Kære DBU, få nu prioriteret DBU Pokalen!

Lige så højt som jeg elsker Alka Superligaen, lige så højt elsker jeg DBU Pokalen. Som mange andre, finder jeg det fascinerende, når de store hold fra de øverste rækker, skal på besøg hos langt mindre klubber, hvor overraskelsen ligger og lurer under overfladen.

Vi husker alle, nogen med et smil på læberne, “Skagen kampen", hvor lille Skagen IK fra Jyllandsserien slog store Brøndby IF tilbage i 1987. Det er naturligvis en kamp de færreste i Brøndby vil huske tilbage på, men kampen var et bevis på, at nogle gange kan det lade sig gøre.

Det gør derfor også næsten ondt, når man prøver at finde information omkring DBU Pokalen den dag i dag. Jeg skal blankt indrømme, at det var gået helt forbi min næse, at der blev trukket lod til 2. runde af DBU Pokalen i dag. Det var helt tilfældigt jeg opdagede, at der rent faktisk blev trukket lod i dag. Jeg syntes ellers selv, jeg har nogenlunde styr på fodbold, specielt på TV, men dette var gået min næse forbi.

DBU Pokalen

Jeg tænkte derfor, at jeg måske havde overset noget, enten på Twitter eller på Facebook. Et check på DBU’s Twitter konto gav ingen resultater. Ikke én gang har DBU’s officielle Twitter konto nævnt DBU Pokalen i denne sæson. Man kan dog finde tre tweets om en fodboldkamp mellem DBU og Presselandsholdet?!?

På DBU Pokalens egen Facebook side, er der dog en smule mere hjælp at hente. Her har man nu nævnt turneringen tre gange i denne sæson. Den 11. august skrev man en opdatering om 1. rundes kampe, mens man i sidste uge gjorde opmærksom på, at der i dag ville være lodtrækning. Inden for de seneste time er der så kommet endnu en opdatering, med hvilke hold der deltager i 2. rundes lodtrækning. Jeg er altså ikke selv helt uskyldig, men én opdatering forsvinder hurtigt på de sociale medier.

DBU kunne lære rigtig meget af deres engelske kollegaer hos FA. Når der er lodtrækning til FA Cuppen, eller for den sags skyld Capital One Cup, så er man ikke i tvivl om det, hvad enten man følger FA eller ej.

DBU Pokalen er et fantastisk produkt, der ikke kun drejer sig om finalen eller semifinalerne. Det er de mindre holds chance for et par timer i rampelyset, hvor de måske kan lave en overraskelse. Fodboldfans ELSKER disse overraskelser (måske lige med mindre de går ud over det hold man selv følger). Lad os da få noget mere fokus på denne fantastiske turnering der har eksisteret siden 1955.

Så kære DBU, få noget mere fokus på DBU Pokalen. Dyrk den! Turneringen bærer jeres navn, giv den da for pokker den prioriteringen som den har fortjent

Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️