Viborg HK version 2.00

Økonomiske problemer i Viborg HK. Det er en nyhed der næppe kan få de gule breaking news lamper til at blinke, da det er en nyhed der gentager sig selv med jævne mellemrum. Nu er den så gal igen. Virksomheden bag klubben har udsendt fondsbørs meddelelse om nedjustering. Der snakkes om manglende likviditet og formanden har trådt tilbage. Selskabet vil blive forsøgt rekonstrueret og afnoteret fra børsen.

Ifølge den afgående formand, er forklaringen primært en højt profileret trænerfyring. Dels har det givet unødvendige omkostninger for klubben, men det har også haft en særdeles negativ indflydelse på salgsarbejdet overfor potentielle sponsorer. Skylden skydes især på spillerne, som han giver en stor del af skylden for det manglende salg af sponsorater. Han har nok ret, men det er kun en meget lille del af problemerne i klubben. Problemerne er ikke opstået de seneste 3-4 måneder. Men har stået på i længere tid. Det ligger fast, at Jakob Vestergaard, som sportschef, allerede før årsskiftet gjorde det klart for bestyrelsen at der var problemer mellem spillertruppen og træneren. Alligevel går bestyrelsen/ledelsen ud og forlænger med træneren. Her mener jeg, at der er et tydeligt symptom på problemerne i klubben. Ledelsen har været i gang med et projekt, som spillerne ikke har bakket op omkring.

Jeg medgiver klart, at det ikke er holdbart, at medarbejderne skal diktere hvem der skal lede dem. Men det er nu også normalt at en leder, der mister opbakningen fra sine medarbejdere, bliver fyret af den ansvarlige ledelse. Således også i en virksomhed, der producerer underholdning gennem håndbold. Senest er direktøren fratrådt. Samtidigt har to af de største talenter annonceret, at de skifter fra Viborg HK til den næstbedste tyske række. Der begynder at tegne sig et billede af den totale opløsning, når et hold der for få år siden var toppen af sporten både nationalt og internationalt må afgive fremtidens fundament til 2. bundesliga.

Nu er spørgsmålet så hvordan kommer Viborg HK tilbage på sporet? Hylekoret samles straks og råber på de gamle dyder. De fortælle anekdoter om Susan Olsen, Maibritt Benda osv. Dengang de grønne bluser kom ud ad næsten ingenting og trådte direkte ind på den store internationale scene. Men verden har forandret sig og der skal trykkes på andre knapper i dag.

Først og fremmest skal det blive naturligt, at stadionhallen er fyldt når der fløjtes op til kamp. Ikke pga. entré indtægter, selvom de i øjeblikket ville lune i klubkassen. Klubbernes økonomi er i dag hovedsageligt baseret på salg af sponsorater. Det handler om markedsføring interesse og genskabe VHK som et stærkt og varemærke nationalt og i særdeleshed lokalt inden for sporten. Men der hård kamp om den nationale bevågenhed og mediedækning, da FCM og nu også Nykøbing Falster kommer med stærke medieprofiler og store sportslige medievenlige profiler. Det har Viborg bare ikke i næste sæson. Derfor kommer Viborg til, at starte forfra hvor de skal skabe sig en ny profil, opbygge et stærkt hold og skabe gode mediepersonligheder som f.eks. en ny Kristina Kristiansen eller Louise Burgaard. Det vil tage tid og vil kræve tålmodighed henover de næste 3-5 år.

 

Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️