Dårligste A-landshold siden år 2000!

I aften skal Danmarks EM 2016-skæbne for alvor afgøres. Når Armenien og Albanien tørner sammen, er det samtidig den sidste kampdag i kvalifikationsgruppe I, hvor Danmark jo som bekendt gisper som en fisk på land, efter det sidste håb i form af en EM-billet til Europamesterskaberne 2016 i Frankrig.

Som jeg har beskrevet så mange gange før her på siden, er netop EM 2016 i Frankrig blevet historisk nem at kvalificere sig til, set i forhold til, hvor mange hold, der er deltager i slutrunden.

Derfor er det samtidig en fuldstændig vital dag i dag, i forhold til Morten Olsens eftermægle; kvalificerer Danmark sig direkte er alt fint og han har formået at få holdet med til endnu en slutrunde. Kvalificerer vi os ikke direkte, vil han stå som landstræneren, der for første gang i mange, mange år skal ud i en play-off-kamp om en slutrundebillet.

Personligt synes jeg det danske A-herrelandshold har spillet rædderligt i de seneste par år. Jeg har personligt mistet en interessen en lillesmule. Om det er grundet den voldsomme eksponering af klubfodboldkampe- og ligaerne rundtom i Europa, eller om det er noget andet, ved jeg ikke. Men én ting er sikkert. Min subjektive vurdering af det nuværende landsholds formåen er historisk kritisk!

Derfor satte jeg mig for at se på de objektive præstationer, for det danske A-herrelandshold, i alle kvalifikationer siden årtusindskiftet. Det mest objektive mål må alt andet lige være antal point. pr. kamp!

Kigger man kvalifikationerne igennem siden år 2000, ser man hurtigt at især UEFA har skiftet ud i kvalifikationsstrukturen. Det er faktisk meget interessant at se.

Siden årtusindskiftet synes jeg, at det danske landshold har præsteret dårligere og dårligere, og da jeg var lille, huskede jeg da også at landsholdet være ”the big thing”. Denne følelse har jeg slet ikke nu – men jeg følger jo stadig med.

Ligeledes derfor er det interessant at sammenligne Morten Olsens ”regeringstid” op imod sig selv. Det må være det mest korrekte grundlag af flere årsager: 1) fordi tiderne fra før årtusindskiftet og til i dag har ændret sig så ekstremt meget og 2) fordi Morten Olsens (og DBUs) filosofi gennem de sidste 15-16 år har været så banebrydende og dengang revolutionerende, som den jo var.

Men kigger vi faktisk på resultaterne ser det således ud: Danmark har i hver kvalifikation siden 2002 og til kvalifikationen 2016 mistet 0,0502 point pr kamp i gennem alle kvalifikationer! (Det er hældningen på tendenslinjen på grafen). Et tal, der ikke siger så meget i sig selv, men som siger noget om, i hvilken retning det er gået for det danske landshold.

 

 

 

Det aktuelle danske A-landshold for herrer har i denne kvalifikation været historisk dårlige (i hvert fald igennem de seneste 16 år), når man måler antallet af point pr. kamp. Det ville være synd, at efterlade Morten Olsen med dette eftermægle og samtidig skulle gå glip af den letteste kvalifikation/slutrunde i mands minde!

 

 

Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️