Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Copa America 2016

I onsdags blev de 16 hold seedet til dette års udgave af Copa America, som foregår i USA til sommer. Copa America har gennem sine 100 år haft mange former og var på et tidspunkt kun for de sydamerikanske lande. Turneringen blev arrangeret af det sydamerikanske forbund CONMEBOL, som inviterede hold fra den nordamerikanske liga COCACAF, samt Japan og Kina med i turneringen. En ny og mere moderne struktur har gjort, at det nu er blevet til et samarbejde mellem Nord- og Sydamerika, hvilket vil sige, at CONMEBOL og CONCACAF sammen afholder en jubilæumsudgave af turneringen, som de kalder Copa América Centenario.

USA er som vært seedet sammen med Mexico, Brasilien og Argentina i bowle nummer 1. I andet seedningslag finder vi Chile, Uruguai, Ecuador og Colombia. Tredje seedningslag består af Costa Rica, Haiti, Jamaica og Panama. Fjerde og sidste lag består af Bolivia, Paraguai og Venezuela.

Lodtrækningen til selve slutrunden løber af stablen på søndag i New York og foregår på samme måde som lodtrækninger til EM og VM. For Brasilien betyder det, at de i første kamp skal møde Chile, Uruguai, Ecuador eller Colombia. Brasilien befinder sig i gruppe B og skal spille gruppekampe på Rose Bowl i Pasadena, Orlando Citrus Bowl og Foxborough i Massachusetts.

Turneringen spilles således, at de to bedste i hver gruppe går videre til kvartfinaler etc. Og det hele foregår fra d. 3. til d. 26. juni.

Fakta om Copa America

Turneringen startede tilbage i 1916 i anledning af Argentinas fejring af 100-året for landets selvstændighed.

Første udgave havde kun 4 deltagende lande, nemlig Argentina, Brasilien, Uruguay, og Chile. Efter 6 spillede kampe og 18 mål kunne Uruguay kalde sig mester. Topscorer i turneringen var uruguayanske Isabelo Gradin, som i dag betragtes som en af landets bedste fodboldspillere.  Brasiliens store stjerne var Arthur Friedenreich, som var den første professionelle fodboldspiller med afrikansk baggrund. Argentinas største stjerne hed Alberto Juan Ohaco, som regnes blandt de bedste angribere, landet har haft.

Fra 1916 og frem til 1927 var turneringen en tilbagevendende begivenhed, som blev domineret af de senere verdensmestre fra Uruguay, som vandt hele 6 titler foran Argentina og Brasilien. Grundet sommer-OL i Amsterdam blev der i 1928 ikke afholdt Copa America, da mange af de sydamerikanske lande, i modsætning til tidligere deltog i den olympiske fodboldturnering. I 1929 blev turneringen igen afholdt - med Argentina som vinder.

Efter VM i 1930 var der en del uoverensstemmelser mellem fodboldforbundene i hhv. Argentina og Uruguay, hvilket satte en midlertidig stopper for turneringen. Den blev dog genoptaget i 1935, hvor en specialudgave blev afholdt. Turneringen blev igen afholdt i 1937, men det var først i 1939, at Copa America igen blev en fast tilbagevendende begivenhed. Her blev turneringen for første gang afholdt i Peru, og det var også værtsnationen, der brød Argentina og Uruguais dominans ved at vinde turneringen. Efter 2. verdenskrig gik det ned ad bakke for turneringen. Den blev dog afholdt, men det er først i 1967, at fodboldforbundene i Sydamerika har accepteret Copa America som en officiel turnering. Det var her, at Argentina, som det første og eneste hold, vandt turneringen tre gange i træk. Fra turneringen startede til 1967 var det Argentina og Uruguay, der sad på turneringen med henholdsvis 12 og 11 mesterskaber ud af 29 spillede turneringer.

Fra midten af 50’erne mistede nogle af landsholdene interessen for turneringen, og i 1967 stoppede Copa America, som indtil da havde heddet Campeonato Sul-Americano de seleções.

Turneringen blev genoptaget i 1975 under det nye navn: Copa America, men det var lidt af en rodebutik uden fast struktur, da den foregik over et helt år i alle de deltagende lande. Men CONMEBOL besluttede her, at Copa America skulle afholdes hvert 4. år – i året efter VM.

Efter 100 år og 44 turneringer er det følgende hold, der sidder tungt på den sydamerikanske fodboldtrone: Uruguay har vundet 15 gange, Argentina 14 gange og Brasilien 8 gange. Derudover har Paraguay og Peru vundet den to gange hver, mens Bolivia, Colombia og Chile kun har et enkelt mesterskabstrofæ i skabet.

Blogindlæget er bragt i samarbejde med www.brasserbold.dk

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️