Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Fuldt overblik over EURO 2020 kampe
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Fransk talentudvikling - en gennemgang

I forbindelse med mit civile erhverv, har jeg en del rejseaktivitet, hvorfor jeg også får set mange af verdens lande. Når jeg rejser til et nyt land, researcher jeg ikke på generelle kulturoplevelser, restaurenter eller på smarte fortovscaféer – jeg researcher på deres fodboldsituation, og hvorledes deres talentudvikling har set ud over tid, og hvordan den ser ud i dag.

I denne uge har jeg været i Paris, Frankrig, og dette fik mig til at tænke på, hvorledes det franske talentudviklingssystem ser ud, hvor står Frankrig som fodboldnation i dag, og hvordan ser deres fremtid ud, både på kort og på lang sigt.

European Club Association er en uafhængig interesseorganisation, som har til hovedformål at repræsentere europæiske klubber i en UEFA/FIFA-kontekst, da de mener, de har mere magt, når de står sammen. Man kan læse meget mere på ecaeurope.com, og man kan blandt andet læse at F.C. København var med til at danne idégrundlaget for sammenslutningen sammen med bl.a. de fire aktuelle semifinalister i Champions League.

European Club Association (ECA) har lavet en rapport, der helt kort har til formål at opremse de bedste talentakademier i Europa, ud fra en række parametre – både kvantitative og kvalitative. De kvantitative parametre er blandt andet:

  • Klubbernes træningsfaciliteter og infrastruktur
  • Hvor mange spillere når fra akademiholdet til førsteholdet
  • Klubbens historie og prestige
  • Aktuelle sportslige resultater i ungdomssektoren
  • Klubbens rangering i FIFAs TaC-system (TaC-systemet er sat i verden for at sikre høj faglig kvalitet i træningen af klubbernes spillere)
  • Ungdomssektorens økonomiske resultater


De kvalitative parametre er blandt andet uddannelse under akademiopholdet, infrastruktur i klubbens lokalområde, teknologisk brug af hjælpemidler i træning/kamp og klubbernes vision og værdier.

Nu er banen kridtet op, og alle ved nu, hvad forudsætningerne er, når jeg senere konkluderer på rapporten.
Rapporten kommer med nogle meget interessante delkonklusioner. Blandt andet viser ECAs rapport at 50 % af klubberne i Europa ser på akademierne som noget der kan skabe økonomisk meraktivitet, og 60 % af klubberne ser det som en indtægt i stedet for en udgift. (Sidstnævnte pointe er dog let købt, da det ikke koster klubberne noget at sige, at de ikke ser det som en udgift). Halvdelen af klubberne har en akademitræner repræsenteret i klubbens bestyrelse (dette vil også sige, at der er en halvdel, hvor dette ikke er tilfældet – hovedrystende).

I gennemsnit har klubberne i Europa 220 spillere i ungdomssektoren, fordelt på gennemsnitligt tre til fire årgange. Derudover viser deres resultater også, at man skal bo tæt på en klub, for at få en plads (75 % af spillerne bor mindre end en times kørsel væk fra akademiet). Og derudover er der i gennemsnit 4 fodboldbaner pr. ungdomsakademi.

Rapporten giver mange flere spændende konklusioner – jeg har blot taget et lille udpluk af dem, og du kan selv læse resten via linket i bunden af bloggen.

Tilbage til hovedemnet for dagens blog: fransk talentudvikling.

Rapporten fra ECA viser nemlig, at Frankrig har et akademi i blandt Europas bedste inden for FIFAs TaC-kategori 1. Kategori 1 er selvfølgelig den ”bedste” kategori, og her finder man andre nationer som England, Tyskland, Spanien, Italien og så videre. Danmark ligger aktuelt i toppen af kategori 2.

RC Lens (Racing Club de Lens) er et af Europas bedste talentudviklingsklubber målt på ovenstående parametre. I Lens er der ansat 20 scouts til at ”fodre” 14 akademihold lige fra U8 til U19/andetholdet i klubben. Til de 14 hold er der 182 akademispillere. Det er dog bemærkelsesværdigt, i hvert fald hvis man sammenligner med danske pendanter, at bestyrelsen ikke vil have indflydelse på ungdomsholdenes spillestile indtil de når U/19 eller andetholdet i klubben.

