillet 3 gange mod USA, mod Mexico og senest altså testkampen mod de senere gruppemodstandere fra Sydafrika i marts. Her vandt man i øvrigt 3-1.

Til testkampene i marts mod Nigeria og Sydafrika brugte man kun spillere på 23 år eller derunder. Kigger man hurtigt truplisten igennem ser man hurtigt, at der allerede er store navne på listen. Lige under halvdelen spiller i europæiske klubber, hvorimod resten spiller i den hjemlige brasilianske liga. Men det er for hold som Santos, Corinthians, São Paolo osv.
I målet bliver det Benfica-spilleren Ederson, der kommer til at stå. I forsvaret er det spillere som Wndell (Bayer Leverkusen), Fabinho (Monaco) og Dória (Granada), der kommer til at spille. På midtbanen er det stjernen Felipe Anderson (Lazio) og Rafinha (Barcelona). I angrebet finder man skarpskytten Gabriel (Santos) og Luciano (Corinthians).

Cheftræneren for det Brasilianske A-landshold, Dunga, har udtalt at man er i dialog med diverse topklubber i Europa om at frigive de allerbedste spillere. Dette kunne være Barcelonas Neymar, PSGs David Luiz med flere. Det kan med andre ord blive et vandvittigt stært hold, Brasilien spiller med til OL-slutrunden.

For mig at se, har Danmark fine chancer ved denne slutrunde, idet de to bedste hold fra gruppen går videre til knock-out-runderne. Og når vi først er så langt, kan alt jo ske. Hold som Sydafrika og Irak skal ikke undervuderes, men det er altså modstandere vi skal kunne slå, hvis vi skal gøre os i en OL-turneringen. Sidste kamp mod Brasilien er meget afhængig af, hvorledes Brasilien har præsteret i de to første kampe for dem. Har de vundet begge, er der ikke så meget pres på dem – men har de mistet point i én af de to første kampe, kommer Danmark til at få det svært.

Når dette indlæg er online er der nøjagtigt 108 dage og 6 timer til Danmark åbner hele OL-turneringen. Og jeg kan slet, slet ikke vente til at se med fra første fløjt! 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️