Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Europas bedste liga er...

Jeg både ser og hører ugentligt fodboldfolk diskutere, hvilken europæisk liga, der er den bedste.

Diskussionen handler ofte om, hvem der har de bedste spillere, hvilken liga, der historisk set har været bedst, og at det er svært at sammenligne bundholdene i Spanien og England – underforstået, at folk mener, at kampene i England er mere betydningsfulde, end der er i Spanien. Sidstnævnte kan jeg dog personligt ikke forstå pointen omkring.

Muligvis har jeg fordrejet ovenstående, og muligvis har jeg ramt den lige i midten. Men det handler også om, hvordan man ønsker at se på diskussionen. Var jeg indædt fan af et Italiensk hold, ville jeg sandsynligvis gribe mig fast i det historiske argument om, at da far var barn, var det Serie A, vi alle så i TV, og at det italienske hold, der vandt Europacuppen dengang.
Omvendt, var jeg fan af et spansk hold, ville jeg holde mig til argumentationen om de seneste mange års europæiske finalekampe i klubturneringerne Champions League og Europa League. Her har spanske hold domineret mange af kvart- og semifinalerne, alt i mens de engelske hold har floppet i stor stil.
Er man tilhænger af et fransk hold, vil jeg gerne se dét argument, der skulle få mig overbevist om, at Ligue 1, er den bedste liga i Europa. Dette tror jeg simpelthen ikke på. Men hvordan placerer den franske liga sig i det store billede?

Og hvordan placerer den danske Superliga sig egentligt?

Jeg har i denne uges blogindlæg taget et kig nærmere på, hvilken liga der er den bedste i Europa. Og resultatet er ret interessant.

Til dette har jeg benyttet Euro Club Index, der er et site, der på fantastisk metodemæssig vis gør det muligt at sammenligne klubber og deres præstationer (ikke kun aktuelle!) både internt og eksternt landene imellem.

Derudover gør sitet det også muligt at se specifikke kamp-odds. Ikke som dem, du ser på bettingfirmaers reklamesøjler over det hele, men faktiske, videnskabelige odds for, hvorledes udfaldet bliver.

Hvordan Euro Club Index’ metodetilgang er, kan du se mere om her.

Som et eksempel på sidste Superligarundes forudsigelser fra Euro Club Index’ side, ramte man kun én kamp forkert, da FC Nordsjælland scorede i de allersidste minutter mod FC Midtjylland.
Derudover regner Euro Club Index også et estimat for, hvilket hold, der vil tage mesterskabet i den pågældende liga, og disse estimater bliver endda også opdateret dag for dag, når sæsonen er i gang. Dertil estimerer de også de resterende placeringer i ligaerne. Og Superligaen er også én af dem, som ECI beregner estimater for.

Der kommer dog en bagside af den ellers meget skindende medalje! Som med al statistik, kan dette ikke stå alene. Jeg er selv af den opfattelse, at man burde bruge statistik og analyse heraf meget mere i dag, da man har så uendeligt mange muligheder for avanceret regnekraft. Dette være sig ikke kun inden for fodboldens verden, men også i alle andre sammenhænge.

Lad os tage FCN-FCM som et eksempel.

Her havde ECI beregnet FC Midtjyllands chancer for sejr til 44 %. Dette bundede i alle de metodemæssige overvejelser, som ECI medregner i deres estimater (se link ovenfor). Men de har (garanteret) ikke medregnet faktoren, at FCM havde vundet mesterskabet, og derfor ikke havde så meget at spille for. Jovist, FCN scorede i de sidste minutter, men alligevel.

Statistik skal altid følges af en velbegrundet tolkning af data.

Nå, tilbage til sammenligningen af de fem største europæiske ligaer.

Man siger altid, at de fem store landes ligaer i Europa er: England, Spanien, Tyskland, Frankrig og Italien. Dette satte jeg mig for at efterprøve vurderet med udgangspunkt i netop Euro Club Index’ beregninger.

Al data er fra 4. Juni 2015, og fra et tidspunkt, hvor turneringerne er afgjort. Altså må man gå ud fra, at holdene har spillet sig helt ud, og med udgangspunkt i ECI’s metodetilgang, vurderer jeg dette som værende rimelig sandfærdige data (da det netop ikke kun er aktuelle, nationale klubkampe, der medregnes!).

I ECI’s ranking, får alle hold i Europa en score. Denne score er samtidig også den, som jeg har taget middelværdierne af, på tværs af landendes hold i deres respektive bedste rækker, og sammenlignet med hinanden. På samme måde kunne man snildt have taget og vurderet det respektive hold rangering inden for sit land, og sammenlignet med holdets aktuelle placering i samme række. Gør man dette med den danske Superliga, får man også nogle meget interessante perspektiver på hvorledes holdene i denne Superligasæson har under/-overpræsteret…

Dette har kun været indledende bengymnastik til det egentlige svar: Hvilken liga er Europas bedste? 
Svaret er her:

Svaret er i virkeligheden ikke helt overraskende. Ser vi de seneste års resultater fra holdene i de store ligaer, er det ikke den store sensation. Og tager man igen forbehold metoden, som ECI benytter, er dette resultat lige i øjet. Til oplysning ligger de danske klubbers pointgennemsnit på 1.737,08 - hvilket nok svarer til 10-15. pladsen på listen - uden jeg har undersøgt dette nærmere. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️