I Lens begynder man først på taktisk træning, når spillerne når 12 år, og man begynder først på styrketræning med vægte i en alder af 16 år. Og man begynder kun med ganske lidt vægt i øvrigt. Lens har ligeledes sat begrænsninger på antallet af træningssessioner: indtil U13-niveau trænes der kun tre gange om ugen, mens man træner fire gange ugentligt efterfølgende – dog kan landsholdsspillere opleve større belastning i forbindelse med landsholdsture. Lens oplyser selv, at det koster omkring 6 millioner Euro om året at drive akademiet. Bare i transferindtægter har Lens inden for de sidste seks år modtaget mere end 30 millioner Euro. I 2011/2012 spillede hele 18 spillere fra Lens’ akademi på deres respektive landshold.

Deres hovedområder, rent scoutingmæssigt er: først regionalt, så resten af Frankrig, og til sidst kigger man til Belgien. Kun 10 % af spillerne er fra resten af Frankrig eller Belgien.

Udover dette talentakademi, findes der selvfølgelig en række andre talentakademier. Det har ikke lykkedes mig at finde tal på, hvor mange talentakademier, der rent faktisk er i Frankrig. Men omvendt, tror jeg også det er svært at definere, hvad et talentakademi egentligt er? For, hvad er forskellen på at have et akademi og bare at have et ungdomshold?

Man må dog heller ikke undervurdere Frankrigs historiske udvikling: foruden befolkningen inden for Frankrigs formelle grænser, er jeg sikker på, at der er tusinder, og atter tusinder, der tager fra Afrika til Frankrig for at prøve lykken. Og jeg er samtidig helt sikker på, at flere franske klubber har deciderede akademier i Afrika. I nyere tid har der også været eksempler på, at Algeriske spillere både har været udtaget til deres eget og Frankrigs fodboldforbunds landskampe. Flere kender til eksemplet med Karim Benzema (Real Madrid), som i sine ungdomsår både kunne spille for Algeriet og Frankrig, men valgte altså sidstnævnte. Derudover har der været et aktuelt halv-dansk eksempel på dette: Nabil Fekir (Lyon, OL) var udtaget til Frankrigs A-Landsholdstrup mod Danmark i Marts 2015, men var samtidig udtaget til Algeriets A-Landsholdstrup. Han valgte dog førstnævnte, ligesom Benzema, men fik dog først sin debut et par dage senere mod Brasilien, hvor Frankrig tabte 3-1.

En helt tredje ting, man slet ikke må underkende, når det kommer til Frankrigs fremtidige præstationer i A-landsholdsregi er, hvorledes ungdomsholdende i FFF har præsteret i de seneste U-slutrunder på FIFA- og UEFA-niveau. Udover et nærmest historisk sats på udvikling af egne talenter igennem de seneste 5-10 år inden for Frankrigs grænser, så har man også en helt særlig begivenhed på kalenderen i 2016. Her er der nemlig Europamesterskaberne for A-landshold. Her vil man selvfølgelig gerne toppe rent resultatmæssigt, når spillere som Pogba, Benzema, Lloris og så videre skal forsøge at hive guldet og Europamesterskabet i land.
Derudover kommer der også et Verdensmesterskab i 2018 i Rusland. Her vurderer jeg faktisk Frankrigs chancer som værende større, på grund af, at holdet på dette tidspunkt har netop EM 2016 i bagagen, og man derfor kan regne Frankrig blandt favoritterne i 2018.
Frankrig har i de seneste 10 år klaret sig under, hvad man kunne have af forventninger til deres ungdomslandshold. Man har misset nogle kvalifikationer til EM, men i særdeleshed også til VM-slutrunder.

Dog spillede man U/20-VM i 2011 i Colombia, hvor det blev til en flot fjerdeplads. Her benyttede man spillere som: Griezmann, Koulibaly, Bakambu og Lacazette – spillere som i dag er på eller omkring Frankrigs A-landshold. Det skal dog præciseres, at de ”lige” årgange som U/20, U/18 osv. er svagere end de ulige årgange, da FIFA og UEFA ikke proriterer disse så højt, hvorfor de bedste spillere altid optræder for de ulige årgange i fodboldforbundene.

Frankrig er på vej. Frankrig skal nok komme op i verdenstoppen igen, lige som de var det i 90’erne og start 00’erne. Det tager tid, og Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag. Med Frankrigs fremadstormende talentudvikling, og med udviklingen i det franske fodboldforbund, FFF, skal resultaterne nok komme med tiden. Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen i de franske talentmiljøer, samt A-landsholdets præstationer frem mod, og under, EM- og VM-slutrunderne i 2016 og 2018.

 

Link til ECA-rapport

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️