Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Fuldt overblik over EURO 2020 kampe

Hvor blev pause minutterne af?

I weekenden før landskampspausen besluttede jeg mig for at lave et lille eksperiment. Hvor meget fodboldsnak får man som seer enlig i pausen af en fodboldkamp der sendes i TV?

Desværre skulle det vise sig at være ret nedslående resultat jeg kom frem til. For at det hele ikke skulle dreje sig om en enkelt kanal eller udbyder, besluttede jeg mig for seks kampe, tre kampe på TV3 SPORTS kanaler (3+, TV3 SPORT 1 og TV3 SPORT 2) og tre kampe fra Discovery Networks Danmarks kanaler (6’eren, Canal9 og Eurosport Danmark).

I fem ud af de seks kampe fik man som seer under to minutters snak fra værterne. Altså under to minutter sende tid, ud af en pause på 15 minutter, der ikke var reklame købt eller reklame for en af udbyderens andre TV programmer. Værst stod det til en enkelt gang, da tiden var nede på under halvlandet minut, mens den “bedste” tid var 2 minutter 14 sekunder. Det er altså minimum 12 minutters reklametid, ud af en pause på 15 minutter, jeg som seer får leveret i pausen af en fodboldkamp.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at det er dyrt at sende fodbold på TV. Priserne for rettighederne til Premier League, La Liga, Serie A og Alka Superligaen har fået et gevaldigt hop de seneste år, ligesom den regning fra YouSee der dumper ind i postkassen har. Priserne på rettighederne stiger gang for gang, da udbyderne ved, at seerne er der til produktet. TV kanalerne køber rettighederne, da de ved seerne er der til produktet - men produktet bliver hele tiden forringet. Jeg kan huske de tider hvor der rent faktisk forgik en analyse af kampens første 45 minutter i pausen. Nu er der knap nok tid til at vise highlights fra første halvleg, inden kommentatoren skal sige, “Vi er straks tilbage med anden halvleg”, hvorefter man som seer skal igennem mindst fem minutters reklame mere.

Var det ikke en idé at sætte prisen på pause reklamerne op med 30 procent og cutte reklame tiden i pausen med 30 procent samtidig. Så kunne vi seer i det mindste få 5 minutters gennemgang af kampen i pausen, i stedet for de første fem minutter af anden halvleg skal bruges til dette.

Der er sikkert nu folk med forstand på TV reklamer der tænker, at priserne på TV reklamer er fastlagt af markedspriser, de koster det de nu engang koster. Det er sikkert også fint nok, men hvis blot 20 procent (og det er sikkert meget lavt sat) gør som jeg, så bruger de altså penge på noget folk ikke ser. Når jeg sidder og ser en fodboldkamp søndag eftermiddag, så er det første jeg gør når dommeren fløjter til pause, at skifte kanal. 

Lang tids erfaring har lært mig, at ligegyldigt hvor dygtig kommentatorerne eller værterne er, så er der intet de kan kommunikerer til mig på tæt på to minutter, som er værd at sidde igennem 12-13 minutters reklame for.

Det må være tid til nytænkning for TV kanalerne, da jeg absolut ikke kan være den eneste der skifter væk fra kanalen, da de første 200 gange med, “Hej, jeg hedder Brian Laudrup…” var nok.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken ⚽️ liga følger du tættest?
3F Superligaen
NordicBet Ligaen
2. Division
Premier League
La Liga
Serie A
1. Bundesliga
Ligue 1
Eredivisie
Anden
Uge 05
EURO2020 kalender
Hosting4Real
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️