Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Når klubnavne ikke skrives korrekt...

Hen over de seneste par dage, har Sofabold deltaget i en længere debat om klub og stadionnavne på Twitter, hvor flere journalister, pressefolk og fans har deltaget.

Nogle har fundet snakken spændende, mens andre har haft den holdning, at det var mere morsomt at se græs gro. Vi har naturligvis fuldt ud respekt for, at ikke alle finder en snak om klubnavne specielt spændende, men vi mener dog stadig, at det - desværre - åbenbart er en nødvendig debat.

Hele debatten startede, da vi igennem flere uger har “brokket” os over brugen af navnet Apoel Nicosia om FC Midtjyllands modstander i UEFA Champions League kvalifikationen. Det cypriotiske hold har dog aldrig heddet Apoel Nicosia, men hedder helt enkelt APOEL FC. Vi har her på Sofabold den holdning, at klubberne nu engang hedder det som de hedder. For os findes der ingen journalistisk grund til at kalde APOEL for Apoel Nicosia for at hjælpe vores brugere med at placere klubben på et indre kort. Vi tror, at hvis folk er i tvivl om hvor en klub hører hjemme, så bruger man gerne de 10 sekunder på en Google søgning.

APOEL FC er dog ikke den enste klub der ofte er ude for en lettere omskrivning af deres navn. For tiden kører Sporting Clube de Portugal en kampagne på Twitter, da klubben efterhånden er blevet godt træt af at blive omtalt som Sporting Lissabon. Listen med klubber som i både danske og udenlandske medier får deres navn omskrevet er dog lang, hvem kan ikke nikke genkende til at have stødt på Glasgow Rangers, PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam, Betis Sevilla, AIK Stockholm og Inter Milan. Listen er desværre lang.

Sporting Clube de Portugal

Vi har fra starten her på Sofabold taget en beslutning om, at vi benytter klubbernes officielle navne. Der er derfor måske nogen der kikker en ekstra gang, når der i listen over kommende kampe pludselig står F.C. Internazionale i stedet for blot Inter. Os her på Sofabold er glødende fans, ligesom jer der sidder der ude. Vi følger hver vores klubber rundt om i Europa og i Danmark og har selvfølgelig en interesse i, at de klubber som vi følger står på Sofabold med deres korrekte navn. Vi har så også den idé, at når vi selv gerne vil ha’ vores klubber til at stå korrekt, så har andre det ønske, så derfor skelner vi ikke mellem klubberne - alle klubber er lige her på Sofabold, som de selvfølgelig skal være.

Vores helt enkle holdning er, at hvis man på en eller anden måde dækker en fodboldklub, det være på en avis, TV kanal eller som et internet medie, så bør man respektere de navne som de klubber nu engang hedder som man dækker. Hvad folk kalder deres favorit klub, eller de lokale rivaler hjemme i stuen, det skal vi nok blande os uden om. Men hvis medierne begynder at give klubberne navne som de ikke har og dermed giver folk det indtryk, at det er klubbens korrekte navn, så forbeholder vi os retten til at pointere fejlen.

Helt samme holdning som til klubnavne, har vi til turneringer og stadionnavne, når vi omtaler disse. Ja, mange vil sige de skal i Parken, når de skal se en landskamp eller kamp hvor F.C. Købehavn er hjemmehold. Vi forholder os dog til, at det officielle navn er Telia Parken, om man kan li’ det eller ej, ganske som Randers FC spiller på AutoC Park, når de spiller hjemmekampe.

Og skal vi så lige tage den med APOEL FC helt fra bunden. Klubbens helt korrekte navn er Athletikos Podosferikos Omilos Ellinon Lefkosias FC, som så forkortes til APOEL FC. Lefkosias er Nicosias græske navn, så Apoel Nicosia svare til at skrive FCK København, hvilket de færreste nok ville gøre.

Så held og lykke til FC Midtjylland, når de skal møde APOEL FC i tirsdagens opgør i UEFA Champions League kvalifikationen på Cypern… :)

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️