Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Analyse af sommertransfervinduet 2015

 

Mens vi nu nyder, at sommerpausen er ovre, og vi for alvor får gang i de spændende europæiske turneringer (og især Champions League, som starter i den kommende uge), vender jeg for en kort stund lige tilbage til denne sommers spillerregisteringsperiode (transfervindue).

FIFAs Transfer Matching System, TMS, som er instansen, hvor alle handler går igennem, har offentliggjort en rapport om ”the Big 5”. Altså, hvorledes har de fem største fodboldnationer (England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien) ageret i dette vindue. Og læg mærke til formuleringen; det er altså ikke kun top-level-divisionen rapporten her har fokus på. Det er de fem største lande som helhed.

I ”BIG5: Mid-Summer Report” kan man læse utroligt mange interessante ting. Mange af dem vil jeg gengive her.

Blandt én af hovedkonklusionerne i rapporten er det, at der har været et fald i den samlede transferaktivitet, world-wide, i 2015’s sommertransfervindue sammenlignet med 2014’s ditto. I 2014 var der 3.096 indkomne transfers world-wide, hvor der i 2015 kun var 2.871 (et drop på godt 7 %).

Tendensen går igen i de fem store fodboldnationer. Her var der i 2014’s sommertransfervindue 627 indkomne transfers, mens der i år kun var 616 (et drop på 2 %). 

Når antallet af numeriske transfers går ned, må det samlede transferbeløb også falde (alt andet lige). Tendensen er også helt korrekt, da man i 2014 brugte 1.688 millioner USD (ja, ettusindesekshundredeotteogfirs millioner!) på verdensplan på indkomne transfers. I 2015 brugte man på verdensplan ”kun” 1.382 millioner USD (et drop på 18 %). På den anden side, har man i de sidste fem år set en totaludvikling i transfersummer på (plus) 83 %, sammenlignet med brugte transferkroner i 2011.

Igen går tendensen igen i de fem store fodboldnationer. Man brugte 21 % færre transferkroner i 2015’s sommervindue, sammenlignet med 2014’s sommervindue.

Hvem er så egentligt den ”største” bidragsyder til disse statistikker, tænker du måske. Og måske har du allerede svaret.

England er suverænt den nation, der bidrager mest til transferstatistikkerne. England, som nation, handlede 188 spillere (til klubberne!) via TMS og England brugte over dobbelt så mange transferkroner end nummer to på listen; Spanien. England brugte 413 millioner USD alene på indkomne spillere. Tyskland er nummer to på listen over nationer med mest aktivitet. Her hentede man i dette transfervindue 153 spillere.

Men hvor kommer spillerne egentligt fra?

Jo, indtil nu har det kun handlet om indadgående handler. Men faktisk viser TMS’ rapport, at de fem største bidragydere til andre klubber er nationer som England, Frankrig, Spanien, Portugal og Brasilien. Disse fem nationer bidrager altså med flest spillere til andre klubber i verden.

Men det bliver først rigtig interessant, hvis man kigger på, hvor mange penge, de enkelte nationer tjener på salget af deres spillere.

Portugal er suverænt den nation, der sælger deres spillere dyrest! (både komparativt og absolut).

Portugal sælger i alt spillere til andre klubber for en værdi af 253 millioner USD i dette transfervindue.

Sammenligner man dét nationerne sælger spillere for, og dét nationerne køber spillere for, kan man nemt se, hvem der ud fra en nettobetragtning faktisk tjener penge på spillertransfers.

Frankrig tjente som nation 131 millioner USD og Tyskland 16 millioner USD. De fem andre store nationer tabte 55 millioner USD (Spanien), 109 millioner USD (Italien) og 320 millioner USD (England).

Det er godt, at klubberne i England har nogle rige onkler som ejere…

Portugal, blot for at sammenligne, tjente alene i dette transfervindue 220 millioner USD (netto!) på spillerhandler!

TMS har også analyseret, hvor pengestrømmene kommer fra: altså, hvor for hvilke nationer deres penge fra.

Det viser sig, at Portugal får 43 % af sine transferpenge fra Spanien. Spanien får 63 % fra Italien. Frankrig får 32 % fra England, hvor Tyskland og Holland får hhv. 70 % og 85 % fra England.

TMS har også analyseret nogle enkelte ting omkring de spillere, som de henter og sælger i de fem største nationer.

England henter f.eks. spillere når de er 23 år og 4 måneder gamle i gennemsnit. Til gengæld sælger de dem i gennemsnit 8 måneder senere (når de er 24 år og 0 måneder). Samme tendens ses ikke helt i de fire andre store fodboldnationer; her henter man dem lidt yngre, og sælger dem marginalt senere. Man holder altså længere på spillerne dér.

For alle nationerne gælder det, at de henter klart flest spillere af egen nationalitet: Englandske klubber henter flest englændere, og så videre.

Interessant er det at se, hvor nationerne henter spillerne fra (ikke nødvendigvis det samme som pengestrømmene, jeg beskrev før).

England henter flest spillere fra Skotland (43 stk. i dette vindue), til gengæld sælger de næsten lige så mange den anden vej (til Skotland, 48 stk.). Frankrig henter flest fra Belgien (18) og sender 33 den anden vej. Tyskland henter flest i Østrig (27) og sender 25 den anden vej. Italien henter flest spillere fra Spanien (19) og sender flest spillere (11) til Schweiz. Spanien henter flest fra Portugal (12) og sender flest til Italien (19), som beskrevet før.

Jeg synes sådanne statistiske opgørelser er hamrende interessante. Og af flere årsager. Man kan sagtens, især når man hører de såkaldte eksperter på flimmerkassen sige én ting om en tendens i transfervinduerne, tro at tingene er på én bestemt måde. Men dykker man bare lidt ned i TMS’ egne rapporter, finder man ud af, at tingene er lidt mere nuanceret, end mange gerne prøver at gøre det! Der er altid flere sider at en transferhistorie og altid flere sider på markedstendenser, uanset marked eller branche.

TMS udkommer her senere i september med en mere detaljeret rapport om sommerens transfervindue, og i denne rapport vil der, for første gang nogensinde, også være lønniveauer med i opgørelsen. Dette bliver ligeledes meget interessant!

Hele rapporten kan læses her: http://www.fifatms.com/Global/home/Market%20Insights_Mid-summer.pdf

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️