Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Fuldt overblik over EURO 2020 kampe

Kære fodboldspillere, tal nu ordenligt!

I går, onsdag den 28. oktober, sluttede 4. runde opgøret i DBU Pokalen mellem Lyngby Boldklub og AaB med ren dramatik, da AaB’s Lukas Spalvis fik direkte rødt kort. Den formstærke angriber fra den nordjyske klub, skulle ifølge linjedommeren, som TV3 SPORT talte med efter kampen, ha’ sagt, “You fucking ref”.

Lukas Spalvis er dog ikke helt enig i den udlægning af “samtalten”, da han efter kampen udtalte til NordJyske, at han havde bedt om at linjedommeren åbnede sine fucking øjne. De to kan dog trods alt blive enige om, at ordet “fucking” er blevet brugt i “samtalen”, hvilket jeg går ud fra er det ord som dommer Peter Kjærsgaard reagerede på.

I fodboldloven står det sort på hvidt, at dommeren kan give rødt kort hvis en spiller “bruger fornærmende, hånende eller upassende sprog eller tegn”. Så kan man jo ha’ sin egen personlige mening om hvad upassende sprog er, men når det forgår på fodboldbanen, så er det dommerens mening der tæller og ikke ens egen.

Der er en del fodboldspillere, inklusiv Lukas Spalvis, samt fodboldfans, der åbenbart mener at brugen af ordet “fucking” eller “fuck” er helt fint og normalt at bruge på en fodboldbane, da det åbenbart er helt normalt sprogbrug ifølge dem. Nu er det muligt at jeg er blevet gammel og forstokket, men i min bog er det helt ved siden af. 

Selvfølgelig skal der være plads til at spillerne viser passion og kampvilje under en fodboldkamp, det er jeg ret sikker på selv fodbolddommerne er enige i. Der skal dog også være en grænse, som jeg personlig mener man når, når man som spiller ansigt til ansigt med enten en dommer eller linjedommer bruger ordet “fucking” i en sætning.

Efter kampen forsvare Lukas Spalvis sig med, at selv hvis han skulle ha’ sagt “fuck dig”, skulle der ikke have været rødt kort. Det er tydeligt, at Lukas Spalvis og dommeren ikke har samme mening om upassende sprog er - Lukas Spalvis mening tæller bare ikke rigtig i den sammenhæng, da det ikke er ham der løber rundt med fløjten under kampen.

Jeg har absolut intet personligt imod Lukas Spalvis, som jeg mener er en super dygtig angriber. Jeg mener dog klart det røde kort kan forsvares, ligesom jeg mente, at det røde kort til F.C. Københavns Benjamin Verbič i Europa League kampen mod FK Jablonec kunne forsvares, da også her blev ordet "fuck" brugt.

Dommerne skal efter min mening ikke finde sig i hvad som helst. Under en fodboldkamp er dommeren chefen, og jeg tvivler på, at der er ret mange der på det danske arbejdsmarked stiller sig op overfor sin chef og beder ham om at “åbne dine fucking øjne”. Selvfølgelig er der forskel på at spille fodbold hvor pulsen kører på max og så at sidde bag skrivebordet på kontoret. Høj puls er dog i min bog ikke en undskyldning for at slå hjernen fra og have frit lejde til at sige hvad der passer en.

Jeg ved allerede nu, at der sikkert sidder en del læsere og helt uenige med mig omkring hvad passende sprogbrug er. Min egen tommelfingerregel er, at hvis jeg ikke ville sige det til min egen mor, så skal det nok heller ikke siges på en fodboldbane.

Herfra skal der blot lyde en opfordring til fodboldspillerne om at tale ordenligt, også når pulsen kører på max - alt andet kan koste karantænedage.

⏰ Næste
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️