Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Kong Nicki af Poznan

I morgen starter forårssæsonen på den polske Ekstraklasa. Eurosports Henrik Alexandersen giver et indblik i ligaen.

Dansk fodbold er hvert år leverandør af fodboldspillere til hele Europa. Men mon ikke der blev løftet et øjenbryn eller to, da Esbjerg fB offentliggjorde, at klubbens nok mest markante skikkelse på og udenfor banen var skiftet til polsk fodbold. Nicki Bille tog i silly season skiftet til Lech Poznan.

Lækre Lech
I tabellen imponerer Lech Poznan på ingen måde. Storklubben, hvor selvforståelsen rækker langt, er placeret på sjettepladsen i Ekstraklasa. Absolut ikke i orden, hvis man spørger fansene, men med til historien hører, at klubben fik en rædderlig start på sæsonen.

De første 12 kampe kastede én sølle sejr af sig og medførte hele otte nederlag. Dårligt for klubben der de sidste tre sæsoner er endt som nummer to – i øvrigt hver eneste sæson efter hovedstadens dukse, Legia Warszawa. Bøtten blev dog vendt forud for vinterpausen – især fordi Maciej Gajos og den tidligere til Brøndby-rygtede Kasper Hämäläinen begyndte at finde vej til netmaskerne. Faktisk bød efterårssæsonens sidste ti runder blot på et nederlag og hele syv sejre. Momentum er der.

Og det er måske problemet for Nicki Bille – eller fordelen. Han kommer til en klub, hvor det hele er begyndt at rulle, så det er ikke givet, at den aggressive angriber uden videre bliver skrevet i start 11’eren. Omvendt er Bille efterhånden en halvmoden herre på 28 år, der har prøvet det hårde udland. Både som ganske ung og som lidt mere rutineret. Han må vide, hvad der skal til, og at det med sproget godt kan være en hurdle.

Og Lech Poznan har ét stort problem, hvor Bille passer ind: De scorer for få mål. Med 1,10 mål i gennemsnit per kamp i første halvdel af sæsonen, har klubben det klart svageste angreb i den øverste halvdel af tabellen. Næstfærrest mål i den øverste halvdel er scoret af Pogon Szczecin, som laver 1,24 mål per kamp. Flest mål er leveret af Cravocia – 2,10 per kamp. Når vi kigger på den statistik skal vi dog stadig huske, at Billes nye klub har momentum. De skal nok få rykket sig opad i målstatistikken.

Jeg tror på succes for Bille. Naturligvis håber jeg det – men jeg tror også på. Han ved, hvor målet står – en gave alle fodboldfans elsker – men først og fremmest kommer de på det topmoderne og meget lækre Stadion Miejski Poznan til at elske deres nordiske spydspids’ aggressive og ærgerige måde at spille fodbold på.

Mere hårdhed, mindre æstetik
For man skal være en hård negl for ikke at knække i det kæmpestore østland. Fodbolden i Ekstraklasa er ikke så poleret som i Superligaen; til gengæld bliver der tacklet igennem på god gammeldags – men dog som regel fair – manér.

Ligaens vildeste hold er Gornik Leczna med hele fem røde kort og 48 gule i sæsonens første 21 kampe. Altså et rødt kort per fjerde kamp. Ruch Chorzow har dog markeret sig på endnu finere vis med de røde kort – ikke færre end seks har de hevet til sig; til gengæld er de ”nøjedes” med 36 gule kort.

Tre du skal holde øje med:

Tilskuerne:
Hvis du ikke har gjort det endnu, så stik en tur på Youtube og finde nogle videoer med polske fodboldfans. De er ganske enkelt fantastiske og fanatiske. Der er altid fuld skrald på lægterne, så uanset hvor kedelig en kamp må være, er det en nydelse at høre deres volumen og se deres tifoer. De klapper, synger og hopper samtlige 90 minutter. Hver gang.

Nemanja Nikolic:
I særklasse ligaens bedste spiller. Topscorer med 22 mål for mestrene Legia Warszawa. Kom til fra ungarske Videoton i sommer, scorede to mål i sin debut og har på intet tidspunkt siden haft foden på bremsen.

Piast Gliwice:
Førerholdet der ser ud til at give Legia kamp til stregen. De to hold er stukket en smule af, og hvor Legia har Nemanja Nikolic i spidsen, har Piast Gliwice Deniss Rakels. Den 23-årige lette har scoret 15 mål i sæsonen – men endnu ikke på landsholdet. Kan han holde målfarten, kan Piast Gliwice, som kun blev 10’er i sidste sæson, løbe med Ekstraklasa-trofæet. Alt er dog i spil.

 

TV-Program den kommende weekend:
12. februar kl. 17.45: Ruch Chorzów - KGHM Zaglebie Lubin (Eurosport DK)
15. februar kl. 18.00 Pogon Szczecin – Korona Kielce (Eurosport DK)

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️