Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Tour de France 2022 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Louis Van helt galt på den

Jeg skal allerførst beklage mit forsøg på et ordspil. Nogle er med vellykkede end andre, det medgiver jeg øjeblikkeligt.

I denne uges fodboldblog handler det om Manchester United og om deres aktuelle deroute fra fodboldens absolutte top, til den absolutte skuffelse det er, for et engelsk tophold at tabe til FC Midtjylland fra lille Danmark.

Først en lille disclaimer. Jeg har fulgt Manchester United tæt lige så længe, jeg kan huske. Og det er der én simpel årsag til. Årsagen hedder Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson. Han var for mig en sindssyg stor inspiration. Og hans tilgang til dagligdagen som manager, har jeg forsøgt at lære meget af. Jeg vil knuselske hans skotske tilgang til den dag enten ham eller jeg lægger os ned for sidste gang. 

Aloysius Paulus Maria van Gaal (eller bare Louis van Gaal) tog i juli 2014 overfor den om muligt endnu mere skuffende Manchester United-manager David Moyes (som i øvrigt overtog efter chefen himself, Ferguson).

Siden Louis van Gaal tog over ved styrepinden i Manchester United har der nærmest kun været én retning i udviklingen i placeringerne - og det er nedad!

Mange vil selvfølgelig lave sammenligningen mellem disse to. Hvor mange point har den ene kontra den anden formået at skrabe sammen. Fair nok, det er da også oplagt at gøre det på denne måde - men jeg tror omvendt blot, man fjerne fokus fra nogle af de virkeligt essentielle ting, når man laver denne sammenligning. De essentielle ting for mig, i en klub som Manchester United er f.eks. indkøb af talenter og førsteholdsspillere til fremtiden, udvikling af talentakademiet, ansættelse af de dygtigste trænere rundt om i staben og så selvfølgelig sportslig succes på kort sig.

Skal vi koncentrere os lidt om de indkøb van Gaal har gjort siden han tiltrådte i Juli 2014, tæller listen med store signings: Angel di Maria, Luke Shaw, Ander Herrera, Marcos Rojo, Daley Blind, Radamel Falcao, Victor Valdes, Anthony Martial, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger og Sergio Romero. Kom ikke og sig, at han ikke forsøger sig!

Mange af disse spillere er blandt verdens allerbedste på deres respektive positioner, men nærmest fra dagen, hvor de trådte ind på Carrington, har deres niveau dalet til usete lavpunkter i deres karriere. Det er selvfølgelig en hårdt skåret konklusion. Der har også været spillere som Depay, Martial og Rojo, der har taget godt fra sig af arbejdsopgaverne på banen. På den anden side er spillere som di Maria, Radamel Falcao og Bastian Schweinsteiger faldet grueligt igennem - også grundet skader.

 

Jeg kunne simpelthen ikke lade være…

Det har rygtes i nogle måneder efterhånden 1) at van Gaals dage er ved at være talte og 2) at Jose Mourinho står til at overtage. Ja, nogle har endda hævdet at Mourinho allerede har signeret kontrakten. Hvordan dette skulle være tilfældet, kan jeg ikke gennemskue. Men uanset, jeg vil nærmest ligge hovedet på bloggen med denne påstand: Hvis Mourinho overtager cheftrænerposten i Manchester United, står de ikke bedre om fem år, end de gør i dag!

Et eller andet sted er der noget paradoksalt ved, at Mourinho (måske) overtager styringen i en klub som Manchester United. At man i en klub, med netop dén historik i langtidsansættelser med Sir Alex, ansætter en så kortsigtet løsning som Mourinho er til at græmmes over.

Ud over at Mourinho var van Gaals assistent i FC Barcelona, og det var van Gaal, der så at sige oplærte Mourinho, er der også noget fundamentalt forkert i at ansætte en mand som Mourinho, med mindre målet er succes på kort sigt. Omvendt, hvis netop dét er målet, er Mourinho den helt rette. Hvis man gerne vil have en klub i forfald om nogle år, når han har forladt skuden, er det også en fin løsning… (Inter, Chelsea, til dels Real Madrid i 2013-2014, og så lige Chelsea igen nu her i år efter hans afgang sidste år…). Mourinho har aldrig været i en klub mere end 2-3 sæsoner. Sandsynligheden for at Manchester United skulle være den første, han brød denne statistik med, ser jeg som forsvindende lille.

På den anden side, tror jeg det ville kunne give en klub som Manchester United et kæmpe skub opad, og fremad, at få noget succes på den sportslige front. At komme tilbage i toppen af en af verdens bedste fodboldligaer og tilbage i Champions League er en total mangelvare for den klub. Det kan nærmest kun gå for langsomt. Og set i dét lys, er Mourinho som bekendt ikke nødvendigvis en skidt løsning.

Det bliver spændende, om og hvornår Mourinho overtager sædet i Manchester United. Det rygtes lørdag, at man har givet van Gaal tre kampe til at bevise noget bedre, ellers er det ud.

Jeg håber i hvert fald at Manchester United kommer tilbage i storform igen. Det er en klub, der simpelthen hører til i verdenstoppen.

 

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️