Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
NHL 2022/2023 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
Klik på kampe/events for mere info
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Soccer vinder indpas i USA

I Europa er der ingen tvivl om, hvilken sportsgren, der er størst. Der sendes fra de nationale og kontinentale turneringer og pokalturneringer i ét væk og i perioder, som denne, hvor klubholdene holder pause grundet landsholdsfodbolden, er vi fuldstændig ved at udtørre for vores regelmæssige fodboldnarkotikum. Vi er vandt til, at vi bare kan tænde for TV’et og så er sandsynligheden for en nogenlunde fornuftig fodboldkamp i hvert fald til stede. Næsten uanset tidspunkt grundet genudsendelser på diverse sportskanaler. 

På den anden side af Atlanten, er det dog en lidt anden sag, når det kommer til den selvsamme sportsgren. Fodbold, som vi kender det, eller soccer, er slet, slet ikke lige så stort, som det er herovre i vores verdensdel. Men dette er måske ved at ændre sig. Ikke lige i dag eller i morgen, men det er på vej, og det går faktisk kun én vej. Det amerikanske TV-marked for sportsprogrammer og live-sendinger er om muligt endnu mere mættet med sportskampe, end det Europæiske er det, men derovre er det sportsgrene som baseball, basketball, ishockey og ikke mindst football, der i stor graf præger sendefladen. 

Og så er ovenstående sportsgrene på college-niveau endda også foran soccer generelt derovre. Dette er dog ikke et problem – det er blot amerikanerne, der har fået øjnene op for ungdomskampe og os, der ikke har set perspektivet i dette endnu! 

Men soccer er i den grad ved at vinde frempas derovre. Faktisk har The Wall Street Journal for nyligt lavet en rundspørge, hvor deres læsere, som må antages at være et pænt repræsentativt udsnit af den amerikanske befolkning, skulle svare på, hvorledes de så forskellige sportsgrene og deres succes i forhold til at blive sendt på nationale TV-kanaler. Her blev soccer vurderet langt højere end det nogensinde er blevet før.

Samtidig ser man i deres nationale soccerturneringe, Major League Soccer (MLS), at tilskuertallene er kraftigt stigende. Og de er højere, end de nogensinde har været før. Med stigende efterspørgsel, gør udbyderne kun én ting: forhøjer prisen. Som tilskuertallet er steget, er billetpriserne nemlig også steget kraftigt. 

Dette er måske ikke så mærkeligt. Hverken at tilskuertallene er steget eller at billetpriserne er ligeså. 

Tilskuerne vil gerne ”se giraffen” og være en del af en hype, som soccer er ved at blive derovre. Med ”se giraffen” mener jeg: Tænk på, hvilke spillere, der spiller derovre? Det er jo kæmpe profiler (sammen med en masse der aldrig bliver det!), der render rundt i kampene derovre. Jeg nævner i flæng: Thierry Henry, Diego Valeri, Robbie Keane, Obafemi Martins, Tim Cahill og deres egen verdensstjerne Landon Donovan. Især sidstnævnte har været en del af MLS (udover enkelte udlån til Everton og Bayern Munchen) lige siden 2005. Derudover er det ufravigeligt at David Beckham har været én af årsagerne til MLS’ fremgang i de senere år. Mere behøves der vel ikke at forklares, når det kommer til ham og hans betydning for hvilken som helst klub, liga eller forbund…

Tilmed kommer det, at USMNT (United States Mens National Team) har haft en signifikant indflydelse på MLS’ fremgang. For slet ikke at nævne deres kolleger på kvindesiden, der med helt sindssygt mange VM-, OL og CONCACAF-triumfer har vundet mere end noget andet kvindelandshold i verden. Kom ikke og påstå, at dette ikke har haft indflydelse på MLS’ fremgang! 

Men USMNT har også haft stor indflydelse. For når det kommer til soccer, både i USA og i resten af verden, er det altså bare mandefodbolden, der får mest eksponering og dermed omtale. USMNT, med Jürgen Klinsmann i spidsen (hvilket idol i sig selv!), har lige siden 2002 enten vundet eller blevet nummer to i CONCACAF-mesterskaberne kun afbrudt af en tredjeplads i 2003. Til Verdensmesterkaberne har der også være succes på drengen. I de sidste to slutrunder i Sydafrika og Brasilien har de nået ottendedelsfinalerne og i 2002 nåede man kvartfinalen i Japan/Korea. 

Og når interessen stiger, stiger priserne også. Priserne stiger både på de initiale billetpriser for forbrugeren på sportsmarkedet. Men derudover stiger prisen i særdeleshed også på sportsrettighederne til kampene i MLS og de Amerikanske landskampe for både kvinder og mænd. Hvem betaler den regning? Ja, går det som al teori indtil nu har vist, er det forbrugeren, der kommer til at betale regningen til TV-stationerne. 

I en undersøgelse, foretaget af den spanske divisionsforening (LFP, Liga de Fútbol Profesional) i 2013, er MLS placeret på en 49. plads over verdens 125 bedste nationale fodboldligaer. Danmark er til sammenligning placeret på en 33. plads. Hvad der er forudsætningen og antagelserne bag denne undersøgelse, har det dog ikke lykkedes mig at finde frem til. Desværre. 

Men dette billede i 2013 er altså ændret markant siden dengang, og gad vide, hvordan MLS kommer til at ligge i fremtiden? 

Kvaliteten af denne undersøgelse er dog til at tage og føle på, er min vurdering, da landes ligaer som: Saudi Arabien, Bulgarien, Norge, Tunesien, Ukraine og utallige Sydamerikanske er langt foran os… Men det giver måske et bedre billede af, hvor skidt det står til herhjemme… 

Så til trods for at det danske A-landshold for herrer kan slå det Amerikanske ditto 2 ud af 3 gange i Århus, er ikke ens betydende med MLS’ aktuelle tilstand og kommende udvikling. Jeg er sikker på, at MLS sagtens kan blive en af de store ligaer i verden, og personligt tror jeg ikke på, at hypen omkring MLS er slut. Aktuelt er Eurosport begyndt at sende fra MLS igen. 

Vi i Europa skal ikke være bange for at åbne flimmerkassen på andre ligaer, end dem, vi normalt vender os mod. Vi skal blot kigge mod nye horisonter for at udvide vores fodboldviden og vores tankegang omkring spillet. Både taktisk og fysisk. Det kunne endda være, at vi kunne lære noget? 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️