Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Fodboldskader og klubkonsekvenser heraf

For nogle uger siden, sad jeg og så denne sæsons første Champions League-runde. Jeg valgte kampen imellem PSV og Manchester United. Efter godt 15 minutters spil, var Manchester United-spilleren Luke Shaw ude for en forfærdelig uheldig hændelse, da PSVs Hector Moreno kom glidende ind foran Luke Shaw og bolden, der begge var på vej mod PSVs mål. Som vi vist alle ved, endte det rigtig grimt med et dobbelt benbrud til Luke Shaw, som i øvrigt har haft en meget svær tid i Manchester United netop grundet skader.

Selve episoden, samt billeder og video af hændelsen, må I selv ”google” jer til. Men jeg kom til at tænke på, hvor store økonomiske konsekvenser sådan en skade kan have på en klub, at en nøglespiller bliver skadet i længere tid. Derudover rejste spørgsmålet sig også, om hvor stor en procentdel af samtlige sportsskader, der skyldes fodbold. Det er relativt sjældent, vi ser skader, der er så alvorlige som denne, og som krævede så megen behandling på selve fodboldbanen, som den med Luke Shaw for nogle uger siden.

Siden kampen mellem PSV og Manchester United, har jeg forsøgt fra tid til anden at researche lidt på disse emner. Det er der kommet dette blogindlæg ud af. Lad os først tage et kig på det økonomiske aspekt.

Klart, klubben på den korte bane mister noget værdi på banen, da man nu skal betale løn til en spiller, der stadig er ansat i klubben, men som ikke kan bidrage til at vinde fodboldkampe om søndagen. Dét er alligevel udgifter, man skulle have afholdt, men derfor er det alligevel ærgerligt, at man ikke kan benytte ham i kampen om søndagen.

Så er der hele markedsaspektet og markedsværdien. Han mister noget reel værdi, målt på kroner og ører.

Han har kostet ét beløb, da man erhvervede ham, og man vil rigtig gerne sælge ham for en højere værdi, end da man købte ham, hvorfor man kan tjene en profit på ham. Dét er helt essentielt for en fodboldklub (antaget, at der ikke er en mangemilliardær bag), at kunne skabe økonomisk profit over tid.

Den markedspris, der kommer på spilleren, under en skadesperiode er tæt på 0. Hvem gider købe en spiller, der ikke kan spille fodbold? Det er nonsens at snakke om. Men perioden lige efter skadespausen er ikke helt uinteressant. Her må det antages at markedsværdien, man eventuelt ville kunne sælge ham for, vil være højere end under selve skadespausen, men lavere end lige inden han blev skadet. Min tese er blot, at man skal holde på en spiller i rigtig lang tid efter en skadespause, da man ellers mister en stor del af hans potentielle indtægt, som han ville have kunne indbragt umiddelbart inden skadespausen.

Nu tænker du nok, at dette er ret simpelt. Ja, måske. Men jeg sparer jeg for detaljerne og værdiansættelsesbetragtningerne, da dette kan blive en halv forelæsning i sig selv.

Faktisk, og dét synes jeg er hamrende interessant, er der af to svenske universitetsstuderende, lavet en specialeafhandling i netop værdiansættelsen af en fodboldspiller, i en fodboldklub, og om hvorvidt man må aktivere sådan en fodboldspiller i klubbens årsregnskab. Èn søgning på Google (på engelsk), og du finder den meget nemt. Jeg kan anbefale at læse det!

Dernæst til spørgsmålet om hvor stor en andel af alle sportsskader, der kommer fra fodboldbanen.

Så vidt jeg kan læse mig frem til, er det et sted i mellem 16 % og 22 % af alle sportsrelaterede skader, der kommer fra fodboldbanen. Dette var indregnet og målt over flere år og over alle nationale registre i flere lande. Altså en landsdækkende undersøgelse af sporsskader. Fælles, for de undersøgelser jeg læste, var, at unge fodboldspillere kommer oftere til skade, end ældre fodboldspillere, sammenlignet med deres respektive årganges andre idrætsgrene. Sagt på en anden måde: der er flere unge, der kommer til skade af at spille fodbold, end der er ældre, der kommer til skade af at spille fodbold.

Derudover fandt jeg en amerikansk undersøgelse, fra 2007, der registrerede 182.000 sportsskader på tværs af 15 forskellige sportsgrene og 16 års dataindsamling.

Denne undersøgelse konkluderede, at herrefodbold (soccer) var den tredjefarligste sportsgren, når det kom til kamphandlingen (altså ikke blot træning), kun overgået af herrewrestling og herrefootball (amerikansk fodbold). I kamp, kom godt 2 % til skade totalt set. Her er det meget vigtigt at bemærke, at der ikke er tale om 2 %, af alle sportsskader (som konklusionen gik på ovenfor), men at der her er tale om alle udøvere inden for sporten. 2 % af undersøgelsens grundlag, havde været udsat for en ”slemmere skade”, som undersøgelsen formulerer det. Kvindefodbold (soccer) kommer dog som næstfarligste idrætsgren efter herrefodbold.

Fodbold er en fantastisk sport. Men den kan virkelig også være grusom. Dét så vi et glimrende eksempel på i Champions League-kampen imellem PSV og Manchester United.

Med tanke på de billeder, der blev vist på skærmen efter hændelsen, er der kun én ting at sige:

God bedring, Luke Shaw!

⏰ Næste
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️