To røde kort - helt efter bogen!

Lad mig slå det fast med det samme, jeg er hverken Brøndby eller FC Midtjylland fan. Faktisk er jeg heller ikke ligefrem den store fan af Kenn Hansen. Jeg respektere dog manden, ligesom jeg også er en af dem der savner ham på Twitter - jeg sidder og ikke og jubler over valget af dommer, hvis han skal dømme “mit” hold.

I går havde Kenn Hansen dog den “fornøjelse” at dømme kampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Et opgør mellem Alka Superligaens nummer ét og fire. Bortset fra banen, som vi ikke behøver at komme nærmere ind på her, var der dermed lagt op til et intenst opgør i toppen af ligaen. FC Midtjylland var kommet godt fra start i 2015 med en 3-0 sejr over OB, mens Brøndby skuffet måtte tage hjem fra Aalborg med et 0-1 nederlag.

Jeg fulgte selv kampen med et øre på TV’et, mens min primære fokus lå andre steder. Sådan forgår det ofte når jeg ser bold med hold jeg ikke følger tæt. Aldrig længere væk end hovedet lige kan vendes, hvis Carsten Werge eller Per Frimann hidser sig op over et eller andet. Det sker derfor ofte, at jeg har ondt i nakken efter sådan en kamp som den søndag aften. TV3 Sport har igennem hele sæsonen haft Kim Milton med på sidelinjen, som kommentatorerne har kunne stille om til, hvis der skulle være domme, som de gerne ville ha’ en kommentar på. Dette skete også flere gange i løbet af kampen i går.

Både under og efter kampen, som sluttede 1-1 mellem de to hold, gik et ganske stort antal af Brøndby fans amok på Twitter. Der blev skrevet en del mindre pæne ting om Kenn Hansen, specielt efter det røde kort til Elmander, samt bortvisningen af Thomas Frank. TV3 Sport var naturligvis hurtig til at gribe stemningen, hvorfor stort set hele efterbehandligen af kampen, kom til at fokusere på Kenn Hansen og hans domme på banen.

Lad det være sagt med det samme - det røde kort til Elmander kan der slet ikke være i tvivl om. Han sparker og rammer en modstander, mens bolden er mere end to meter væk. Om det var fordi han var i ubalance eller ej, så er reglerne ret klare på det punkt. Hvis man sparker en modstander på benet, uden bolden er i nærheden, så giver det et rødt kort.

Lige så klare er reglerne omkring den bortvisning som Thomas Frank modtog. Reglerne er klare og siger, “Det er ikke tilladt for personer i det tekniske område at have adgang til eller mulighed for at følge monitorer anbragt ved banen”. Ifølge TV billederne som TV3 Sport har leveret, så løber Thomas Frank tydeligt hen til monitoren ved sidelinjen. Per Rud har over for BT i dag bekræftet dette, ligesom han fortalte, at Thomas Frank havde sagt til 4. dommeren, at “Den var god nok”, da Kenn Hansen i situationen kort forinden havde vinket afværgende ved Brøndby’s appel for et straffespark.

Dermed har Thomas Frank direkte indrømmet over for 4. dommeren, at han har brugt monitoren - der er dermed intet valg fra dommeren, han må bortvises fra bænken.

Jeg skal på ingen måde sidde og påstå, at Kenn Hansen har dømt en fejlfri kamp. Jeg har hverken set samtlige situationer i kampen, eller har sat mig dybt nok ind i fodboldloven til at kunne komme med sådanne påstande. Kenn Hansen, samt resten af dommerne der dømte kampen er langt bedre til at vurdere dette end jeg er. De to bortvisninger kan der dog, efter min mening, absolut ikke rykkes ved.

Jeg har dog set folk på nettet der har sået tvivl om Kenn Hansens integritet, hvilket jeg finder direkte pinligt. Fodbolddommerne har absolut ikke den nemmeste opgave i verden. De skal afgøre situationer på et splitsekund, vel vidende at der sidder flere tusinde mennesker og følger hver eneste dom der dømmes. Jeg er stor fortaler for, at der indføres professionelle dommere i den bedste række - det vil give dommerne langt bedre arbejdsbetingelser.

Ens egne manglende viden om fodboldloven er ikke et automatisk fripas til at svine dommerne til, det er noget mange burde huske på.

Hele fodboldloven kan forøvrigt hentes ganske gratis via dette link.

Næste
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️