Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

FC Midtjylland er Danmarks bedste fodboldhold

FC Midtjylland er Danmarks bedste fodboldhold i 2014 og 2015. Uden sammenligning.

Med tre runder tilbage sikrede Midtjyderne sigmesterskabets i Danmarks bedste fodboldrække, og skal dermed forsvare Danmarks ære (eller mangel på samme) i Champions League til efteråret. Faktisk går det allerede i gang i sensommeren, men dette bliver ikke emnet for dagens blogindlæg.

Emnet for dette blogindlæg bliver imidlertid den manglende fokus og den manglende anerkendelse som FC Midtjylland rettelig har fortjent.

Jeg har taget et kig på de knastøre tal, der gennem de seneste 15 (!) sæsoner viser en spændende tendens. Mere om dette senere.

FC Midtjylland blev startet 1. Juli 1999, hvor lokalklubberne Herning Fremad og Ikast FS lavede en overbygning. FC Midtjylland rykkede i samme  sæson op i Superligaen, og lige siden sommeren 2000 har FC Midtjylland spillet i Danmarks bedste række. Dét er imponerende i sig selv.

FCM var den første danske klub, der lavede et såkaldt akademi. Med fodboldglade lokale og i særdeleshed afrikanske spillere, skrev man i Juli 2004 danmarkshistorie. Særligt fokus kom der hurtigt på FC Midtjyllands nigerianske samarbejdsklub, FC Ebedei, hvor mange af de senere stjerner kom fra. Herhjemme har man vundet adskillige ungdomstitler på både U/15, 17 og 19-niveau, og man har samtidig kunnet drive en nogenlunde økonomisk rationel forretning (i fodboldens verden er dette et vidt begreb).

Tager man et kig på Superliga-holdet, har dette klaret sig historisk godt. Lige siden oprykningen i år 2000, har man altså holdt sig i landets bedste række. Faktisk har man været placeret så godt, at man er det næstbedste hold i Superligaen siden år 2000.

I gennemsnit er man endt på en 4. plads (okay, ”fjerde-komma-en’te-plads”). Dette er, så vidt jeg kan finde frem til, kun overgået af F.C. København, som i gennemsnit er havnet på en 3. plads i samme periode.

I gennemsnit har FC Midtjylland hevet 53,6 point hjem efter 33 spillerunder – dog er denne sæsons resultater efter 30 spillerunder også inkluderet heri. Efter denne sæsons 33 runder, er gennemsnittet selvfølgeligt forbedret yderligere.

Udviklingen i FC Midtjyllands præstationer siden år 2000, kan ses nedenfor.

 

 

I fodbold, og i mange andre sammenhænge her i tilværelsen, er det umuligt at komme uden om det faktum, at de dér investerer mest, får oftest også de bedste resultater. Faktisk viser en hurtig gennemgang fra konsulenthuset, Deloitte, at FC Midtjylland er den klub i Superligaen, der bruger tredjeflest penge på deres spillere. Dette er kun overgået af F.C. København og Brøndby. Ifølge disse tal, dateret til 22. februar 2015, bruger FC Midtjylland 55 millioner danske kroner på deres spillere. FCK bruger 110 millioner, mens Brøndby benytter 75 millioner danske kroner.

Mens Brøndby og F.C. København påviseligt har underpræsteret pointmæssigt, sammenlignet med deres respektive tidligere resultater for år tilbage, har FC Midtjylland overpræsteret i denne sæson. Som jeg tidligere har skrevet her på bloggen, har både Brøndby og F.C. København underpræsteret, sammenlignet med tidligere år – og når FC Midtjylland blot forbedrer pointindtjeningen yderligere, så ser det jo fordelagtigt ud i midtjydernes favør.

Selvom det efterhånden, og især i disse tider, er en udtømt kliché, så er kultur og klubidentifikation bare ikke til at fornægte. Det er klart, at det tæller med. Det samme var tilfældet, da FC Nordsjælland vandt Danmarksturneringen i 2012, og blev nummer to i 2013. Her talte man også om værdier, klubidentifikation og klubkultur. Og den samme parole kører FC Midtjylland også nu. Og mon ikke, der er noget om snakken?

Bemærkelsesværdigt er det dog også, at FC Midtjyllands U/19-drenge også har vundet deres øverste række, U/19-Ligaen, i disse dage. Det samme gjorde sig gældende for år tilbage, da F.C. København blev danske mestre på seniorniveau – her blev man også danske mestre på U/19-niveau. F.C. Nordsjælland gjorde næsten kunsten efter, da man vandt U/19-ligaen i 2013, og blev nummer to året efter, og også bliver det i år. 

Man kan mene, hvad man vil om Glen Riddersholm og hele hans tilgang til medierne og hans facon udadtil. Det er utvivlsomt et helt bevidst træk, at han agerer, som han gør. Det er fuldstændig påtaget (på den meget selvbevidste måde). Men man kan bare ikke fornægte, at han har en stor betydning for dét FC Midtjylland-hold, der netop har vundet DM-guld. Samtidig kan dette også være starten på en relativt stor karriere for manden med guld-jakkesættet og champagneglasset.

Det er skønt, at andre klubber end københavnerklubber, kan dyste med om mesterskabet – dette blev bevist sidste år med AaB og i år med FC Midtjylland. Om det også er garant for højt, internationalt niveau, der kan gå langt i Champions League, og dermed skaffe vigtige koefficientpoint til Danmarks klubkonto i UEFA – ja, dét er jeg nok lidt mere usikker på.

Til lykke til FC Midtjylland. 

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️