Spænding i kvalifikationsgruppe I efter CAS-dom

I denne uge har CAS (Court of Arbitration for Sport, populært kaldet ”den internationale sportsdomstol”) afgjort, at Albaniens A-landshold i EM-kvalifikationsgruppe I ikke skal have fratrukket de 3 point, de ellers blev tildelt efter skandalekampen i mod Serbien tidligere i kvalifikationen. Dermed er Albanerne á point med Danmark i kampen om at kvalificere sig til EM 2016 i Frankrig. Begge nationer har 10 point, men Albanerne har spillet én kamp færre. Danmark har spillet 5 kampe. Begge nationers point er tre point færre end Portugals.

Dette bliver særligt interessant. På den ene side, fordi denne afgørelse potentielt kan afgøre, hvorvidt Danmark eller Albanien bliver direkte kvalificeret til slutrunden i Frankrig, samt faktummet og aspektet i, at det hele kan blive afgjort på en skrivebordskendelse. På den anden side er det også uhyre interessant, fordi Danmark tager imod Albanien den 4. September. Denne kamp kan blive altafgørende for begge nationers skæbne i denne kvalifikation. Får Albanien nul point med fra denne kamp, kan de stadig godt nå at kvalificere sig direkte til slutrunden. Men kommer Danmark fra kampen med nul point, ser det efterhånden lidt sort ud – i hvert fald i forbindelse med den direkte kvalifikation.

Danmark er dog lige nu bedre placeret i gruppen, altså på gruppens andenplads, da man er bedre indbyrdes de to hold/nationer imellem. Uanset hvad, så betyder denne afgørelse også, at dét hold, der ender på tredjepladsen i Kvalifikationsgruppe I, når kvalifikationen er helt færdigspillet til efteråret, vil få en rigtig god position i forhold til placeringen af alle tredjepladserne på tværs af alle kvalifikationsgrupper. Det er jo sådan, at alle de bedste og næstbedste hold i kvalifikationsgrupperne kvalificerer sig direkte, hvorefter den bedste tredjeplads på tværs af alle grupper også går direkte videre. Derefter skal de resterende tredjepladser ud i play-off-kampe, hvor vinderen så går videre til slutrunden.

Skulle Danmark ende på tredjepladsen i Kvalifikationsgruppe I ser det dog alligevel nogenlunde ud.

Faktisk kan afslutningen på netop denne kvalifikationsgruppe blive uhyre interessant!

Antager vi at Danmark og Albanien ligger tæt ved de sidste spillerunder i november måned, bliver det en sand gyser: Portugal-Danmark spiller den 8. November, hvor Albanien-Serbien spiller samme dag. Spillerunden efter, som er den allersidste, sidder Danmark over, hvor Armenien-Albanien spiller den 11. November. Det kan blive en gyser uden sammenligning! (Inden runden den 8. November mødes Albanien-Portugal i øvrigt…).

Der er lagt op til spænding i den afsluttende fase af kvalifikationen. Det er godt for intensiteten, og for produktet i sin enkelthed, men med afgørelsen fra CAS ser det også lidt mørkere ud i forhold til de danske chancer for at kvalificere sig direkte.

Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️