Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Trænerfyringer - virker det?

Fodboldens verden er meget forunderlig. Det er den måske især med udgangspunkt i dagens tema: trænerfyringer.

Hvorfor er det egentligt, at trænerfyringer er en løsning? Det er jo ikke træneren, der har præsteret dårligt på banen, når holdet mister potentielle point uge efter uge?

I dagens blogindlæg skal vi se på trænerfyringer: hvad er det for et fænomen, og hvilken vej går trenden? Er der flere trænerfyringer i dag, end der har været før? Og hvordan ser det ud i Danmark, sammenlignet med resten af Europa?

Rasmus Nissen, der er forsker i trænerfyringer i dansk fodbold ved SDU, har kigget nærmere på fænomenet.

I gennemsnit bliver der fyret 2,5 trænere pr. sæson i den danske Superliga. Og tendensen passer sådan nogenlunde allerede i denne Superligasæson. Niels Frederiksen er jo allerede blevet fyret i Esbjerg.

Til sammenligning har der efter 13 runder i både den tyrkiske Super Lig og i den engelske Premier League været 3 trænerfyringer henholdsvis.

Trænerfyringer, er ifølge Rasmus Nissen blevet en standardløsning og en mulighed som klubberne oftere og oftere bruger. Selv siger han, at det er et resultat af den virksomhedskultur, der er kommet i de professionelle klubber i Danmark i dag. I dag er klubberne ikke blot foreninger, der mødes for at spille kamp om søndagen. I dag er det (underskudsgivende) millionforretninger, der oftest er pressede fra fans, sponsorer, medier og andre interessenter. Dette sætter et voldsomt pres på ledelsen i klubberne, og deres mindst skadelige option er at fyre træneren.

I 2012 viste en rapport, som jeg tidligere har nævnt her på bloggen, fra UEFA at en Superligatræner i gennemsnit er ansat i 27 måneder. Og netop dette har måske noget med den manglende effekt fra trænerfyringerne at gøre: for det hjælper næppe at fyre træneren på den lange bane, idet trænerfyringer er en meget, meget kortsigtet løsning.

Hvad opnår man så med en trænerfyring?

Jo, den kortsigtede effekt af en trænerfyring er umiddelbart klar: man får en masse arbejdsro omkring sig i klubben. Dette er også godt eksemplificeret i netop Niels Frederiksens/Esbjergs tilfælde. Her var man under et helt enormt pres fra medier, fans og sponsorer, og straks da man fyrede træneren fik assistenten og klubben en masse ro til faktisk at arbejde med deres spillefilosofi og deres gameplaner. Hjalp dette på pointhøsten? Ja, kortsigtet da man i de 5 kampe efter hentede marginalt flere point, end før fyringen. Men sidenhen stagnerede det klart og i dag er Jonas Dal Andersen jo chefen i havnebyen.

Faktisk viser tal fra Prozone (Prozone som også er omtalt utallige gange her på bloggen) at der er en meget målelig effekt af Niels Frederiksens fyring: I kampen før han blev afskediget løb Esbjergspillerne tilsammen 110 km i en kamp. I kampen lige efter løb holdet 125 km til sammen (og vandt i øvrigt også kampen). Dette siger klart noget om, at lige netop i Esbjergs tilfælde, var spillerne mere villige til at ofre sig for den nye træner, end for den tidligere. Ud fra dette eksempel kan man dog langt fra sige noget generelt om effekten af en trænerfyring.

Det vildt mærkelige er jo, at supporterne oftest er langt hurtigere end medierne til at tilkalde en sådan standardløsning. De er meget hurtige til at erklære trænerens hoved på et fad. I Danmark rammer en trænerfyring dog langt fra så hårdt, som den gør i f.eks. England, Spanien eller lignende store fodboldlande. Her er presset så uendeligt mange gange større, at det tager luften fra mange toptrænere. Faktisk viser tal fra trænerforbundet League Manager Association at 50% af de toptrænere, der blev fyret i engelsk topfodbold, ikke starter som træner i en topklub igen. Dette er grundet det enorme pres og regulære mediestormvejr, som en fyret toptræner i store fodboldnationer er under.

Et godt eksempel på, at dette pres ikke finder sted i Danmark er netop igen Niels Frederiksen-eksemplet. Godt to uger efter sin fyring i Esbjerg, blev han præsenteret som ny U/21-landstræner.

Et andet godt eksempel er Troels Bech. Han er blevet fyret hele fire gange i sin karriere. Om det er derfor han er gået ind på sportschef-stien er uvist… Men han har trodsalt rejst sig 7 gange efter sin første ansættelse i AC Horsens.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvem tror du vinder Premier League 2020/2021?
Liverpool FC
Manchester City FC
Manchester United FC
Chelsea FC
Tottenham Hotspur FC
Arsenal FC
Anden
Uge 38
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
FC Bayern München
A.C. Milan
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
Primo Tours Ligaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF European League (H)
EHF EURO (K)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️