Danmarks vej mod OL-guldet, Rio 2016

Jeg er muligvis lidt tidligt ude, men det er alene grundet min glædesrus over at Danmark skal deltage i fodboldturneringen ved OL til sommer i Rio de Janeiro. Det er helt vildt, som jeg ser frem til denne sportssommer. Og OL i Brasilien er ikke en undtagelse!

Danmark skal som bekendt med til OL-fodboldturneringen i denne omgang grundet placeringen ved U/21-EM i 2015, hvor vi kom videre fra vores indledende pulje med Tyskland på andenpladsen. Det er faktisk hele 24 år siden, at Danmark sidste var med til OL-fodboldturneringen. I 1992 kom vi med, også på grund af U/21-EM. Her vandt Danmark pulje 4 over modstandere som Jugoslavien, Østrig og San Marino.

Jeg har givet blogindlægget en lidt kæk titel måske. Men det er alene grundet de hold, som Danmark kan risikere at møde til OL-turneringen til sommer. Se bare nedenfor (Asien-kvalifikationen mangler at finde sine deltagere, men dette kommer jeg tilbage til lidt længere nede).

 

Jeg gentager lige: Lande som Honduras, Fiji, Algeriet, Sydafrika… Én af disse vil Danmark givetvis komme i gruppe med, i det indledende gruppespil. Sikke en fornøjelse.

Så er der de forsvarende mestre fra OL i London, 2012, Mexico - det er lidt en anden sag. Det er Tyskland, Danmarks U/17-banemænd fra Portugal, Danmarks U/21-banemænd fra Sverige, hvortil vi også skal regne Brasilien og Argentina for nogle af de bedre hold…

Fra Asienkvalifikationen mangler der lige nu 3 hold. Der er i disse dage U/23-mesterskaber i Asien, som finder sin vinder den 30. januar. Man er nået til knock-out-kampene, og det er her vinderne af de to semifinaler, samt vinderen af bronzekampen, der kvalificerer sig til OL-turneringen i 2016.

Det er blandt disse hold, vi får 3 deltagere: Qatar, Nordkorea, Sydkorea, (UEA/Australien), Japan, Iran, (UEA/Australien/Jordan) og Irak. (Hold i parantes er grupper, der ikke er afgjort pr. 20.01.2016, hvor dette indlæg er skrevet).

Faktisk mangler der også enten Colombia eller USA, som kommer fra det Nord- og Mellemamerikanske  eller Sydamerikanske forbund. De to forbund har en direkte Play-off-kamp om at få ét hold mere med til OL i 2016 i Rio.

Jeg har enormt store forventninger til Danmarks U/21-landshold til OL til sommer. Jeg tror, og håber, de kan nå rigtig langt og jeg håber, de kan gøre sig gældende i placeringskampene.

Omvendt, afhænger det virkeligt også af, hvilken pulje Danmark kommer i og hvem vi møder. Så vidt, jeg kan læse mig frem til, bliver grupperne trukket i marts/april, efter FIFA har fået de officielle papirer fra de deltagende forbund/nationer, som har deadline en gang i marts (dette er ifølge det officielle OL-site, Rio2016.com).

Fra nu af, kan det nærmest kun gå for langsomt. Første gruppekamp spilles den 4. August for mændene og dagen før er første gruppekamp for kvinderne. Dette er i øvrigt begge før OLs officielle åbning, som er den 5. August.

Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️