Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Lad spillerne få den nødvendige beskyttelse

Håndbold er en intensiv og hurtig sport, hvor man er tæt på og ofte har kontakt med sine modstandere. Det betyder også, at der opstår skader som følge af kontakt med modstandere eller bold. Vi har de seneste år set en del profilerede målvogtere og markspillere være udenfor i kortere eller længere tid, med (især) hjernerystelser. Nogle så voldsomt, at de er blevet mere eller mindre invalide. Marie Fisker, Søs Søby og Sune Agerskov for at nævne et par hjemlige eksempler, der står frisk i hukommelsen. Der er ingen tvivl om, at der er behov for at give spillerne den nødvendige beskyttelse. Mens andre tænker beskyttelse i form af udstyr, bør vi andre nok hæve diskussionen op til et højere niveau og tænke regler, træning og kampafvikling ind i sammenhængen.

Gennem de sidste år er den fysiske træning blevet udviklet og optimeret, så kraften i skuddene og den fysiske kontakt er vokset eksponentielt, samtidigt med at spillet i de senere år er blevet langt mere fysisk og duel betonet. Men hvor spillet og den fysiske træning af udviklet sig, har reglerne og det tilladte udstyr næsten stået stille. På det seneste ser det dog ud til, at der er begyndt en komme en udvikling i tingene, da Skanderborg Håndbold har indført obligatorisk brug af hjelme til målvogtere og DHF fra sæsonen 2016/2017 tillader en generel brug af denne. Der bør dog sættes ind på flere parametre.

 

Udstyr

Der skal være en grænse for sikkerhedsudstyret, således at spiller og spillerne ikke kommer til at lige NFL. Det er ikke meningen at spillere skal bære udstyr, der skader modstanderne eller gør at man kan tackle en modstander ekstra hårdt og hensynsløst, fordi man nu ikke selv bliver skadet. Udstyret jeg tænker på er primært til forebyggelse af hjernerystelser, der opstår når hovedet har kontakt med bold, gulv, albue osv.

En målvogter i herrehåndbold må bruge skridtbeskytter og hjelm. En markspiller må bruge tand-, albue- og knæbeskytter. Men hvorfor må de ikke beskyttede hovedet? Det virker vanvittigt, at man stadig kan risikere at slå hovedet i gulvet eller blive ramt i hovedet af et skud uden at man er beskyttet. Man tillader at spillerne bruger tandbeskyttere. Men tænderne kan (trods alt) erstattes med proteser hvis det går helt galt. Det kan hjernen ikke, hvis den tager skade.

Hovedet er nærmest den eneste del af kroppen, som man ikke kan optimere til at modstå slaget. Når fysikken udvikler sig og spillet udvikler sig i retning af, at den øgede fysik skal udnyttes, så gør det også bare, at man bliver nødt til at indføre udstyr til at beskytte de udsatte dele af kroppen. Skuddene er hårdere og det fysiske spil gør, at hovedet i dag er langt mere udsat end tidligere. Derfor ser vi også flere hovedskader. Lad os få en generel regel for tilladt beskyttelsesudstyr af såvel hoved som knæ, ankler og andre led inden vi ser de første tragiske ulykker.

 

Træningen

Den fysiske træning for unge og voksne bliver optimeret. Vi lærer også spillerne, allerede fra de er små, hvordan de udnytter denne fysik i forsvar og angreb. Men vi lærer dem ikke at beskytte sig. Hvorfor begynder vi ikke at træne dem i, at blive tacklet, at falde osv. allerede fra de helt små? De gælder om, at kode deres reflekser hensigtsmæssigt, så det f.eks. bliver naturligt at falde uden at slå hovedet. Jeg har selv oplevet, at f.eks. man i svensk ishockey og isdans træner børn i at falde. Hvorfor ikke træne håndbold børnene i at tackle og blive tacklet?

Svaret er, at god faldteknik ikke vinder kampe på kort sigt. Det vil derfor ofte blive voldsomt nedprioriteret eller negligeret i børne- og ungdomsrækkerne. Primært pga. fokus på at opnå resultater, men i høj grad også pga. trænernes manglende viden/uddannelse. Derfor skal der sættes ind i en tidlig alder, hvor der er mindre fokus på resultater og mere fokus på individuelle kompetencer.

 

Reglerne

Håndbold er intensitet og fysik. Men hvis der ikke gøres noget for, at vende udviklingen i de fysiske kampe ender det med en tragisk ulykke. Reglerne skal ændres gradvist, så mindre spillere får en fordel. Men hvordan gør man det uden at ødelægge spillet? Omvendt vil spillet også blive ødelagt hvis ikke reglerne ændres.

Det skal ikke længere være fordelagtigt, at lave 2 eller 3 udskiftninger mellem forsvar og angreb. Det sker ikke ved at forbyde udskiftningerne, men ved gradvist at ændre de taktiske forudsætninger. Det kan f.eks. være ved at forbedre målvogterens forudsætninger for at redde skuddene, så man får flere kontraer og dermed straffer udskiftningerne.

Samtidigt bør der strammes op omkring reglerne omkring stregspil og forsvarsspil, således den fysiske fordel bliver mindre. Men det skal gøres varsomt, så spillet ikke ødelægges. Hvordan reglerne udformes er der folk, som er bedre til at vurdere end jeg. Spillet har udviklet sig med kæmpeskridt de senere år. Men regler osv. virker til at være fast forankret i en svunden tid. Hvis ikke udviklingen med tilladelse af brug af hjelme følges op, med yderligere tiltag er det kun et spørgsmål om tid for vi ser den første fatale ulykke.

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️